16.6.2022
Pesiskesä tarjoilee ikimuistoisia elämyksiä Sponsorointi & yhteistyö

ŠKODA on Suomen Pesäpalloliiton pääyhteistyökumppani. Yhteistyö näkyy ja kuuluu kauden aikana tapahtumissa, superpesisotteluissa sekä eri mediakanavilla.

Kaikkien aikojen pesiskausi on vauhdissa. Satavuotisjuhlaansa viettävä suomalaisten kansallispeli valmistautuu jo heinäkuisiin kohokohtiin: suosittuun Itä-Länsi -tähdistöotteluun sekä Sotkamon Tenavaleiriin, jossa pelaa tänä kesänä myös Team ŠKODA -joukkue.

TEKSTI Sari Okko, KUVA Suomen Pesäpalloliitto ry

Pesäpallolla menee hyvin: jo ennen korona-aikaa alkanut harrastajamäärän kasvu kesti koronavuosien notkahduksen ja on nyt paremmassa vauhdissa kuin kenties koskaan. Viime vuonna pääsarjojen katsojaluvutkin rikkoivat kaikki ennätykset, ja samaa odotetaan tältä kesältä.

”Pesäpallo on erittäin vetovoimainen laji, jota seurataan pitkälti koko perheen voimin. Paljon on tehty nykyisen kehityksen eteen töitä ja sitä luonnollisesti jatketaan. Menossa on 100-vuotisjuhlavuosi, mutta samalla rakennamme strategiaa tulevalle sadalle vuodelle”, Suomen Pesäpalloliiton myyntijohtaja Jonne Kemppainen kertoo.

Team ŠKODA -joukkue starttaa heinäkuussa Sotkamossa

Pesäpallon valtakunnallinen ja vuosittainen Tenavaleiri pelataan 19.-24.7. Sotkamossa. Kyseessä on odotettu tapahtuma, jossa 11-12 -vuotiaat juniorit pelaavat valtakunnallisia SM-otteluita.

”Pesisleirejä on järjestetty 1980-luvulta lähtien, joten perinteet ovat pitkät. Tänäkin vuonna isoin ajatus leireissä on mahdollistaa mukaanpääsy mahdollisimman monille sekä tarjota kaikille unohtumattomia elämyksiä. Jokainen, joka leirillä on joskus ollut, muistaa sen aina”, pitkän pesäpallotaustan omaava Kemppainen tuumii.

Pesäpalloliitto kokoaa tenavaleirille oman Team ŠKODA -joukkueen. Pelaajat tulevat Simosta, Hämeenlinnasta ja Säkylästä eli sellaisista pienseuroista, joilla ei ole ikäluokassaan riittävästi harrastajia täyteen joukkueeseen. Sotkamossa Team ŠKODA -joukkueen pelaajat saavat mm. uniikit ŠKODA-peliasut ja liikkuvat leirin aikana ŠKODA Superb Combi iV -mallin kyydissä.

Suomen suurin & suosituin: Itä–Länsi -tähdistöottelut

Toista vuotta jatkuva Pesäpalloliiton ja Škodan yhteistyö näkyy ja kuuluu pesäpallokauden aikana eri mediakanavilla, Superpesiksen otteluissa ja tapahtumissa. Kauden päätteeksi palkitaan yhteistyössä lyöjätilastojen voittajat eli kauden lyöjäkuningas ja lyöjäkuningatar. ŠKODA on myös mukana Itä–Länsi -tähdistöotteluissa Tampereen upouudella Kaupin pesäpallostadionilla 9.-10.7.

”Kyseessä on koko kauden piristysruiske sekä Suomen suurin ja suosituin tähdistöottelutapahtuma, jossa maan parhaat pesäpalloilijat kohtaavat toisensa eri ikäluokkiin jaettuina. Ilmassa on maajoukkuehenkeä parhaimmillaan, vaikka kotimaisten tähtien voimin pelataankin”, Kemppainen kertoo.

”Ensimmäinen Itä-Länsi -tapahtuma järjestettiin jo vuonna 1932. Sen jälkeen vuosittainen tapahtuma on peruttu vain neljä kertaa: kaksi kertaa sotien ja kaksi kertaa koronan takia. Nyt toivomme juhlavuodesta kaikkien aikojen pesiskautta, joka vetää katsojia niin katsomoihin kuin ruutujen äärelle.”

Parasta pesäpallossa á la Jonne Kemppainen

  • Koukuttavuus
  • Nopeus ja vauhdikkuus
  • Lyöntivoima: pallo voi kiitää lyönnistä jopa 190 km/h
  • Heittovoima: pallo voi lentää heitosta vauhdilla jopa 150 km/h
  • Urheilullisuus – pelaajien fyysiset ominaisuudet
  • Lajin monipuolisuus – niin lapsille kuin aikuisille
  • Edullinen laji aloittaa
  • Hyvän mielen tapahtumat

Lue myös

Kaikkien aikojen pesiskausi starttaa

Sponsorointi & yhteistyö