22.8.2019
LUOTETTAVA & TURVALLINEN Meidän Škodamme

MSD Finlandissa on luotettu jo pitkään Škodaan. Kun Kodiaq saatiin viime vuonna mukaan, se saavutti heti suuren suosion.

Elämänlaatua ja terveyttä edistävä lääkeyhtiö MSD nojaa kaikessa tekemisessään innovatiivisuuteen, luotettavuuteen ja turvallisuuteen. Samoja asioita haetaan myös työsuhdeautoilta. Siksi MSD valitsi Škodan.

TEKSTI: Sari Okko / KUVAT: Esko Tuomisto

Espoon Keilarannan parkkipaikalla käy kuhina, kun MSD Finlandin pihalle asettuu komea rivi uudenkarheita ja vastapestyjä Kodiaqeja. Paikalla on tänään vain osa autoista, sillä moni on ajossa ympäri Suomea.

MSD sai alkunsa Saksasta jo 1600-lvulla. Suomeen 1968 rantautuneella yrityksellä on vankka tausta tieteessä, tutkimuksessa ja lääkekehityksessä, jota tehdään paremman elämän puolesta ympäri maailmaa. MSD on kehittänyt ja tuonut markkinoille lukuisia lääkeinnovaatioita ja rokotteita.

Osa Kodiaqeista ehti mukaan kuvaan. Moni oli jo tien päällä ympäri Suomea.

Kodiaq kääntää päät

MSD:n infektiotuotteiden Terapia-aluepäällikkö Marko Miettinen sai oman Kodiaqinsa ensimmäisten joukossa. Kun toimikenttänä on koko Suomi, Markon auton mittariin kertyy vuodessa noin 40 000 kilometriä. Monelle auto on ikään kuin toinen toimisto.

”Onhan se mukavaa, että autossa viihtyy ja sitä on hyvä ajaa. Auton luotettavuus sekä kaikki turvallisuuteen liittyvät tekijät ja innovaatiot ovat myös tärkeitä. Kodiaqissa työergonomia on todellakin kunnossa”, Marko tuumii.

MSD Finlandin työsuhdeautojen listalla on ollut jo pitkään Superb ja Octavia. Kun Kodiaq saatiin viime vuonna mukaan, se saavutti heti suuren suosion.

Kodiaqissa, niin kuin kaikissa muissakin Škodissa, hinta-laatu-suhde on Markon mukaan kohdillaan. Työsuhdeauton tulee mahtua tiettyihin hintaraameihin, joten Škodassa arvostetaan erityisesti monipuolista ja laadukasta vakiovarustelua.

Tärkeitä tekijöitä ovat myös hyvä jälleenmyyntiarvo ja avarat sisätilat. Mahdollisuus 7-paikkaisuuteen tekee isosta katumaasturista loistavan perheauton isommallekin porukalle. Myös auton raamikas ulkonäkö tekee vaikutuksen. Autosta saatu palaute on pelkästään positiivista.

MSD Finlandin lääketieteellinen johtaja Michael Pasternack (vas.) ja sairaalatuotteiden myynnistä vastaava Marko Miettinen arvostavat Kodiaqin hyvää hinta-laatu-suhdetta, laadukasta vakiovarustelua, turvallisuutta, avaria sisätiloja ja ajamisen mukavuutta.

Ympäristöarvot kunniaan

MSD Finlandin työsuhdeautot valitaan aina käyttötarkoituksen mukaan. Yrityksen ympäristöarvot sanelevat päästörajat, joita seurataan ja jotka vaikuttavat valintakriteereihin. Yksittäisen uuden auton CO2-päästöt eivät saa olla yli 136 g/km.

MSD Finland on ns. Green Office -toimisto, mikä tarkoittaa ympäristövastuullista ympäristöjärjestelmää, jonka avulla pienennetään toimiston hiilijalanjälkeä, käytetään luonnonvaroja viisaasti ja suojellaan luonnon monimuotoisuutta.

”Työsuhdeautojen tulee tukea ympäristöohjelmaamme ja vastuullista toimintaamme. Siksi ei ole yhdentekevää, miten ajetaan ja millä ajetaan”, Marko summaa.

MSD Finland on tehnyt yhteistyötä Laakkosen kanssa jo vuosia. Yhteistyöstä vastaavat yritysmyyntipäällikkö Riina Harjunpää ja yritysmyyntiassistentti Aleksi Tossavainen.