11.3.2019
Nyt kasvavat uuden ajan ŠKODA-mekaanikot Ajankohtaista & Uutta

Škoda kertoi Trainee -kehitys- ja koulutusohjelmasta marraskuussa 2018 järjestetyillä Autokorjaamo 2018 -messuilla, joiden jälkeen koulutuksesta uutisoitiin myös valtamediassa ja sosiaalisessa mediassa.

ŠKODA Trainee -kehitys- ja koulutusohjelma on suunnattu autoalan ammattilaisille ja henkilöille, joilla on alan perustutkinto tehtynä. Koulutus räätälöidään opiskelijoiden osaamisen mukaan.

TEKSTI: Sari Okko / KUVAT: Esko Tuomisto

ŠKODA Trainee -kehitys- ja koulutusohjelma on suunnattu autoalan ammattilaisille ja henkilöille, joilla on alan perustutkinto tehtynä. Koulutus räätälöidään opiskelijoiden osaamisen mukaan.

Ohjelmaan valitut tekevät töitä ŠKODA-jälleenmyyjäliikkeissä samalla, kun oppivat uutta ja kehittyvät vahvoiksi autohuollon osaajiksi. Koulutus pitää sisällään työpaikalla työskentelyn ohella, Škodan merkkikohtaisia asentajakoulutuksia sekä verkkokursseja. Oppisopimuksen ajalta oppilaalle maksetaan palkkaa.

Valmistunut opiskelija saa valmiudet työskennellä Škoda-mekaanikkona ja oppisopimuksen kautta mekaanikkona toimimisen osatutkinnon ajoneuvoalan ammattitutkinnosta. Koulutusohjelman on mahdollistanut uusi, syksyllä 2018 muuttunut ammattitutkintojen rakenne. Koulutus toteutetaan yhdessä ŠKODA Auton, Helkama-Auton, Škoda-jälleenmyyjien ja Kainuun ammattiopiston kesken.

Kiinnostus ylitti odotukset

Škoda kertoi koulutuksesta marraskuussa 2018 järjestetyillä Autokorjaamo 2018 -messuilla, joiden jälkeen koulutuksesta uutisoitiin myös valtamediassa ja sosiaalisessa mediassa. Helkama-Auton tekninen päällikkö Petri Haapaniemi on ilahtunut koulutuksen saamasta suuresta kiinnostuksesta.

ŠKODA Trainee -ohjelmaan valitut uuden ajan ŠKODA-mekaanikot valmistuvat maaliskuussa 2020.

”Tarjolla on tässä vaiheessa 24 opiskelijapaikkaa ja ohjelmassa on mukana 14 täyden palvelun Škoda-jälleenmyyjäliikettä eri puolilta Suomea. Vastaavaa koulutusohjelmaa ei ole aiemmin toimestamme järjestetty”, Haapaniemi sanoo.

”Autot kehittyvät, uudistuvat, sähköistyvät ja digitalisoituvat kovaa vauhtia, joten haluamme varmistaa, että huoltotiimimme uudistuvat samassa tahdissa ja pystymme huolehtimaan tulevaisuuden asiakkaidemme liikkuvuudesta parhaalla mahdollisella tavalla.”

Opiskelijavalinnat tehdään alkuvuodesta. Koulutus starttaa maaliskuussa ja kaikkien aikojen ensimmäiset uuden ajan Škoda-mekaanikot valmistuvat maaliskuussa 2020.

”Trainee-oppisopimuskoulutusohjelman lisäksi Helkama-Auto kouluttaa jatkuvasti huoltoihinsa myös ammatti- ja erikoisammattitutkintojen omaavia Škoda-mekaanikkoja”, Haapaniemi muistuttaa.