5.8.2022
Lindholmille ja Hämäläiselle Jyväskylä on erityinen paikka Ajankohtaista & Uutta

Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen starttasivat toiseen Secto Rally Finlandin rallipäivään hyvillä mielin. Jyväkylässä ajettava Suomen MM-ralli on nostalginen, sillä molemmat ovat seuranneet kisaa jo lapsuudessa. Varikolla on tiiviisti mukana myös Emilin isä Sebastian ”Basti” Lindholm.

TEKSTI Sari Okko, KUVAT Esko Tuomisto

ŠKODA Fabia Rally2 Evo -autolla WRC2-luokassa ajava Emil ja kartturi Reeta ovat tyytyväisiä torstain shakedowniin ja Harjun erikoiskokeeseen sekä perjantain ensimmäiseen erikoiskokeeseen. Toisella huoltotauolla on hetki aikaa vaihtaa rallikuulumisia.

”Hyvin on mennyt. Taso kisassa on kova, päivät pitkiä ja monta erikoiskoetta on vielä edessä. Autoon olen tyytyväinen, pieniä säätöjä vain tehdään seuraavalle erikoiskokeelle. Koko kisaa ajatellen voitto on tietenkin mielessä, mutta nyt mennään pätkä kerrallaan”, Emil kommentoi.

”Onhan tämä erityinen ralli, kun itse on ollut pienestä pitäen Jyväskylässä seuraamassa isän ajoa. On ollut kiva huomalta, että yleisöäkin on paikalla taas kuin ennen vanhaan.”

Myös Reetalle Jyväskylän ralli on erityinen kotikisa: ”On huimaa olla mukana – ja onhan kyseessä maailman vauhdikkain ralli. Kisa on pitkä ja vaativa, joten tarkkana saa olla koko ajan. Auto on toiminut erikoiskokeilla juuri niin kuten pitääkin.”

Emil Lindholmin ja Reeta Hämäläisen varikkopilttuussa käy kuhina, kun ŠKODA Fabia Rally2 Evo on toisen rallipäivän toisessa huollossa.

ŠKODA Motorsport Suomen autokuntiin kuuluva Emil Lindholm–Reeta Hämäläinen haastavat Jyväskylässä WRC2-luokan kansainväliset kärkikuljettajat.

Isä-Lindholm tarkkailee varikolla myös rallisäätä

Emilin ja Reetan varikkotiimistä löytyy tuttuun tapaan Emilin vanhemmat. Isä Sebastian ”Basti” Lindholm tunnetaan rallin kahdeksankertaisena Suomen mestarina.

”Olemme hyvin pitkälti mukana Emilin ja Reetan ajoissa. Teemme kaikenlaisia järjestelytöitä liittyen vaikkapa varusteisiin, varikolla tarjolla olevaan ruokaan, kuljetuksiin ja rahoituksen keräämiseen. Pyrimme omalla tekemisellämme mahdollistamaan sen, että Emil ja Reeta pystyvät keskittymään ajamiseen”, Sebastian kertoo.

Isä-Lindholm seuraa tarkasti myös rallisäätä. ”Erikoiskokeiden aikana tapahtuvat säämuutokset tulevat tietoomme insinööreiltä, mutta muuten seuraan itsekin. Jos säässä tapahtuu muutoksia, sillä on luonnollisesti suuri merkitys huollon ja ajamisen kannalta.”

Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen ovat testanneet uutta ŠKODA Fabia RS Rally2 -autoa eri puolilla Eurooppaa. Sebastian Lindholm odottaa jo malttamattomasti, että uusi auto saataisiin neitsytrallille.

Hieno yhteinen matka pojalle ja vanhemmille

Vanhemmat ovat seuranneet Emilin uraa pikkupojasta lähtien monenlaisten vaiheiden kautta tähän päivään. ”Onhan tämä tietenkin ollut hieno yhteinen matka. Vuosiin mahtuu paljon kaikenlaista – vastoinkäymisiäkin, mikä kuuluu lajiin ja ylipäätään työelämään. Kaikki ei aina mene ihan suunnitelmien mukaan, mutta eteenpäin mennään”, Sebastian sanoo.

”Torstai-illan Harjun erikoiskoe on vaikea ja vaarallinen pätkä. Siellä ei voi hirveästi voittaa, mutta paljon voi hävitä. Rallin jatkon kannalta Harjun tulokset ovat luonnollisesti tärkeitä. Jyväskylästä odotamme ennen kaikkea ehjää kilpailua.”

Jyväskylässä Suomen MM-rallia ajavat Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen aloittivat yhteistyön keväällä 2021. Samana vuonna he voittivat SM1-luokan Suomen mestaruuden.

Toisen rallipäivän toisen erikoiskokeen jälkeen varikolla oli huoltoaikaa 30 minuuttia.