ŠKODA AUTO 30 vuotta jääkiekon MM-kisoissa

Mladá Boleslav 9. toukokuuta 2022. ŠKODA AUTO on ollut jääkiekon MM-kisojen virallinen sponsori yhtäjaksoisesti jo kolmen vuosikymmenen ajan. ŠKODA pääsi jo vuonna 2017 Guinnessin ennätysten kirjaan urheilulajien maailmanmestaruuskisojen historian pisim-pään jatkuneella pääsponsoroinnilla. Tänä vuonna kisat pidetään Tampereella ja Helsingissä 13.‒29. toukokuuta. ŠKODA AUTO toimittaa kisaorganisaation autokalustoksi 45 autoa: ENYAQ COUPÉ RS iV- ja ENYAQ iV -täyssähköautoja sekä ladattavia SUPERB iV -hybridejä ja KODIAQ-katumaastureita.
Kuva: Esko Tuomisto

Myynnistä ja markkinoinnista vastaava ŠKODA AUTON hallituksen Martin Jahn: "Jääkiekko on yksi suosituimmista urheilulajeista paitsi ŠKODA AUTON kotimaassa myös Baltian ja Skandinavian maissa, joissa ŠKODA on menestynyt hyvin ja saanut suuren asiakaskunnan. Tämä urheilulaji ja automerkkimme sopivat hyvin yhteen. Siksi olen iloinen, että me jälleen kerran olemme mukana jääkiekon tärkeimmässä ja suurimmassa tapahtumassa sponsoriyhteistyökumppanina ‒ kuten olemme olleet jo kolmen vuosikymmenen ajan. Tähän merkkivuositapahtumaan tuomme kisajärjestäjien käyttöön huippuluokan autokaluston, jossa on mukana myös vahvasti tunteisiin vetoava täyssähköinen coupé-katumaasturi ENYAQ COUPÉ RS iV. Toivon kaikkien maiden joukkueille hyvää kisamenestystä, mutta tietenkin erityisesti kotimaamme joukkueelle".

Kansainvälisen Jääkiekkoliiton (IIHF) puheenjohtaja Luc Tardif: "Jo 30 vuotta kestänyt ŠKODA AUTON ja Kansainvälisen Jääkiekkoliiton yhteistyö on osoitus niin pitkästä ja vahvasta sitoutumisesta, että Škodasta on melkein tullut jääkiekon synonyymi. ŠKODA on aina ollut meille luotettava yhteistyökumppani, joka jakaa kanssamme samat arvot ja saman intohimon jääkiekkoon. Uskon, että aika harva jääkiekkofani (minä mukaan lukien) pystyisi kuvittelemaan kisakaukaloa ilman keskiympyrän ŠKODA-logoa tai ilman kulmatasanteiden ŠKODA-automalleja".

ŠKODA AUTO osallistui jääkiekon MM-kisojen sponsorointiin ensimmäisen kerran 1992, tuolloin autokalustoyhteistyökumppanina. Seuraavana vuonna Škodasta tuli kisojen virallinen pääsponsori – ja se on jatkunut tähän päivään saakka. ŠKODA AUTON sitoutumisella päästiin vuonna 2017 Guinnessin ennätysten kirjaan maailman pisimmällä maailmanmestaruuskisojen yhtäjaksoisella pääsponsoroinnilla.

2022 Jääkiekon MM-kisat järjestetään Tampereella ja Helsingissä. Kyseessä ovat miesten jääkiekon 85. maailmanmestaruuskisat: 16 maan joukkueet taistelevat mestaruudesta 13.‒29. toukokuuta ‒ ja nyt jälleen hallintäyden yleisön edessä. Koronaviruspandemian vuoksi vuoden 2020 MM-kisoja ei pelattu lainkaan, ja viime vuonna ottelut pelattiin ilman yleisöä. Pitkän perinteen mukaisesti ŠKODA-logot näkyvät otteluissa keskiympyrässä ja kaukalon laidoissa sekä halleissa myös muissa kohdissa.

ŠKODA AUTO näkyy vahvasti myös kisakaupunkien kaduilla: Kisojen virallisena liikkumiskaluston yhteistyökumppanina ŠKODA AUTO toimittaa Kansainvälisen Jääkiekkoliiton (IIHF) -kisaorganisaation käyttöön autokaluston. Kisajärjestäjien liikkumistarve katetaan 45 autolla, joista kolmasosa on täyssähköisiä ENYAQ COUPÉ RS iV -malleja. Tämä täyssähköinen malli on esillä myös kahdella fanialueella sekä Tampereen uudella Nokia Arenalla että Helsingin jäähallissa. Esillä ovat myös mallit ENYAQ iV, SUPERB iV ja KODIAQ. Niissä kaikissa on pääsponsori ŠKODA AUTON logot ja 2022 Jääkiekon MM-kisojen viralliset logot.

2022 IIHF App -sovellus: taustajuttuja ja kiinnostavia tilastoja

ŠKODA AUTO on tänäkin vuonna 2022 IIHF App -kisasovelluksen pääyhteistyökumppani. Tästä Android- ja iOS-yhteensopivasta sovelluksesta jääkiekkofanit löytävät mukavia taustajuttuja ja kiinnostavia tilastoja. Live Ticker -seurannan ja maalihälytysten ansiosta jääkiekkofaneilta ei mene yksikään maali ohi, vaan he voivat seurata tapahtumia reaaliaikaisesti. Tulosveikkauspelissä voi veikata otteluiden lopputuloksia ja jakaa tulosveikkauksiaan kavereille.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki