27.1.2021
OCTAVIA on Vuoden Auto Suomessa 2021 Ajankohtaista & Uutta

ŠKODA OCTAVIA saavutti arvostetun Vuoden Auto Suomessa 2021 -voiton selvällä 26 pisteen erolla.

Uusi ŠKODA OCTAVIA on valittu Vuoden Autoksi Suomessa 2021. Samalla ŠKODA teki historiaa viemällä voiton kahtena vuotena peräkkäin. Auto- ja liikennetoimittajien AuLi ry:n valinta julkistettiin 27.1.2021.

TEKSTI: SARI OKKO, KUVAT: ESKO TUOMISTO

Škodan suosituimman automallin neljäs sukupolvi on palkittu arvostetulla Vuoden Auto Suomessa 2021 -tunnustuksella. Yli 100 auto- ja liikennetoimittajan raati valitsi Octavian vuoden 2020 aikana ensiesitellyistä 27 kilpailijasta ensimmäisellä kierroksella kuuden finaaliin ja toisella kierroksella finalistien ykköseksi.

ŠKODA on ainut merkki, jonka automalli on voittanut tittelin kahdesti jokavuotisessa palkintogaalassa. ŠKODA teki tämän peräkkäisinä vuosina, sillä vuonna 2020 voittajaksi valittiin ŠKODA-malliston kompakti katumaasturi KAMIQ. Tätä ennen finaaliin on ovat päässeet myös KAROQ (2019) sekä KODIAQ (2018).

Uusi ŠKODA OCTAVIA vakuutti raadin ja nousi toisen kierroksen äänestyksen kautta selväksi voittajaksi.

Kilpailu huipentui keskiviikkona 27.1.2021 järjestettyyn Auto- ja Liikennegaalaan, jossa voittaja julkistettiin tänä vuonna poikkeuksellisesti virtuaalisesti.

OCTAVIA vakuutti tuomariston

Vuoden Auto Suomessa 2021 -kilpailun tuomaristo kiitti kommenteissaan muun muassa Octavian hyvää kokonaisuutta, laaja mallivalikoimaa ja auton hinta-laatu-suhdetta.

”Octavia tarjoaa monipuolisen malliston tilavassa korissa ja kaikin puolin hyvän vastineen rahalle – siis sen, mitä tarvitaan kilpailun voittoon”. ”Octavia tarjoaa täysin ylivertaisen vastineen rahalle laajalla valikoimalla käyttövoimia ja voimalinjoja”. ”Käyttöautojen aatelia sopivan kokoisessa paketissa”.

Tuomarit kiittelivät myös laatua, varustelua, varmuutta, käytännöllisyyttä, tilavuutta, monipuolisuutta ja mukavuutta. ”Suomalaiseen käyttöön ja makuun sopiva tilava perheauto, jonka voimalinjavalikoima tarjoaa jokaiselle jotakin”. ”Škoda jatkaa menestyksen tiellä myös Octavian kanssa. Enemmän kaikkea, mutta kuitenkin perinteitä kunnioittaen”.

OCTAVIA-mallistossa on saatavilla myös ladattavat hybridi-mallit, ŠKODA OCTAVIA iV ja RS iV.

Suosikkimalli on monipuolisempi kuin koskaan

Tähän mennessä jo yli seitsemän miljoonaa kappaletta valmistettu ŠKODA OCTAVIA on Škodan suosituin automalli. Sen uusin neljäs sukupolvi on taloudellisempi ja ympäristövastuullisempi kuin koskaan, sillä nyt Octaviaan on tarjolla mallihistorian monipuolisin voimalinjavalikoima.

OCTAVIA on saatavissa Liftbackinä ja Combi-farmarimallina, bensiini-, diesel- tai kaasumoottorilla varustettuna, ladattavana hybridinä ja kevythybridinä sekä etu- tai nelivetoisena. Tehovaihtoehdot ovat 81-180 kilowattia (110-245 hv).

Edeltäneeseen sukupolveen verrattuna uusi OCTAVIA on muotoilultaan tunteita herättävämpi ja dynaamisempi, sisältä entistäkin tilavampi, mukavuudessa sekä aktiivisessa ja passiivisessa turvallisuudessa erinomainen ja liitettävyysmahdollisuuksissa edistyksellinen. Jokaisen ŠKODA-automallin tapaan OCTAVIA on mainion käytännöllinen, mitä lukuisat Simply Clever -ratkaisut vielä parantavat.

Vuoden Auto Suomessa 2021 -lopputulokset:

  1. Škoda Octavia (172 p.)
  2. Volkswagen ID.3 (146 p.)
  3. Toyota Yaris (121 p.)
  4. Peugeot 2008 (95 p.)
  5. Porsche Taycan (90 p.)
  6. Renault Captur (81 p.)

Auto- ja Liikennegaalan järjestelyistä vastasivat Event Management Group Oy yhdessä Auto- ja liikennetoimittajat ry:n kanssa.

ŠKODA Octavian ajo-ominaisuudet ovat saaneet laajalti kiitosta.

Vuoden Autoksi Suomessa 2021 valittu ŠKODA teki historiaa viemällä voiton toisena vuotena peräkkäin. Nyt on ŠKODA Octavian vuoro juhlia.