Pontus Tidemand voittoon Meksikon MM-rallissa

Täydellisen viikonlopun ajanut Pontus Tidemand ajoi näytöstyyliin maaliin voittajana. Kalle Rovanperälle tärkeitä kilometrejä keskeytyksen jälkeen.

WRC2-luokassa tilanne oli jo vakiintunut, sillä Pontus Tidemand oli lauantaina karannut melkein kuuden minuutin erolla johtoon. Takana vaani Gus Greensmith . Paitsi, että Tidemand johti WRC2-luokkaa, hänen suorituksestaan poikkeuksellisen teki se, että hän oli myös rallin kokonaiskilpailussa peräti seitsemännellä sijalla.

Rallia käytännössä lähdöstä asti johtanut Tidemand onnistui ŠKODA Fabia R5:n ratissa lauantaina löytämään hyvän balanssin kovaa ajamisen ja johdon varmistamisen välillä. Pohja-aikoja hän ajoi viidelle erikoiskokeelle, vaikka kilpailijoita ei lähellä ollut.

Škodalla ensimmäistä rallia tehdaskuljettajana ajanut Kalle Rovanperä ajoi lauantaina neljä pohja-aikaa. Kun erikoiskokeita oli ohjelmassa yhdeksän, onnistui ŠKODA Motorsportin kuljettajat ajamaan pohjat kaikille erikoiskokeille rallin toisena päivänä.

Sunnuntai Tidemandin dominanssia – ”Pystyn tekemään autolla mitä haluan!”

Rallin päätöspäivän pisin erikoiskoe Alfaro oli myös päivän pisin, 24,32 kilometrinen erikoiskoe. Nopeimpaan aikaan pystyi jälleen Pontus Tidemand 2,9 sekunnin erolla tallikaveriinsa, Kalle Rovanperään. Tidemand toisti pohja-aikansa myös viimeistä edellisellä erikoiskokeella, joka ajettaisiin uudestaan rallin päätöspätkänä. Nyt ero toiseksi nopeimpaan, Kalle Rovanperään oli 0,5 sekuntia. Tidemand huokui itsevarmuuta ja tyytyväisyyttä erikoiskokeen jälkeen.

-Kaikki toimii täydellisesti. Pystyn tällä hetkellä tekemään autolla mitä haluan, totesi hallitseva WRC2-luokan mestari Tidemand 11,07 kilometrisen Las Minas 1:n maalissa.

Viimeinen erikoiskoe oli sinänsä kosmetiikkaa, sillä täydellisen viikonlopun ajanut Pontus Tidemand ajoi näytöstyyliin maaliin voittajana yli kuuden ja puolen minuutin erolla Iso-Britannian Ford -kuljettajaan Gus Greensmithiin. Näin kotikisassaan Ruotsissa toiseksi jäänyt Tidemand keräsi täydet pisteet Meksikon MM-rallista. Kalle Rovanperä osoitti vauhtinsa lauantain ja sunnuntain erikoiskokeilla ja keräsi kilometrien lisäksi WRC2-luokan viidenneksi korkeimmat pisteet.

Viimeiselle erikoiskokeelle Rovanperä ajoi WRC2-luokan kovimman ajan 4,4 sekunnin erolla Tidemandiin. Aika oli hurja, sillä Rovanperä oli Fordin WRC-autolla ajanutta Teemu Sunista kaksi sekuntia nopeampi.

Rallin MM-sarjassa seuraavana on vuorossa Ranskan MM-ralli Korsikalla. Ralli ajetaan vajaan kuukauden päästä 5.-8.4.

WRC2-luokan lopputulokset EK 22/22 jälkeen:
1. Pontus Tidemand (SWE), ŠKODA Fabia R5, 4:04:32.7
2. Gus Greensmith (GBR), Ford Fiesta R5, +6:44.6
3. Pedro Heller (CHI), Ford Fiesta R5, +13:53.
4. Marco Bulacia Wilkinson (BOL), Ford Fiesta R5, +22:45.9
5. Kalle Rovanperä (FIN), ŠKODA Fabia R5, +1:02:54.1*
6. Jari Huttunen (FIN), Hyundai i20 R5,+1:20:13.8**
7. Nil Solans (SPA),Ford Fiesta R5, +1:48:00.1**
*=keskeytys perjantaina
**=keskeytys perjantaina ja lauantaina