3.11.2021
Octavia iV voitti Moottori-lehden parivertailun Škoda mediassa

Moottori-lehden parivertailussa ladattava hybridi kohtasi hybridin, kun vastakkain asettuivat ŠKODA OCTAVIA iV ja Toyota Corolla. Kahden kansansuosikin vertailu paljastaa, että kärkeen kiri OCTAVIA.

Testiajossa ajettiin sekä kaupunki- että maantielenkit. Kulutuslenkit kertovat testaajien mukaan, että:

”Octavian tapauksessa ladattava hybridi on erittäin taloudellinen, vaikka sitä ei jaksaisi ladata.”

”Mutta koska kyseessä on nimenomaan ladattava hybridi, etenkin kaupunkiajossa on helppo napsia polttonesteen menekkiä pois tuikkaamalla auto säännöllisesti piuhan päähän – ja jos päivittäinen ajomatka ei ole muutamaa kymmentä kilometriä pidempi, bensiiniä tarvitaan arkiajossa ani harvoin.”

Kokonaistaloudellisempi auto

Kun Octavian sähkönkulutusta mitattiin akku täyteen ladattuna, testin kaupunkiajossa päästiin lukemaan 59 ja maantiellä 65 kilometrin toimintamatkaan.

”Voidaankin todeta, että Škoda saa leivottua etenkin kotilatausta hyödyntämällä selvästi kokonaistaloudellisemman ajoneuvon.”

”Škodan hyvä puoli tulevaisuutta ajatellen on se, että lataushybridillä voi harjoitella sähköautoilua ja totutella latausverkostoon niin kotona, työpaikalla kuin julkisissakin pisteissä ilman pelkoa siitä, että matka jäisi sähkön saamattomuuden takia kesken.”

Moottori-lehden parivertailussa kohtasivat ladattava hybridi ŠKODA OCTAVIA iV ja Toyota Corollan hybridimalli. Voiton vei OCTAVIA.

Octavia on tasapainoinen kokonaisuus

Maantieajossa Škoda vie pisteet kotiin. Kyyti on testaajien mukaan pehmeää, ja auto joustelee loivissa heitoissa mukavasti. Myöskään suuntavakaus ei juuri jätä moitteen sijaa. Niin ikään mutkateillä Octavia on hyvin balanssissa. ”Tunto ja tarkkuus säilyvät vähän liukkaammassakin kaarteessa.”

Octavian ajettavuus, mukavuus ja suorituskyky sekä mm. jarrutusteho, varustelu, turvavarusteet ja perävaunun vetokyky saavat kiitosta. Octavia on testaajien mukaan tasapainoinen kokonaisuus.

”Toimiva lataushybriditekniikka on tehnyt Škodan suosikkimallista enteistäkin paremman.”

Koko juttu on luettavissa Moottori-lehden numerosta 10-11. https://moottori.fi/

Moottori-lehden parivertailun pisteet:

  1. ŠKODA OCTAVIA COMBI 1.4 TSI PHEV Style iV DSG Autom. 9 pistettä
  2. TOYOTA COROLLA Touring Sports 2.0 Hybrid Style 8,5 pistettä