Lifestyle-farmarin kolmas sukupolvi – uusi ŠKODA OCTAVIA SCOUT

Uuden sukupolven ŠKODA Octavian mallistoon sisältyy myös OCTAVIA SCOUT. Monikäyttöinen lifestyle-farmari on muuttunut muotoilultaan entistä vahvemmin tunteisiin vetoavaksi.
TEKSTI ja KUVAT: ŠKODA AUTO

Yksityiskohdiltaan jykevän, suurempimaavaraisen ja offroad-henkisen Combi-farmarimallin suosio sai alkunsa jo vuonna 2007. Nyt suosio jatkuu Škodan suosituimman automallin neljännen sukupolven myötä.

Koko perheen kesälomamatka, viikonlopun suuret ruokaostokset tai matka maastopyöräilemään maalle polkupyörä tavaratilassa: uusi ŠKODA OCTAVIA COMBI SCOUT soveltuu erinomaisesti monenlaisiin käyttötarkoituksiin. Vakiovarusteinen huonontien paketti käsittää auton pohjasuojat ja 15 millimetriä suuremman maavaran, joten OCTAVIA SCOUT selviytyy myös hieman haastavammastakin ajo-olosuhteista.

OCTAVIA SCOUT on hyvä valinta myös asuntovaunun, hevostenkuljetusperävaunun tai venetrailerin vetämiseen. Jos autoon valitaan 2.0 TDI -dieselmoottori teholtaan 147kW (200hv), suurin sallittu perävaunumassa on 2000 kg.

Neljännen sukupolven ŠKODA Octavian uudet sisätilaratkaisut on toteutettu myös SCOUT-mallissa, ja niiden ansiosta tilat ovat entistäkin väljemmät ja helppokäyttöisemmät.

Tilava ja monipuolinen OCTAVIA-malliversio

Uuden Octavian muiden mallien tapaan SCOUT on sisältä entistäkin tilavampi. Ulkomitat ovat kasvaneet maltillisesti: SCOUT on nyt 4703 millimetriä pitkä (+16 mm) ja 1829 millimetriä leveä (+15 mm).

Autokokoluokkansa suurin tavaratila on kasvanut 30 litralla 640 litraan. SCOUT-varustelussa on vakiona innovatiiviset Matrix LED -ajovalot, jotka Octavia-malleihin ovat nyt saatavissa ensimmäistä kertaa.

Tehokkaat ja taloudelliset TDI-ja TSI-moottorit

Uuden EVO-sukupolven 2.0 TDI -dieselmoottorin teho on 147kW (200hv) ja suurin vääntö 400Nm. Tämä Octavia-historian tehokkain dieselmoottori esitellään nyt OCTAVIA Scoutissa. Muut moottorivaihtoehdot ovat 2.0 TSI bensiini teholtaan 140kW (190hv) sekä 2.0 TDI diesel teholtaan 110 kW (150 hv). Näiden kolmen moottorin yhteydessä autossa on aina neliveto ja 7-vaihteinen DSG-vaihteisto.

Muista OCTAVIA-malleista erottuvat etu- ja takapuskuri, keulan ja perän pohjasuojukset sekä pyöränkoteloaukkojen, sivuhelmojen ja ovien alaosien mustat verhousosat suojaavat OCTAVIA Scoutin koria ja korostavat vahvaa kokonaisilmettä.

Vahvailmeinen ulkonäkö SCOUT-tyylisin yksityiskohdin

Muista OCTAVIA-malleista erottuvat etu-ja takapuskuri, keulan ja perän pohjasuojukset sekä pyöränkoteloaukkojen, sivuhelmojen ja ovien alaosien mustat verhousosat suojaavat OCTAVIA Scoutin koria ja korostavat vahvaa kokonaisilmettä.

Vakiovarustukseen sisältyvät 18-tuumaiset hopeanväriset Braga-kevytmetallivanteet, joiden vaihtoehtona saatavilla ovat vastaavat vanteet antrasiitin värisinä, tai 19-tuumaiset Manaslu-kevytmetallivanteet, joiden värinä antrasiitti.

Keulan ja perän diffuusorit, kattokaiteet ja ikkunoiden kehykset ovat hopeanväriset, kuten myös sähkösäätöisten ja -lämmityksellisten koria vasten kääntyvien ulkopeilien kotelot. Ulkopeilit ovat automaattisesti himmentyvät. OCTAVIA Scoutin vakiovarustukseen kuuluvat myös LED-sumuvalot ja etulokasuojien SCOUT-logot.

Uudistettujen sisätilojen SCOUT-ilme

Neljännen sukupolven ŠKODA Octavian uudet sisätilaratkaisut on toteutettu myös SCOUT-mallissa, ja niiden ansiosta tilat ovat entistäkin väljemmät ja helppokäyttöisemmät. Uudenlainen kojelauta on modulaarinen ja monitasoinen, ja sitä hallitsee keskellä vapaasti seisova 10-tuumainen keskusnäyttö.

Keskikonsolia koristavat kromiyksityiskohdat. Myös uusissa oviverhouksissa ja ovenkahvoissa on kromikoristeet. Kojelaudan SCOUT-tyyliset koristelistat, ThermoFlux-kankaalla verhoillut istuimet ja etuistuimien selkänojien SCOUT-logot ovat sisätilan tyylikkäitä erityispiirteitä.

OCTAVIA Scoutin poljinpinnat ovat metalliset. Istuimien, ohjauspyörän, kyynärnojien ja kojelaudan verhoiluissa on kontrastina ruskeat koristesaumat. Täysin uusi OCTAVIA SCOUT esitellään heinäkuun alussa, jolloin myös julkaistaan yksityiskohtaista tietoa siitä sekä OCTAVIA-malliston muista uutuuksista.