OCTAVIA RS iV -lataushybridi ŠKODA-osaston tähtenä Geneven autonäyttelyssä

Mladá Boleslav ŠKODA paljastaa videolla ensimmäiset yksityiskohdat täysin uudesta ŠKODA OCTAVIA RS iV -mallista. Neljännen sukupolven OCTAVIA-malliston sporttinen huippumalli yhdistää perinteiden ja innovaatioiden voiman. Korin korostetun mustat elementit ja urheilullinen sisustus nivoutuvat RS-mallien historiaan, ja samalla tämä ensimmäinen ŠKODA RS -lataushybridi viitoittaa tietä kohti ympäristövastuullisempaa tulevaisuutta. OCTAVIA RS iV -mallin lisäksi ŠKODA tuo Geneven autonäyttelyssä 3. maaliskuuta 2020 julkisuuteen myös toisen OCTAVIA iV -mallin sekä uuden KAMIQ SCOUTLINE -erikoismallin.

Musta jäähdyttimen ŠKODA-säleikkö, dynaaminen etuhelma mustine Air Curtain -ilmanohjausaukkoineen sekä takahelman Aero Flapsit ja sporttisen musta diffuusoriosa liittävät täysin uuden OCTAVIA RS iV:n tunnettujen RS-mallien perheeseen. Mustien kevytmetallivanteiden aukoista pilkistävät punaiset jarrusatulat. Liftback-mallin takaluukun pinnassa on musta RS-takaspoileri, ja Combi-farmarimallissa on korin värinen katon takareunaspoileri. Vahvan mustassa sisustuksessa värikkäät korostukset syntyvät urheiluistuimien ja nahkapintaisen kolmipuolaisen monitoimi-urheiluohjauspyörän kontrastivärisistä saumaompeleista. Etuistuimien pääntuet on integroitu selkänojiin.

Dynaamisen suorituskyvyn takaa RS-mallien historian ensimmäinen lataushybridivoimalinja. 1.4 TSI -bensiinimoottori ja 85-kilowattinen sähkömoottori kehittävät järjestelmätehoa 180 kW (245 hv) ja vääntöä 400 newtonmetriä WLTP-päästömittauksen mukaisen CO2-päästön ollessa noin 30 g/km (ennakkotietoarvo). Uusi OCTAVIA RS iV liikkuu pelkästään sähköllä jopa 55 kilometriä (ennakkoarvio, WLTP), jolloin paikallisia päästöjä ei synny lainkaan. Dynaamiset ajo-ominaisuudet varmistaa RS-sovitettu urheilualusta.

Toinen OCTAVIA-hybridimalli

Geneven autonäyttelyssä ŠKODA täydentää uuden OCTAVIA RS iV -mallin esittelyä tuomalla sen rinnalla julkisuuteen toisenkin sähköä voimalinjassaan hyödyntävän OCTAVIA-mallin. Myös uusi OCTAVIA iV on lataushybridi. Sen 1.4 TSI -bensiinimoottorin seurana on sähkömoottori: yhteisteho on 150 kW (204 hv) ja suurin vääntö 350 Nm. Tästä mallista ovat tarjolla Ambition- ja Style-varusteluversiot. Litiumioni-korkeajänniteakun kapasiteetti on 37 Ah ja energiasisältö 13 kWh. RS iV -mallin tapaan tätä uutta mallia voidaan ladata tavallisesta 230 voltin kotitalouspistorasiasta tai kiinteistöön asennetusta Wallbox-kotilatauspisteestä.

Ensiesittelyssä ŠKODA-katumaastureiden ensimmäinen SCOUTLINE-erikoismalli

Geneven autonäyttelyssä ensiesitellään myös uusi KAMIQ SCOUTLINE. Se on ŠKODA-katumaastureiden ensimmäinen SCOUTLINE-erikoismalli. Mattamustat pyöränkoteloaukkojen reunasuojukset ja korin jykevät hopeanväriset elementit tuovat tämän katumaasturimallin ulkonäköön rohkeaa voimaa, jota kookkaat 17- tai 18-tuumaiset kevytmetallivanteet vielä entisestään korostavat. KAMIQ SCOUTLINE -erikoismalliin ovat tarjolla kaikki KAMIQ-malliston moottorit, ja niiden tehot ovat välillä 66 kW (90 hv) ja 110 kW (150 hv).

ŠKODA KAMIQ SCOUTLINE -erikoismallin sisätilat ihastuttavat väljyydellä, tyylikkäillä koristelistoilla (vakiovarusteena koristelistat ovat saarnimaiset ja lisävarusteena tummat harjatut) ja kromioptiikkaisilla ilmasuuttimilla. Poljinlevyt ovat alumiinimaiset. Korkeussäätöisissä etuistuimissa on erityinen SCOUTLINE-verhoilu, joka on valmistettu hengittävästä ThermoFlux-kankaasta ja Suedia-mikrokuitukankaasta. Ohjauspyörä, seisontajarrukahva ja vaihdevipu ovat nahkaverhoillut. LED-tunnelmavalaistus valaisee keskikonsolialueen, ovitaskut, ovien sisäkahvat ja jalkatilat valkoisella, punaisella tai oranssilla valolla. Uudessa KAMIQ SCOUTLINE -erikoismallissa on LED-lukuvalot. Sisätilaan on saatavissa musta kattoverhous.

Video on katsottavissa täältä:

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki