18.11.2019
MONTA HYVÄÄ I:TÄ SÄHKÖISEEN TULEVAISUUTEEN Sähköautoilu

Škodan startti kohti sähköistä tulevaisuutta on alkanut. Se on innovatiivinen, intelligentti, ikoninen, inspiroiva, individuaalinen ja intuitiivinen. ŠKODA iV -alabrändi kattaa sekä sähköä hyödyntävän malliston että uusien liikkuvuuspalvelujen kehityksen.

TEKSTI: ŠKODA Auto ja Sari Okko / KUVAT: ŠKODA Auto ja Esko Tuomisto

Uuden alabrändin nimessä oleva i-kirjain symboloi lukuisia eri ominaisuuksia, joiden ansiosta kaikki Škoda iV -automallit erottuvat edukseen. Ne ovat innovatiivisia ja nerokkaan intelligenttejä.

Sähköä voimalinjassaan hyödyntävien mallien lanseerauksen lisäksi Škoda panostaa kokonaisvaltaisen ja liitetyn eMobility-järjestelmän kehittämiseen. Tämä pitää sisällään mm. kohtuuhintaiset seinälatauspisteet auton akuston kätevään lataukseen kotona ja ŠKODA Connectin kautta tarjotut online-mobiilipalvelut mm. älykkäine latauspistehakuineen.

ŠKODA eCharge -latauskortin ansiosta auton latauksen maksaminen onnistuu helposti kaikkialla Euroopassa maasta tai palveluntarjoajasta riippumatta.

ŠKODA iV -mallit ovat ikonisia ja inspiroivia. Uudet sähköä voimalinjassaan hyödyntävät mallit vetoavat tunteisiin ja vangitsevat katseita. Lisäksi jokainen ŠKODA iV on individuaalinen, sillä autossa on runsaasti erilaisia varustelu- ja yksilöintivaihtoehtoja.

Kaikki ŠKODA iV -mallit erottuvat edukseen niin ikään intuitiivisuutensa puolesta, mikä tekee autolla ajamisesta entistäkin helpompaa ja mukavampaa.

ŠKODA iV -nimen V-kirjain viittaa englannin kielen sanaan Vehicle eli ajoneuvo.

Vuoden 2022 loppuun mennessä Škodan valikoimaan on tullut yli kymmenen sähköä voimalinjassaan hyödyntävää automallia.

Kaikkien aikojen investointi

Škoda on määrittänyt tulevaisuuden kehityksen suuntaviivat. Sen keskiössä on yrityksen jatkuva kehittyminen tavallisesta autonvalmistajasta Simply Clever -autonvalmistajaksi parhaiden liikkuvuusratkaisujen tarjoamiseksi.

Kokonaisvaltaista muutosta toteutetaan yrityksen historian suurimman investointiohjelman voimin. Seuraavien viiden vuoden aikana Škoda investoi noin kaksi miljardia euroa vaihtoehtoisten voimanlähteiden tekniikan ja uusien mobiilipalvelujen kehittämiseen.

Škoda laajentaa suosittujen bensiini-, diesel- ja kaasumoottoreiden lisäksi jatkuvasti sähkömoottorivalikoimaansa. Arvioiden mukaan sähköä voimalinjassaan hyödyntävien automallien osuus on noin 25 prosenttia Škodan kokonaismyynnistä vuoteen 2025 mennessä.

Pienet päästöt, kattava kierrätys

Škoda on sitoutunut Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteisiin rajoittaa ilmaston lämpeneminen selkeästi alle kahteen asteeseen. Siirtyminen sähköllä ajamisen aikakaudelle on siten avainasemassa Škodan kestävän kehityksen GreenFuture-strategiassa.

Autonvalmistaja asettaa konkreettisia ympäristötavoitteita tuotteilleen ja autotuotannolleen. Hyvä esimerkki on CO2-päästöjen vähentäminen 30 prosentilla vuosina 2015–2025. Sähköautotarjonnan kasvattaminen on tässä merkittävä tekijä.

Vuoden 2022 loppuun mennessä ŠKODA laajentaa tuotevalikoimaansa yli kymmenellä sähköä voimalinjassaan hyödyntävällä automallilla. Yrityksen toinen tavoite on kehittää tuotantomenetelmiään Tšekin tehtaissa siten, että seuraavan vuosikymmenen puoliväliin mennessä niissä käytetään vain CO2-neutraalia sähköenergiaa. Automalliston sähköistymisen yhteydessä akustojen kierrätyksestä ja järkevästä uudelleenkäytöstä muodostuu uusia ekologisia ja taloudellisia vastuita.

Lisätietoja

Tutustu tarkemmin ladattavan hybridin ŠKODA Superb iV:n tekniikkaan tästä linkistä .