1.3.2020
Lindholm ja Asunmaa kesätauolle tasapisteissä Ralli SM –sarjan kärjessä Škoda Sponsoroi

Emil Lindholm oli talvikauden nopein kuljettaja Ralli SM –sarjassa. TGS Worldwiden kuljettaja voitti kaksi kolmesta osakilpailusta ja oli kerran kolmas. Voitto irtosi myös Joensuussa.

Talvikauden osakilpailut olivat kaiken kaikkiaan TGS Worldwiden kuljettajille erittäin hyviä. Jokaisen osakilpailun ykköseksi ajoi tiimiä edustava kuljettaja. Joensuussa voittoa juhli Emil Lindholm kartanlukijansa Mikael Korhosen kanssa.

– Oli puskettava kovaa, jotta voitto irtosi. Pari ensimmäistä pätkää tulimme vauhdikkaasti, mutta silti maltilla, ja se riitti pohja-aikaan. Kolmannella erikoiskokeella taktiikka oli sama, mutta vauhtimme ei enää riittänytkään. Teemu ajoi todella hyvin, joten neljännellä oli taas rypistettävä toden teolla, Lindholm kertasi.

Asunmaa hävisi viiden erikoiskokeen aikana vain 6,7 sekuntia. Tiukka taistelu ja niukka tappio jäivät kismittämään nälkäistä kuljettajaa.

– Erittäin kovaa pitää tänä päivänä ajaa Ralli SM –sarjassa – siitä ei pääse mihinkään. Koetetaan kesäkaudella napsia sekunteja pois. Ajettiin jossain kohtaa vähän nolla-auton pölyssä, mutta omiin virheisiin kaatui tämä päivä, summasi Asunmaa.

Mikko Heikkilän hyvin alkanut ralli suli kolmannen erikoiskokeen rengasrikkoon. Mies jäi lopulta SM1 –luokan 11.sijalle.

– Eihän tämä ollut sitä, mitä lähdettiin hakemaan. Positiivista oli kuitenkin se, että ennen rengasrikkoa oltiin hyvin mukana jälleen, ja ajat olivat hyviä. Töitä pitää tehdä kesäksi.

SM Itäralli, Joensuu – SM1 –luokan lopputulokset

Pistetilanne SM1 –luokka, 3/6 rallin jälkeen