18.2.2018
Neljä Škodaa Ruotsissa viiden parhaan joukossa – Pietarinen kasvatti SM-sarjassa pistejohtoaan Škoda Sponsoroi

kuva: ŠKODA Motorport

18. helmikuuta 2018. Ruotsin MM-ralli päättyi sunnuntaina WRC2-luokan osalta japanilaisjuhliin Katsutan ollessa nopein, mutta seuraavat neljä sijaa miehitettiinkin väkivahvasti Škodan rallikuljettajien toimesta ja kotirallissaan ajaneen Pontus Tidemandin johdolla. Mikkelissä ajetun SM-rallin myötä Škodan vahva esilläolo jatkuu ja Eerik Pietarinen kasvatti pistejohtoaan.

Ruotsin MM-rallin WRC2-luokan tuloslistan ensimmäisestä kymmenestä sijasta peräti seitsemän täytetiin ŠKODA-kuljettajilla. Nopein merkkikuski oli ruotsalainen Pontus Tidemand toisella sijalla jääden vain 4,5 sekuntia kärjestä. Kolmanneksi ajoi norjalainen Ole Christian Veiby, neljänneksi ruotsalainen Mattias Adielsson ja viidenneksi Suomen Janne Tuohino. Lisäksi kahdeksanneksi nopein oli Ruotsin Lars Stugemo, yhdekäs Puolan Lukasz Pieniazek ja kymmenes Suomen Jarmo Berg.

– Toinen sija Ruotsissa ja tärkeitä MM-pisteitä sarjaa ajatellen! Todellinen kisa, nautin paljon, Škoda Motorsportin tehdaskuljettaja Tidemand kommentoi rallin maalissa.

Tuloksia, WRC2-luokka, Ruotsin MM-ralli

Mikkelissä totaalista ŠKODA-dominointia

Lauantaina päättynyt Mikkeli SM-ralli täydellistä ŠKODA-kuljettajien hallintaa, sillä rallin ensimmäiset viisi sijaa miehitettiin ŠKODA Fabia R5 -ralliautoilla. Voitto meni vasta 17-vuotiaalle Kalle Rovanperälle, toinen oli Teemu Asunmaa, kolmas SM-sarjaa johtava Eerik Pietarinen, neljäs venäläinen Nikolay Gryazin ja viides Marko Mänty. SM-pisteissä kymmenen parhaan joukossa on peräti kahdeksan ŠKODA-kuljettajaa.

Rovanperä voitti lopulta yli 40 sekunnilla toiseksi tulleen, hallitsevan Suomen mestarin Teemu Asunmaan. Rovaniemellä voittanut Eerik Pietarinen taipui lopulta kolmanneksi jääden lähes minuutin kärjestä.

Kuva: Hannuphoto/Hannu Rainamo

Pietarinen kuitenkin kasvatti SM-sarjan pistejohtoaan jo peräti 23:een, joten järkevä ajo oli tuloksellista ja pitkällä tähtäimellä viisasta. 24-vuotiaalta nuorelta miehen kolmas SM-ralli R5-luokan ralliautolta oli järkevää suorittamista alusta loppuun.

Aivan tyytyväinen Pietarinen ei tosin ollut kilpailuvauhtiinsa, sillä kaksi aikaisempaa rallia samalla rallikalustolla olivat päättyneet voittoon.

– Vähän kaksijakoiset fiilikset jäi Mikkelistä. Kaikki oli kuitenkin kunnossa tiimiä ja kartturia myöten eli niitä ei voi missään tapauksessa syyttää. Lauantai oli aika vaikea päivä ja tokihan meillä oli aura-auton rooli, mutta ei sille mitään mahda ja sillä numerolla ajetaan, mikä milloinkin kyljessä on, Pietarinen summasi fiiliksiään.

Haasteista huolimatta Pietarinen pystyi ajamaan tasaisen varmasti koko rallin ajan ja osoitti myös ammattilaisen elkein, että pystyy varmistamaan tärkeän pistesijoituksen ilman väkisin riehumista ja kärkipaikkaa tavoitellen.

– Mitään kummempia tilanteita ei oikeastaan ollut koko rallin aikana. Toisella lenkillä oli joitain liukkaita jarrutuksia. Muuten pitää olla tyytyväinen suoritukseen. Rovanperä ajoi tosi kovaa ja tällä kertaa me ei pystytty voitosta ajamaan. Pisteet ovat kuitenkin tärkeitä koko sarjaa silmällä pitäen, Pietarinen totesi.

Rallin SM-sarja jatkuu jo kahden viikon päästä talvikauden päättävällä Joensuun SM Itärallilla 3. maaliskuuta.

– Toivotaan, että Joensuussa on hienot tiet ja kovapintainen reitti. Hieno ralli siitä varmasti tulee ja taas saa ajaa ihan tosissaan. Tiet eivät ole kovin tuttuja, mutta sen olen kuullut, että kovaa mennään, Pietarinen ennakoi lopuksi.

Kuva: Hannuphoto/Hannu Rainamo

SM-pisteet 2/7 osakilpailun jälkeen

Rallin SM-sarjan jatkuu kauden kolmannella osakilpailulla Joensuussa 3. maaliskuuta.