ŠKODA AUTO ja Etnetera Group perustavat yhteistyössä ohjelmistoyrityksen

10. tammikuuta 2022. ŠKODA AUTO perustaa yhteistyöyrityksen prahalaisen IT-Holding Etnetera Groupin kanssa. Osaamiset ja ketterät kehitysmenetelmät yhdistämällä ŠKODA jatkaa digitalisaation strategiaansa päättäväisesti. Tavoitteena on optimoida ŠKODA-asiakkaiden käyttäjäkokemus ja toteuttaa sähköllä ajamisen aikakautta varten seuraavan sukupolven ohjelmisto. Uusi yhteistyöyritys Green:Code tulee lähivuosina työllistämään noin 200 ohjelmistokehittäjää, ohjelmistoarkkitehtia, liiketoiminta-analyytikkoa sekä UX/UI-suunnittelijaa ja -testaajaa.
ŠKODA AUTO

Taloudesta ja IT:stä vastaava ŠKODA AUTON hallituksen jäsen Christian Schenk: "Green:Coden perustaminen yhteistyökumppanimme Etnetera Groupin kanssa on seuraava askel tulevaisuusstrategiamme NEXT LEVEL – ŠKODA STRATEGY 2030 toteuttamisessa. Yhdessä Volkswagen-konsernin vahvojen ohjelmistoresurssien kanssa Green:Code auttaa luomaan moderneja Simply Clever -ratkaisuja ja nopeuttamaan digitalisaatiota".

Ostotoiminnoista vastaava ŠKODA AUTON hallituksen jäsen Karsten Schnake: "Meillä Tšekin tasavallassa on runsaasti nuoria ja innovaatiovoimaisia IT-alan yrityksiä. ŠKODA AUTON voimavarojen ja autoteollisuuden taitotiedon yhdistäminen Etnetera Groupin ohjelmisto-osaamiseen hyödyttää kumpaakin osapuolta. Olen täysin vakuuttunut, että tällä strategisella kumppanuudella tulemme saavuttamaan tavoitteemme".

Škodan IT-johtaja Klaus Blüm: "ŠKODA AUTO on tehnyt hyvää yhteistyötä Etnetera Groupin kanssa jo usean vuoden ajan. Nyt viemme kumppanuutemme seuraavalle tasolle yhteistyöyrityksellämme Green:Code. ŠKODA AUTO hyötyy Etneteran osaamisesta, nopeudesta ja suorituslaadusta. Tavoitteemme on tehdä tuotteistamme entistäkin käyttäjäystävällisempiä ja sisäisistä prosesseistamme vieläkin tehokkaampia. Olemme innoissamme päästä viemään ŠKODA AUTON digitalisaatiotavoitteet vieläkin pitemmälle".

Etnetera Groupin toimitusjohtaja Martin Palička: "ŠKODA AUTON kanssa perustettu yhteistyöyritys kruunaa jo lähes 15 vuotta jatkuneet yhteistyöprojektimme, joiden myötä olemme merkittävästi vaikuttaneet Škodan nykyisten automallien digitalisoitumiseen. Nyt pitemmälle vielä päämäärämme on yhdistää ketterät menetelmämme ja yrityskulttuurimme konsernitasoiseen ympäristöön ja jatkaa ohjelmistoratkaisujen ja sovellusten kehittämistä kokonaiseksi digitaalisten työkalujen ekosysteemiksi, joka liittää auton ja auton käyttäjän toisiinsa".

Tulevaisuusstrategiansa NEXT LEVEL – ŠKODA STRATEGY 2030 osana ŠKODA AUTO vauhdittaa digitalisaatiota kaikessa toiminnassaan ja tehostaa Industry 4.0:n ja autojen liitettävyyden kehittämistoimiaan. Green:Code merkitsee Škodalle arvokasta asiantuntemusta alan parhaan ohjelmiston kehittämiseksi automalliensa ekosysteemiä, mobiilisovelluksia ja internetportaaleja varten. Siten ŠKODA AUTO pystyy tarjoamaan asiakkailleen parhaan mahdollisen ‘Simply Clever -käyttäjäkokemuksen’.

Green:Code aloittaa toimintansa tämän vuoden alussa ensimmäisillä tuotekehitystöillä ja toteuttamisprojekteilla. Uuden yhteistyöyrityksen kotipaikka on Praha, ja lähivuosina yritys tulee työllistämään jopa 200 IT-osaajaa. Suurin osa heistä on ohjelmistokehittäjiä, ohjelmistoarkkitehteja, liiketoiminta-analyytikkoja sekä UX/UI-suunnittelijoita ja -testaajia. Green:Coden johdossa ovat mukana kummatkin perustajayritykset: ŠKODA AUTON puolelta johtaja Marian Pavlík, joka on yli 20 vuoden ajan toiminut Volkswagen-konsernissa IT-sektorin erilaisissa johtotehtävissä, ja Etnetera Groupia edustaa johtajana Václav Bittner, joka on myös yksi IT-Holding Etnetera Groupin perustajista.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki