29.6.2018
Matalalentoa. Kalle Rovanperä hioi ŠKODA FABIA R5:n ominaisuuksia Neste Rallin soraränneihin sopiviksi. Škoda Sponsoroi

Kalle Rovanperä Neste Ralliin valmistautumassa. Kuva Miika Wuorela

G-voimista hevosvoimiin – Kalle Rovanperälle parasta kesässä on kovien nopeuksien harrastukset.

Kalle Rovanperä päätti torstaina ensimmäisen osuutensa Neste Ralliin valmistautumisesta. Ensimmäistä kertaa kotikilpailuunsa osallistuva Kalle ja kartanlukija Jonne Halttunen hikoilivat kaksi aurinkoista päivää ŠKODA Fabia R5 ohjaamossa – tarkoituksenaan tehdä mahdollisimman hyvä valmistautuminen ralliin, jossa kaksikko on varmuudella yksi kilpailun seuratuimpia autokuntia.

Ennen juhannusta Kalle pääsi hieman toisenlaisen ajoneuvon puikkoihin, kun Ilmavoimien 100-vuotisjuhlan yhteydessä Tikkakoskella tarjoutui paikka päästä aidon Hawk-hävittäjän kyytiin. Eikä pelkästään kyytiin, vaan itse ohjaamaan konetta.

–          Lentäjä sanoi, että kokeile kaikkea, ja minähän kokeilin. Parhaimmillaan siinä oli 7,2 G:tä, kun tein silmukoita. Aion tarjota hänelle vastavuoroisesti kyytiä ralliautollani ennen Neste Rallia, Rovanperä suunnitteli.

Kalle Rovanperä Neste Ralliin valmistautumassa. Kuva Miika Wuorela

Hieman tavallisempaa arkea 17-vuotias Rovanperä vietti Škodansa ratissa Keski-Suomessa. Merkin tehdaskuljettajana Rovanperä osallistuu kilpailujen lisäksi myös testeihin. Päivän aikana autossa kokeillaan erilaisia säätöjä, jotka voisivat toimia tulevassa kotikisassa.

Vaikka Rovanperä lähtee Neste Ralliin vasta ensimmäistä kertaa, on hän yksi kuumimmista voittajasuosikeista.

–          Mutta on siellä varmasti SM-tason kärkeäkin antamassa haastetta meille. Vaikea ennakoida vielä tulevaa, mutta ihan vain lähtöluetteloa katsomalla saa kyllä selvyyden, että todella kova ralli on tulossa. Haastajia löytyy vähän joka leiristä, mutta pistetään heille kampoihin parhaamme mukaan, myhäili Rovanperä.

Kalle Rovanperä Neste Ralliin valmistautumassa. Kuva Miika Wuorela