3.6.2020
Lounasbuffet vaihtui kotikuljetuksiin Vastuullisuus

Autokeskus Airport luovutti Octavian Combin Perho Liiketalousopiston käyttöön toukokuussa. Auton kävi vastaanottamassa Jouni Leinonen (oik.). Kuva: Santeri Nylander

Kun korona sulki ravintolat, Perho Liiketalousopisto keksi luovasti uuden palvelumallin, jonka myötä suosittu lounasbuffet siirtyi tien päälle Ruokarekkaan. Nyt mukana menossa on myös ŠKODA Octavia. ”Palvelu on otettu isolla ilolla vastaan”, varastonhoitaja Jouni Leinonen sanoo.

TEKSTI: SARI OKKO

Perho Liiketalousopisto tunnetaan perinteikkäästä Ravintolakoulu Perhosta, jossa opiskelijat pääsevät tutustumaan alaan käytännössä. Ravintolassa käy päivittäin tuttu joukko iäkkäämpiä asiakkaita, joille lounas on tärkeä osa päivärutiinia, tuttujen tapaamista ja kuulumisten vaihtamista.

”Yhtäkkiä vakioasiakkaamme olivat pulassa. Polkaisimme nopeasti käyntiin toimintamallin, jonka avulla pääsimme kuljettamaan lounasannoksia kotioville. Liikenteeseen lähti myös Ruokarekka, josta voi hakea ruoka-annoksia reitin varrelta. Lisäksi liikenteessä on Perhon etuboksillinen vegefillari, jonka kyydistä löytyy ravintolassa valmistettuja kasvisaterioita kohtuuhintaan”, Leinonen kertoo.

Octavia Combi täydentää Ruokarekan varastoja jakelureitin varrella, jos ruoka alkaa loppua. Kuva: Jouni Leinonen

Palvelun kysyntä yllätti

Leinonen bongasi Škodan Ajetaan apua tarvitseville -kampanjan Facebookista, mikä herätti heti ajatuksen uudesta mahdollisuudesta. Perhon käyttöön saama Octavia Combi mahdollistaa nyt entistäkin paremman palvelumallin. ”Škodan kampanja on hieno esimerkki vastuullisuudesta”, Leinonen tuumii.

”Palvelumme kysyntä yllätti, joten Octaviasta on iso apu. Viemme ennakkoon tilattuja annoksia auton kyydissä suoraan asiakkaiden kotioville, mutta auto toimii myös Ruokarekan tukiautona täydentäen varastoja matkan varrella, jos ruoka alkaa loppua.”

Vaikka ravintolat kesäkuun alussa avautuivat jälleen, aterioiden kotiinkuljetusten kysyntä jatkuu vielä pitkään. ”Ikääntyneet ihmiset eivät välttämättä heti lähde ravintoloihin, joten tekemistä riittää jatkossakin.”

Kuljetus kaupan päälle

Škodan valtakunnallisen kampanjan taustalla on ajatus yhdistää auttajat ja avunsaajat mahdollisimman turvallisesti sekä helpottaa poikkeustilanteen tuomia haasteita. Perho Liiketalousopiston käyttöön saama Octavia on Leinoselle mieluinen menopeli, sillä hänellä on itselläänkin ajossa jo kolmas Škoda.

”Uudella palvelumallilla olemme päässeet ilahduttamaan asiakkaitamme tärkeinä juhlapäivinä, kuten vappuna, äitienpäivänä, helatorstaina ja valmistujaisviikonloppuna teemaan sopivasti. Juhannustakin juhlistetaan kesäisin ruokakassein”, Leinonen sanoo.

”Asiakkaamme maksavat vain ruoka-annoksista ja kuljetus tulee kaupan päälle. Olemme saaneet paljon kiitosta. Hienoa on myös se, että henkilökuntamme on voinut jatkaa töissä ilman lomautuksia.”