6.12.2019
Onnea ŠKODA KAMIQ – Vuoden Auto Suomessa 2020! Ajankohtaista & Uutta

Voittajan on helppo hymyillä. Kamiq yhdistää katumaasturin tunnetut hyvät puolet kompakteihin ulkomittoihin sekä Škodalle tyypilliseen tunteita herättävään muotoiluun.

ŠKODA KAMIQ on Vuoden Auto Suomessa 2020. Voittaja julkistettiin 5.12. järjestetyssä Auto- ja Liikennegaalassa Helsingin Messukeskuksessa. Finaalissa oli komeasti mukana myös ŠKODA SCALA.

TEKSTI: SARI OKKO / KUVAT: ESKO TUOMISTO

Uusi crossover-katumaasturi Kamiq on vakuuttanut suomalaiset auto- ja liikennetoimittajat. Vuoden Auto Suomessa 2020 tittelistä kilpaili tänä vuonna peräti 35 ehdokasta kaikista autokokoluokista. Ensimmäisen kierroksen jälkeen finaaliin selvisi seitsemän uutuutta, joista toisen kierroksen äänestyksen kautta Kamiq nousi kirkkaaksi voittajaksi selkeällä piste-erolla.

Tuomaristo kehui Kamiqia muun muassa järkeväksi, tilavaksi ja räiskymättömäksi autoksi, joka on hyvä ajettava, ja jossa hinta ja ominaisuudet kohtaavat kiinnostavalla tavalla. Uutuuden todettiinkin vastaavan jopa lähes kaikkiin keskimääräisen autonkäyttäjän tarpeisiin.

”Tämä on upea tunnustus, sillä Kamiq on voittonsa ansainnut. Kamiqissa on särmää, sielua ja škodamaista luonnetta – siinä on sitä jotakin”, Helkama-Auton toimitusjohtaja Maija Koskela sanoi heti tuoreeltaan tuloksen selvittyä.

Voittopokaalin vastaanottivat Jukka-Pekka Kevätsalo, Maija Koskela, Kari Aalo (oik.).

”Škoda on ollut viisi kertaa finaalissa ja nyt se voitto tuli. Myös se, että tänä vuonna finaalin nousi kaksi Škodaa, on upea saavutus”, viestintäpäällikkö Kari Aalo summasi.

Vuoden Auto Suomessa 2020 pisteet

1. ŠKODA Kamiq, 130 pistettä
2. Toyota Corolla, 97 pistettä
3. Mazda 3, 94 pistettä
4. Peugeot 208, 93 pistettä
5. ŠKODA Scala, 90 pistettä
6. Renault Clio, 87 pistettä
7. Audi E-Tron, 84 pistettä

Helkama-Auton toimitusjohtaja Maija Koskela iloitsi Kamiqin ansaitusta voitosta. ”Siinä on sitä jotakin!”

Kamiq sopii moneen menoon

Uusi Kamiq on Škodan suositun katumaasturimalliston kolmas automalli. Kamiq yhdistää katumaasturin tunnetut hyvät puolet kuten suuremman maavaran ja korkean istuma-asennon kompakteihin ulkomittoihin sekä Škodalle tyypilliseen tunteita herättävään muotoiluun.

Nykyaikaisilla avustin- ja tietoviihdejärjestelmillä, reilun väljillä sisätiloilla sekä lukuisilla Simply Clever -ratkaisuilla uutuus täyttää niin perhekeskeisten kuin lifestyle-suuntautuneiden asiakkaiden odotukset.

Kamiq -mallisto täydentyy vuoden 2020 alussa Škodan ensimmäisellä bio-/maakaasukäyttöisellä katumaasturimallilla 1.0 G-TEC, jonka teho on 66 kW (90 hv). Lisäksi Škoda jatkaa perinnettään tuoda automalleistaan markkinoille urheilullisen, lifestyle-varustellun Kamiq Monte Carlo -erikoismallin.

Vuoden Auto Suomessa 2020 finaalissa oli kaksi ŠKODA-mallia, kun Uuden KAMIQ -mallin lisäksi perheautoluokan SCALA valittiin seitsemän parhaan joukkoon.

Mikä Vuoden Auto -palkinto?

Vuoden Auto 2020 -palkinto on Auto- ja liikennetoimittajat ry:n tunnustus erinomaista vastinetta rahalle tarjoavalle autouutuudelle Suomessa. Valintaperusteisiin kuuluvat myös auton muut ominaisuudet kuten ajettavuus, mukavuus, tilat, tekninen edistyksellisyys sekä ympäristöystävällisyys. Merkitystä on niin ikään muotoilulla, suomalaisia ostajia kiinnostavilla varusteilla sekä auton tarjoamilla mallivaihtoehdoilla. Kisa järjestettiin nyt kuudetta kertaa.

Gaalan musiikillisesta annista huolehtivat Dallapé-orkesteri solistinaan Ellinoora.