27.6.2019
Pietarisella täydellinen testipäivä uuden Fabia R5 Evon ohjaksissa: ”Kaikin tavoin parempi auto” Škoda Sponsoroi

Škodalla rallin MM-sarjassa valikoituja osakilpailuja kiertävät Eerik Pietarinen ja kartanlukija Juhana Raitanen tutustuivat torstaina uuden Fabia R5 Evon saloihin Korpilahdella ajetussa testissä. Molemmat hykertelivät päivän jälkeen tyytyväisyyttä.

Kuluvalla MM-rallikaudella Pietarinen, 25, on osallistunut kahteen osakilpailuun. Sekä Ruotsissa että Portugalissa nuorukainen pystyi näyttämään kilpailukykyistä vauhtia vähäisellä kokemuksellaankin.

Neste Ralliin tuusulalainen lähtee aivan uusin eväin, joten valmistelut tulevaa varten ovat käynnissä jo tässä vaiheessa kesää. Pietarinen osallistui ŠKODA Motorsportin nelipäiväiseen testijaksoon, saamalla yhden kokonaisen testipäivän vastuulleen.

– Testipäivä meni todella hyvin. Ajettiin koko päivä, ja kyllä sen heti huomasi, että uusi auto on paljon edellistä parempi. Se liikkuu herkemmän tuntuisesti, myhäilee Pietarinen.

Ennen kuin testiauto pääsi Pietarisen käsiin, oli Kalle Rovanperä ennättänyt ajaa samaisella yksilöllä jo kahden päivän testin. Säätöjen vertailua tallikaverukset eivät kuitenkaan päässeet tekemään.

– En osaa sanoa, millaiset säätöni toisiin verrattuna ovat, mutta haluan auton olevan tasapainossa. Pikkujutuista se tulee, ja erilaisia säätöjä kokeilimme tänäänkin. Olisihan siinä ollut useammaksikin päiväksi kokeiltavaa, mutta tämä oli silti pisin testi, jonka olen koskaan ajanut.

Varsinainen kisakauden kohokohta koittaa kaksikolle elokuun ensimmäisenä viikonloppuna ajettavassa Neste Rallissa, jossa ilmoittajana toimii tehtaan virallinen kilpatalli ŠKODA Motorsport, ja autona hyrisee TGS Worldwiden ylläpitämä, ja ensimmäisenä Suomeen saapuva Fabia R5 Evo.

– Kyllä nyt vähintään podiumille haluamme ajaa, ja ainahan voitosta pitää lähteä ajamaan. Nyt olen ajanut jo viime vuotta enemmän nelivetoisella, ja etenkin R5-autolla.

Jyväskylästä ja Neste Rallista Pietarisella on hyvät muistot kaudelta 2018. Vauhdissa hän ei aivan yltänyt Rovanperän tahtiin, vaikka viisi luokan pohja-aikaa ajoikin. Tällä kertaa ratkaisunpaikat ovat entistä paremmin tiedossa, kun kokemusta WRC2 –luokan huippuautosta on jo enemmän.

– Viime vuonna heti perjantaina tuli isot erot ensimmäisillä pätkillä, samoin lauantaina Päijälän ja Ouninpohjan ensimmäisillä ajokerroilla. Ajoin silloin monet paikat vähän liian varovasti. Nyt on nuottikin toki kehittynyt siitä, Pietarinen tiedostaa.

Ennen kuin lähtölippu Neste Rallissa heilahtaa, ajaa Pietarinen-Raitanen –kaksikko Rally Estonian 12. – 14.7. sekä kokeilee autoa vielä kisaviikon maanantaina ajettavassa testissä.