Näyttävä, moderni, dynaaminen: uusi ŠKODA Fabia on voittanut Red Dot -muotoilupalkinnon

Mladá Boleslav, 30.3.2015 – Arvostettu palkinto uudelle ŠKODA Fabialle: uutta muotokieltä sisältävä Fabia on palkittu arvostetulla Red Dot -muotoilupalkinnolla. Red Dot -palkinnot jaetaan vuosittain kansainvälisen huipputason asiantuntijapaneelin toimesta. Tänä vuonna 1994 osallistujaa 56 maasta antoi 4 928 lausuntoa, joka tekee ‘Red Dot Award’ -palkinnosta suurimman ja kansainvälisesti tunnetuimman huomionosoituksen erinomaisesta tuotemuotoilusta. Kolmannen sukupolven ŠKODA Fabia on kahdeksas Red Dot -muotoilupalkinnolla palkittu ŠKODA-malli.  

Erinomainen: himoittu Red Dot -muotoilupalkinto myönnetty uudelle Fabialle

Kansainvälinen äänestys: asiantuntijapaneeli ylisti Fabian näyttävää muotokieltä

ŠKODA Fabia: tasapainoiset mittasuhteet, näyttävä muotoilu

Menestys: kahdeksas Red Dot -palkinto Škodalle

Uusi ŠKODA Fabia on ollut Euroopan markkinoilla loppuvuodesta 2014 asti ja Suomessa auto lanseerattiin tammikuussa 2015. Täysin uusi, näyttävä ja dynaaminen ilme vakuuttaa. Terävämpää muotokieltä sisältävä uutuus on entistä urheilullisempi, erottuvampi ja ilmeikkäämpi kuin edeltäjänsä. Uusi ŠKODA Fabia on nuorekas auto, jolla on luonnetta: intohimoinen, moderni ja monipuolisesti yksilöitävissä. Uusi ŠKODA Fabia on myös ensimmäinen ŠKODA-merkkinen ajoneuvo, joka sisältää VisionC-muotoilututkielman elementtejä.

Škodan uusi muotokieli vakuutti myös Red Dot Award -tuomariston. Uudelle Fabialle tehtiin yksityiskohtainen tarkastelu, jonka toteutti 38 korkea-arvoisista paneelin jäsentä; muotoiluprofessoreita, muotoilijoita ja toimittajia 25 eri maasta. He arvioivat auton muotoilua mm. seuraavista näkökulmista: innovatiivisuus, toiminnallisuus, ergonomia ja kestävyys. Ekologisuus ja toiminnallinen selkeys sisällytettiin myös kokonaisarviointiin.

“Uusi Fabia on dynaamisempi ja siinä on enemmän luonnetta kuin koskaan ennen”, sanoo pääsuunnittelija Jozef Kabaň.  “Olemme iloisia, että uusi muotokieli on voittanut puolelleen niin ammattilaiset kuin asiakkaatkin. Red Dot -muotoilupalkinnon voitto vahvistaa sen, että olemme oikealla linjalla ŠKODA-muotoilun kehittämisessä.”

Muotoilun lisäksi uusi ŠKODA Fabia asettaa uudet standardit luokassaan myös teknologian ja toiminnallisuuden osalta. Fabia on erityisen taloudellinen ja pitää sisällään suuremmissa kokoluokissa hyödynnettyä teknologiaa. ŠKODA tunnetaan normaalia suuremmista sisätiloista ja uusi Fabia ei ole tästä poikkeus sillä se sisältää luokkansa suurimman tavaratilan. Se on myös huippukäytännöllinen pitäen sisällään jopa 19 Simply Clever -ratkaisua.

Tämä oli kahdeksas kerta kun ŠKODA voittaa Red Dot -muotoilupalkinnon. Ensimmäinen voitto tuli ŠKODA Octavia Combi -mallille vuonna 2006. Vuonna 2007 himotun palkinnon voitti ŠKODA Roomster ja 2008 toisen sukupolven ŠKODA Fabia sai niin ikään tittelin. Vuonna 2010 kaksi ŠKODA-mallia sai Red Dot -palkinnon: ŠKODA Yeti ja ŠKODA Superb Combi. Muotoilupalkinnon lunasti vuonna 2013 ŠKODA Rapid ja tämän jälkeen vuonna 2014 myös ŠKODA Rapid Spaceback.

Lisätietoja:

Kari Aalo

Viestintäpäällikkö

+358 10 436 2112

kari.aalo@skoda.fi

Helkama-Auto Oy on osa Helkama-yhtiöitä. Helkama-Auto on Škoda-autojen, -varaosien ja -lisävarusteiden maahantuoja Suomessa.

Communications Manager

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki