9.2.2019
Pietarinen debytoi Ruotsin MM-rallissa! Škoda Sponsoroi

ŠKODA Motorsport lähettää myös kauden toiseen WRC2 Pro –osakilpailuun kaksi autokuntaa. Monte Carlo –rallissa kakkossijalla kauden avanneiden, Kalle Rovanperän ja Jonne Halttusen ohella tiimissä pisteistä ajavat 23-vuotias Eerik Pietarinen ja 22-vuotias Juhana Raitanen. Suomalaiskaksikko tekee WRC2 Pro –luokan debyyttinsä ŠKODA Fabia R5:llä, jota ajattaa TGS Worldwide –tiimi.

Pietarinen ja Raitanen ovat säväyttäneet Ralli SM –sarjassa kahdella aiemmalla kaudella, voittaen SM2 –luokan mestaruuden kaudella 2017, sekä korkeimman, SM1 –luokan mestaruuden viime kaudella ŠKODA Fabia R5:llä. Nuorten suomalaisten kyvyistä kertoo myös WRC2 –luokan voitto viime vuoden Neste Rallissa.

Tällä kaudella tuusulalaisen kisaohjelma koostuu neljästä Euroopassa ajettavasta MM-rallista, alkaen helmikuussa Ruotsista, jatkuen toukokuussa Portugalissa, elokuussa Suomessa ja vielä lokakuun alun Walesin osakilpailussa. Kaksikon suunnitelmissa on osallistua myös MM-sarjan ulkopuolisiin asfalttiosakilpailuihin kokemuksen kartuttaminen mielessä.

– Tämä on hieno mahdollisuus minulle Skodan, TGS-tiimin ja kaikkien yhteistyökumppaneideni tuella. Tiedän, että opittavaa on paljon, mutta paras keino oppia on osallistua niihin ralleihin, joita en vielä tunne. Kerta on myös ensimmäiseni Ruotsin MM-rallissa, ja vaikka olen ajanut vastaavissa olosuhteissa aiemminkin, en ole vielä kilpaillut näin pitkässä ja vaativassa talvirallissa. Tästä tulee aivan uusi haaste, enkä malta odottaa starttia. Toivottavasti pystyn kunnolliseen pistesijoitukseen WRC2 Pro –luokassa. Ainakin yritän parhaani koko kaudella. Kokemus tulee olemaan erittäin arvokasta koko uraanikin ajatellen, Eerik Pietarinen kertoi.

Kartanlukija Juhana Raitanen on myös odottavilla mielin ennen rallin alkua.

– Vaikka saimme jo esimakua tulevasta kaudesta Monte Carlo –rallin nuotituksella, odotan myös tätä kilpailukauden avausta Ruotsissa todella paljon. On kutkuttavaa ajatella, että ajamme pian tuttuja, ikonisia erikoiskokeita, kuten Vargåsen, ja lennämme yli Colin´s Crestin. Uskon, että rallissa mennään todella kovaa, mikä antaa tietysti meillekin lisää motivaatiota. Olemme valmiita tähän fantastiseen kauteen. Tulemme oppimaan paljon, ja kovalla työllä koetamme myös varmistaa joitain hyviä tuloksia.

Ruotsin MM-ralli alkaa Torsbyn kaupungista torstaina 14.helmikuuta – ja luonnollisesti, me kerromme myös rallista viimeisimmät kuulumiset.