27.10.2022
Nyt tulee ŠKODA ENYAQ RS iV – jo tilattavissa Ajankohtaista & Uutta

ENYAQ RS iV -malliin on saatavissa ŠKODA-automallien kehittyneimmät avustinjärjestelmät.

Škodan sporttinen RS-perhe kasvaa täyssähköisellä ENYAQ RS iV -katumaasturilla tehden seuraa sisarmallilleen ENYAQ COUPÉ RS iV. Uutuusmallissa kohtaavat vastuullisuus ja suorituskyky. Ennakkomyynti on jo startannut!

Teksti ja kuvat ŠKODA AUTO

Uudessa ENYAQ RS iV -huippumallissa on kaksi sähkömoottoria maksimiteholtaan 220 kW* ja neliveto kuten ENYAQ COUPÉ RS iV -mallissa. Suuren 82 kilowattitunnin (77 kWh netto) ajoakun sekä erinomaisen energiatehokkuuden ja ilmanvastuskertoimen (cw alkaen 0,265) ansiosta auto yltää ennakkotietojen jopa 500 kilometrin WLTP-toimintamatkaan.

Auton huippunopeus on 180 km/h, ja se kiihtyy nollasta sataan kilometriin tunnissa 6,5 sekunnissa. ENYAQ RS iV:n 135 kW:n latausvalmiudella varustetun litiumioniakun saa ladattua pikalatausasemasta 10 prosentista 80 prosenttiin parhaimmillaan jopa 36 minuutissa.

Sporttinen, näyttävä, tyylikäs & tilava

Uuden ENYAQ RS iV:n tunnistaa RS-malliksi vakiovarusteisesta Sport-alustasta, suurista 20- ja 21-tuumaisista kevytmetallivanteista sekä näyttävistä RS-yksityiskohdista. Vahvan dynaamiseen ilmeeseen vaikuttaa myös vakiovarusteinen Sport-alusta, joka laskee maavaraa edestä 15 ja takaa 10 millimetriä.

Sporttisen ulkonäön viimeistelevät useat RS-tyylin yksityiskohdat. ŠKODA-etumaskin kehys, sivuikkunoiden reunalistat, ulkopeilikotelot ja takahelman diffuusoriosa ovat kiiltävän mustat, kuten myös takaluukun pinnan ŠKODA-tekstilogo ja mallimerkintä. Etulokasuojia koristavat vihreät RS-logot.

Vakiovarustukseen sisältyy valaistu Crystal Face -etumaski sekä Matrix LED -ajovalot ja täys-LED-takavalot. Lisävarusteena on tarjolla komea panoraamakattoikkuna.

ŠKODA ENYAQ RS iV:n strategiset mitat ovat: pituus 4653 mm, leveys 1879 mm, korkeus 1605 mm ja akseliväli 2768 mm. Tavaratilaa on tarjolla 585 litraa, mikä on 15 litraa enemmän kuin ENYAQ COUPÉ RS iV:ssä. Takaistuimen selkänojat eteen taittamalla tavaratila suurenee 1710 litraan.

Katseita keräävä Mamba Green -ulkoväri on saatavissa vain RS-malleihin. Muut värivaihtoehdot ovat samat kuin muissakin ENYAQ iV -malleissa.

RS-tunnelma näkyy ja tuntuu myös sisällä

Sporttisen kokonaisilmeen ja dynaamisten ajo-ominaisuuksien kruunuksi ENYAQ RS iV:ssä on väljät tilat jopa viidelle hengelle. Kattavaan vakiovarusteluun sisältyvät hiilikuitujäljitelmälliset koristelistat kojelaudassa ja oviverhouksissa, metalliset poljinpinnat sekä Sport-etuistuimet, joissa on integroidut pääntuet ja selkänojissa RS-logot.

Muita vakiovarusteita ovat kolmialueinen Climatronic-automaatti-ilmastointi, kojelaudan ja oviverhousten LED-tunnelmavalaistus sekä langattoman latausmahdollisuuden käsittävä Phone Box -matkapuhelinlokero. Valittavana on kaksi sisätilan designvalintaa: vakiovarusteinen RS Lounge ja lisävarusteena saatava RS Suite.

ENYAQ iV -malleissa käytetään nykyisten ŠKODA-sarjatuotantoautomallien suurinta 13-tuumaista tietoviihdenäyttöä, jonka näkymät ovat yksilöitävissä. Kookkaan tietoviihdenäytön lisänä on 5,3 tuuman digitaalinen mittaristo. Lisävarusteena saatava Head Up -tuulilasinäyttö heijastaa tiedot suoraan kuljettajan näkökenttään.

ENYAQ iV palkittiin vuonna 2021 luokkansa turvallisimpana autona yltäen täyssähköisten katumaastureiden siihen mennessä parhaaseen tulokseen. Myös ENYAQ RS iV:ssä voi olla jopa yhdeksän turvatyynyä.

ŠKODA ENYAQ RS iV on kaikkea tätä ja paljon muuta. Tervetuloa tutustumaan ŠKODA-jälleenmyyjällesi!

Nelivetoinen ENYAQ RS iV tarjoaa viisi ajoasetusta, Eco, Comfort, Normal, Sport ja Traction, joka on suunniteltu päällystämättömillä ja liukkailla teillä ajamiseen.

* Järjestelmän maksimiyhteisteho 220 kW: Standardin UN-GTR.21 mukaisesti ilmoitettua järjestelmän maksimiyhteistehoa voidaan käyttää enintään 30 sekunnin ajan. Käytettävissä oleva teho riippuu ajotilanteesta ja siihen vaikuttavista eri tekijöistä kuten ympäristön lämpötilasta sekä korkeajänniteakun lämpötilasta, lataustasosta, kunnosta ja iästä. Suurin teho voi olla käytettävissä vain, kun korkeajänniteakun lämpötila on välillä 23 ja 50°C ja lataustaso yli 88 %. Jos nämä edellytykset eivät täyty, suurinta tehoa saatetaan alentaa, tai se ei välttämättä ole käytettävissä. Akun lämpötilaan voidaan tietyissä rajoissa vaikuttaa epäsuorasti seisontalämmitystoiminnolla, ja akun lataamiseen haluttu lataustaso voidaan asettaa autossa. Auton kulloinkin käytettävissä oleva teho näytetään suorituskykynäytössä. Korkeajänniteakun kapasiteetin säilymisen kannalta paras tapa on akkua auton tavallista päivittäistä käyttöä varten ladattaessa asettaa lataustason tavoite 80 prosenttiin (voidaan nostaa 100 prosenttiin esimerkiksi ennen pitkään matkaan lähtemistä).

Lue myös

Vihreä ihme – ENYAQ COUPÉ 80x 4x4 RS iV

Koeajossa

Neliveto on aina valmiina – tutustu Škodan 4x4-mallistoon

Ajankohtaista & Uutta

Tervetuloa kiertueelle – koeaja ENYAQ COUPÉ RS iV

Ajankohtaista & Uutta