14.6.2022
Lähtöviivalle asettuu uusi ŠKODA FABIA RS Rally2 Ajankohtaista & Uutta

Uusi FABIA RS Rally2 -ralliauto ilmentää neljännen sukupolven Fabian kaunista muotokieltä.

ŠKODA Motorsport on esitellyt uuden ralliautonsa. Uusi ŠKODA FABIA RS Rally2 -ralliauto pohjautuu neljännen sukupolven ŠKODA Fabiaan ja korvaa viime vuosien menestyneimmän Rally2-auton.

TEKSTI JA KUVAT: ŠKODA AUTO

ŠKODA Motorsport on esitellyt FABIA Rally2 evo -ralliauton seuraajan. Uusi Mladá Boleslavissa valmistettava ralliauto pohjautuu neljännen sukupolven ŠKODA Fabiaan ja korvaa viime vuosien menestyneimmän Rally2-auton. ŠKODA Motorsport on kehittänyt FABIA RS Rally2:een uuden moottorin ja parantanut ajettavuutta, voimalinjaa ja elektroniikkaa, sekä kuljettajan ja kartanlukijan turvallisuutta. Auto on valmis taistelemaan voitoista yksityistallien käytössä.

Uusi FABIA RS Rally2 -ralliauto ilmentää neljännen sukupolven Fabian kaunista muotokieltä moottoriurheilun maailmassa. Pitemmän kattospoilerin ja sen yläkulmien ilmanohjaimien lisäksi ralliversiosta löytyvät myös sarjatuotantomallista tutut teräväpiirteiset, jäähdyttimen ŠKODA-säleikköön yltävät ajovaloyksiköt. Valojen LED-tekniikka korostaa etu- ja takavalojen visuaalisuutta. Fabian ralliversio eroaa sarjatuotantomallista erityisesti leveämmillä etu- ja takalokasuojilla sekä korin lukuisilla ilmanottoaukoilla. Mamba Green -ulkoväri liittää ralliautoversion Škodan RS-malliston nykyisiin OCTAVIA RS - ja ENYAQ COUPÉ RS iV -malleihin.

ŠKODA Motorsportin johtaja Michal Hrabánek: ”Laakereilla lepääminen merkitsee taaksepäin menemistä. Se pätee etenkin moottoriurheilussa. Siksi me panostimme uuden ralliautomme FABIA RS Rally2 suunnitteluun ja kehittämiseen kaiken edeltäjämallista keräämämme kokemuksen ja optimoimme jokaisen yksityiskohdan. Tavoitteemme oli parantaa yhtä maailman menestyneintä ralliautoa. Olen ylpeä ŠKODA Motorsportin koko tiimistä, joka tavoitteeseen sitoutuneesti sen saavutti. Tahdon lausua kiitokset myös sarjatuotantomallien suunnittelu- ja kehitysosastolle; neljännen sukupolven FABIA on ollut erinomainen pohja rakentaa FABIA RS Rally2.”

Perusteellista testausta

ŠKODA Motorsport varmisti uuden ŠKODA FABIA RS Rally2:n rallikyvyt kattavissa, lähes vuoden kestäneissä testeissä asvaltilla, soralla ja lumessa. Testejä ajettiin kesästä 2021 alkaen Tšekin tasavallassa, Ranskassa, Italiassa, Kroatiassa, Saksassa, Belgiassa ja Espanjassa sekä äärimmäisissä talviolosuhteissa Pohjois-Suomessa.

ŠKODA FABIA lukeutuu maailman voitokkaimpiin ralliautoihin: suositun pienen perheauton ralliversiot FABIA Rally2 ja FABIA Rally2 evo ovat vuosina 2015‒2022 dominoineet rallin maailmanmestaruussarjan WRC2-luokkaa. ŠKODA Motorsport on valmistanut näitä ralliautoja yli 450 kappaletta. Huhtikuuhun 2022 mennessä niillä on saavutettu 1 710 voittoa, joista esimerkiksi neljä on legendaarisesta Monte Carlon rallista. ŠKODA Motorsport ja sen autoja käyttävät yksityistallit ovat päässeet juhlimaan kahtatoista kuljettaja- ja tallimaailmanmestaruutta kolmannen sukupolven Fabiaan pohjautuvilla ralliautoilla. Tulevaisuudessa menestystä lähdetään hakemaan Fabian neljännen sukupolven malliin pohjautuvalla ŠKODA FABIA RS Rally2 -ralliautolla.