9.4.2018
Löydä Kodiaqin ja Karoqin DNA Ajankohtaista & Uutta

Škodan nykyisiä automalleja yhdistää moderni ja samalla ajaton muotoilu. Mutta onko muotokielessä jotakin, joka näkyy vain uusissa katumaasturimalleissamme? Kyllä on – tervetuloa tutustumaan.

TEKSTI JA KUVAT: ŠKODA Auto

Katumaasturit eli SUV-mallit (Sports and Utility Vehicles) on suunnattu niin perhekäyttöön, businesskäyttöön kuin vapaa-aikaan. Katumaasturit tarjoavat edistyksellistä tekniikkaa, fiksuja varusteita, reilusti tilaa sekä erinomaista käytännöllisyyttä.

Jotain uutta, jotain tuttua

Škodan uusien katumaasturimallien muotoilu poikkeaa huomattavasti edeltäjistään. Muodoista saatiin esimakua jo Vision S -konseptiautossa, joka esiteltiin Geneven autonäyttelyssä 2016. Seitsemän kuukautta myöhemmin, lokakuussa 2016, Škoda toi julkisuuteen ensimmäisen suuremman kokoluokan katumaasturinsa eli Kodiaqin. Nyt vuorossa on Kodiaqia hiukan pienempi malli Karoq.

Jokaisessa suvussa ja perheessä vaikuttaa yhteinen DNA, oli sitten kyseessä ihmiset tai autot. Niinpä Škodan katumaasturimalleissakin on kyse selvästi Škodasta, mikä näkyy muun muassa kristallimaisissa muodoissa ja C-kirjaimen muodossa palavissa takavaloissa. Silti Kodiaq ja Karoq eroavat monessa suhteessa muista Škoda-automalleista.

Katumaastureiden terävälinjainen muotoilu korostaa dynaamista kokonaisilmettä.

Jotain ihan erityistä

Škodan aiempiin katumaasturimalleihin verrattuna uutuudet ovat muotoilultaan edeltäjiään vahvailmeisempiä. Vyötärölinja on korkea, ja lasien alareunalinja kulkee verrattain matalalla. Kokonaisuutena uudet automallit näyttävät vahvoilta, vankoilta ja väkeviltä.

Tuttuun Škoda-tapaan erityistä huomiota on kiinnitetty sisätilojen väljyyteen. Uusissa katumaastureissa sisätilat hyötyvät ulkomuodon muutoksista: matkustamo on pitempi ja konepelti lyhyempi.

Katumaastureille yhteistä muotoilun erikoisuutta edustavat keulan neljä kolmiulotteista vaikutelmaa tehostavaa vaakasuuntaista valoa. Sumuvalot on sijoitettu muihin malleihin verrattuna lähemmäs ajovaloja eli tavallista korkeammalle, jolloin ne ovat hyvin suojassa maastossa ajettaessa.

Katso kuvat ja löydä katumaastureiden erikoisuudet.