Nuori suomalainen Juuso Nordgren ja Tšekin rallimestari Jan Kopecký Katalonian ralliin ŠKODA FABIA R5-autoilla

Mladá Boleslav 2. lokakuuta 2017. ŠKODA Motorsport osallistuu 5.–8. lokakuuta ajettavaan Katalonian ralliin (RallyRACC Catalunya tai Rally de España) kahdella ŠKODA FABIA R5 -autolla. Kuljettajat ovat hallitseva Tšekin rallimestari Jan Kopecký kartanlukijanaan Pavel Dresler ja suomalainen, vasta 20-vuotias Juuso Nordgren kartturinaan Tapio Suominen. Jan Kopeckýn tavoite on uusia viimevuotinen WRC2-luokkavoittonsa. Suomen Juniorirallimestari vuodelta 2015, Juuso Nordgren, on ensimmäinen nuorista kuljettajalupauksista, joka nyt pääsee yrittämään saada paikkansa ŠKODA Motorsport -tehdaskuljettajana kaudelle 2018.

“Kausi 2017 on toistaiseksi ollut ŠKODA Motorsportin kaikkien aikojen paras. Tehdaskuljettaja Pontus Tidemand ja kartanlukijansa Jonas Andersson varmistivat rallin WRC2-luokan kuljettajamestaruuden jo ennen kauden päättymistä, ja ŠKODA Motorsport voitti samalla WRC2-luokan merkkimestaruuden. ŠKODA ylsi myös Aasian-Tyynenmeren rallisarjassa merkkimestaruuteen jo ennen viimeistä osakilpailua, ja tämän sarjan kuljettajamestaruus ratkeaa ŠKODA-tiimien välisessä taistelussa viimeisenä ajettavassa Intian rallissa. Nyt etsimme vuoden 2018 tiimiimme uutta lahjakasta kuljettajaa ja kartanlukijaa. Ja koska olemme kahtena vuonna peräkkäin voittaneet WRC2-mestaruudet, olen varma, että tallimme on todella kiinnostava,” toteaa ŠKODA Motorsportin johtaja Michal Hrabánek.

Katalonian rallissa (RallyRACC Catalunya eli Espanjan rallissa Rally de España) Suomen Juniorirallimestari vuodelta 2015 Juuso Nordgren kartanlukijanaan Tapio Suominen ajavat ŠKODA-tiimissä parin Jan Kopecký / Pavel Dresler (CZE/CZE) rinnalla. “Olemme tarkasti seuranneet nuorten lupaavien kuljettajien edesottamuksia ja tehneet listan, jolta uuden kuljettajan tulemme valitsemaan. Nuorista lahjakkuuksista testaamme ensimmäisenä Juuson. Seuraavassa WRC2-osakilpailussa eli Walesin rallissa tilaisuutensa saavat norjalaiset Ole Christian Veiby ja kartanlukijansa Stig Rune Skjaermœn. Heidän rinnallaan Walesissa kisaavat ruotsalainen pari Pontus Tidemand / Jonas Andersson”, Michal Hrabánek kertoo.

Norjan juniorirallimestarilla Ole Christian Veiby ja kartturillaan Stig Rune Skjaermœn on vielä mahdollisuus yltää voittoon tämän vuoden Aasian-Tyynenmeren rallisarjassa (APRC) autollaan MRF ŠKODA FABIA R5. WRC2-tasolla he ovat jo näyttäneet taitonsa voittamalla Puolan rallissa ja tulemalla toiseksi Italiassa Sardinian rallissa.

Katalonian rallissa mielenkiinto kohdistuu Juuso Nordgreniin, jonka suoritusta päästään vertaamaan ŠKODA-tehdastiimin kuljettajan Jan Kopeckýn vauhtiin. Vuonna 2015 Jan Kopecký ajoi tässä rallissa toiseksi tallikaverinsa Tidemandin jälkeen. Viime vuonna Kataloniassa hän päihitti sittemmin vuoden 2017 WRC2-mestaruuden voittaneen Tidemandin ja otti luokkavoiton. Kataloniassa ajettava WRC-sarjan osakilpailu on kuljettajille erityisen haastava, koska tämä ralli ajetaan kahdella erilaisella alustalla. Perjantaina ajetaan sorateillä, mutta mukaan mahtuu myös joitakin asvalttijaksoja. Lauantai ja sunnuntai ajetaan pelkästään asvaltilla. Erikoiskokeita on kaikkiaan 19, ja niiden yhteispituus on 312 kilometriä. Sunnuntaina kello 14 voittaja nousee palkintokorokkeelle Saloun kisakeskuksessa lähellä Katalonian pääkaupunki Barcelonaa.

Tiesitkö…

… että Katalonian ralli RallyRACC Catalunya eli Espanjan ralli Rally de España ajettiin ensimmäisen kerran vuonna 1957, että Katalonian rallista tuli vuonna 1975 Euroopan rallisarjan (ERC) osakilpailu ja että vuonna 1991 se ajettiin ensimmäisen kerran rallin maailmanmestaruussarjan (WRC) osakilpailuna?

… että Katalonian ralli on WRC-sarjan osakilpailuista ainoa, joka ajetaan sekä soralla että asvaltilla, joten autojen alustaan on tehtävä muutoksia perjantaina ajettujen erikoiskokeiden jälkeen?

… että Katalonian rallissa WRC2-luokan autoissa saa käyttää enintään 10 sorarengasta ja 24 asvalttirengasta plus neljä rengasta testierikoiskokeelle?

… että Katalonian rallin aloitusseremonia on torstai-iltana Saloun kisakeskuksessa Välimeren rannalla lähellä Katalonian pääkaupunki Barcelonaa?

… että Katalonian rallissa huoltoalue sijaitsee PortAventura World Theme Park -huvipuistossa, josta löytyy uskomaton kahdeksan silmukan ja yli 110 km/h nopeuksiin yltävä Dragon Khan -vuoristorata?

Rallin maailmanmestaruussarjan kilpailukalenteri 2017 (WRC2-luokka)

19.–22.1.2017   Monte Carlon ralli (Rallye Monte Carlo)

9.–12.2.2017     Ruotsin ralli (Rally Sweden)

9.–12.3.2017     Meksikon ralli (Rally Guanajuato México)

6.–9.4.2017       Korsikan ralli (Rally France)

27.–30.4.2017   Argentiinan ralli (Rally Argentina)

18.–21.5.2017   Portugalin ralli (Rally de Portugal)

8.–11.6.2017     Sardinian ralli (Rally Italia Sardegna)

29.6.–2.7.2017  Puolan ralli (Rally Poland)

27.–30.7.2017   Suomen ralli (Neste Rally Finland)

17.–20.8.2017   Saksan ralli (ADAC Rallye Deutschland)