Nuoret voittoon ŠKODA Cycling Cupissa Porissa

ŠKODA Cycling Cupin viides osakilpailu ajettiin Porissa. Lattomeriajo oli tänä vuonna nuorten juhlaa.
TEKSTI Jyrki Lepistö | KUVAT Jyrki Lepistö ja Juha Aintila

Lattomeriajo-nimeä kantava kilpailu ajettiin sunnuntaina 13.9. odotusten mukaisesti melko tasaisella, mutta usein tuulisella reitillä. Näin tälläkin kertaa: peltoaukeilla puhalsi reipas sivutuuli, mikä teki ajosta raskaan ja mahdollisti irtiotot.

Naisten kilpailussa ryhmä pysyi kuitenkin yhdessä yrityksistä huolimatta viimeiselle kilometrille saakka ja voitto ratkaistiin loppukirissä. Vahvin kirijä oli edellisenä keväänä loukkaantunut ja viime kauden väliin jättämään joutunut Aino Hämäläinen (Team Toni&Toni).

Hämäläinen voitti naisten Elite-lähdön sekä N18-sarjan. Toiseksi ehti Hanna Joronen (IBD Cycling) ja kolmanneksi Minna-Maria Kangas (Team Toni&Toni). Kangas sai pitää vihreän johtajan paidan, jota hän pääsee puolustamaan viikon päästä Tampereella.

Miehissä vauhti oli alusta saakka kovaa ja ryhmä repeili useaan eri otteeseen. Lopulta seitsemän miestä jäi ratkomaan kärkisijoja. Kun matkaa maaliin oli parikymmentä kilometriä, Vladyslav Makogon (GIF) ja Veeti Vainio (Akilles Green Team) karistivat muut kannoiltaan ja ratkaisivat voiton keskenään.

Loppukirissä nuori Vainio oli väkevämpi ja vei kilpailun nimiinsä. Ville Kantola (Team Larunpyörä Cervélo) otti pääjoukon kirin ollen kolmas. M18-sarjan paras oli kahdeksantena maaliviivan ylittänyt Leevi Kervinen (Akilles Green Team).

Kokonaispisteissä tilanne on jännittävä. Anders Bäckman (IBD Cycling) ja Riku Övermark (Jurvan Voima) johtavat tasapistein. Bäckmanilla on johto osakilpailuvoiton antamalla edulla.

Lattomeriajo ajettiin Porissa sunnuntaina 13.9. Seuraava kisa, Rosendahl GP, starttaa Tampereen mäkisillä reiteillä sunnuntaina 20.9.