9.2.2020
Maalikorokkeella Mikkelissä nähtiin vain TGS Worldwiden autoja Škoda Sponsoroi

Photo: Hannu Rainamo

Kauden toinen Ralli SM –osakilpailu ajettiin perjantain ja lauantain aikana Mikkelissä. Kolmen kärki kilpailussa koostui pelkistä TGS Worldwidea edustavista kuljettajista. Kilpailun voittoon ajoi Emil Lindholm.

Lindholm sai voitollaan rikottua pitkän epäonnen putken. Lähes jokaisessa kisastartissaan toisen polven autourheilija on taistellut luokkavoitosta, kunnes viime hetken tapahtumat ovat vesittäneet suunnitelmat.

Nyt näin ei käynyt, joten 23-vuotias kuljettaja ajoi 14,8 sekunnin voittoon ennen Teemu Asunmaata.

– Kaikenlaista on tässä aiemmin sattunut, mutta nyt varsinkin Arctic Lapland Rallyn tapahtumien jälkeen tämä voitto tekee oikein hyvää. Pistekamppailussa olemme hyvin mukana, joten kyllähän voitto tuo uskoa myös siihen, että vauhti riittää, Lindholm jutteli.

Toiseksi ajaneen Asunmaan pistepotti riitti pitämään hänet yhä pistetaulukon kärjessä, kun talvikaudesta on ajamatta vielä yksi osakilpailu.

– Kakkossija tuli melko helposti. Täällä meillä oli aura-auton rooli, sille ei voinut mitään. Yllättävän liukasta oli. En ihan odottanut, että olisi näin haastavaa ollut.

Taistelu kolmossijasta jatkui viimeiselle erikoiskokeelle asti. Mikko Heikkilä puristi viime metreillä ohi kilpakumppanista, jäi kärjestä 44,2 sekuntia, mutta kipusi lopulta palkintokorokkeelle.

– Reitin puolesta kisa oli viimeisen päälle. Olin aika yllättynyt, että viimeiselle erikoiskokeelle tuli niin hyvä aika. Se tuli melkein kuin itsestään.

Lopputulokset, Ralli SM Vaakuna-ralli, SM1 –luokka

Pistetilanne, SM1 –luokka 2/6