ŠKODA AUTO Tour de Francen sponsorina jo 18. kerran

23. kesäkuuta 2021. ŠKODA AUTO sponsoroi pyöräilyn Ranskan ympäriajokisaa (26. kesäkuuta – 18. heinäkuuta 2021) jo 18. kerran. Kaikkiaan 250 autolla ŠKODA mahdollistaa tämän pyöräilykilpailujen klassikon järjestäjien ja usean tiimin liikkumisen kisan aikana. Autokalustona käytetään malleja ŠKODA ENYAQ iV, ŠKODA OCTAVIA ja OCTAVIA iV sekä ŠKO-DA SUPERB iV. Škodan ensimmäinen täyssähköinen katumaasturi palvelee jälleen tänäkin vuonna kisan punaisena johtoautona Tourin johtaja Christian Prudhommen käytössä. Lisäksi ŠKODA myös tänä vuonna sponsoroi vihreää paitaa (maillot vert) eli pistekilpailun johtajan paitaa. ŠKODA on myös virallinen yhteistyökumppani Tour de France -sovellukselle, joka pitää pyöräilyfanit kisatapahtumista ajan tasalla kaikkialla maailmassa.
ŠKODA AUTO

Myynnistä ja markkinoinnista vastaava ŠKODA AUTON hallituksen Martin Jahn: "Pyöräily liittyy kiinteästi yrityksemme pitkään historiaan. Siksi ŠKODA AUTO on sitoutunut vahvaksi ja pitkäaikaiseksi kumppaniksi sekä eliitti- että yksityiskilpapyöräilylle. Tour de Francen sponsorointi on ollut urheilun tukemisemme keskiössä jo vuodesta 2004. Se suo meille mahdollisuuden tuoda automerkkimme ja tuotteemme esille ympäristövastuullisesti positioiden ympäristössä, jossa saamme jakaa intohimomme tätä urheilulajia kohtaan koko kansainvälisen pyöräily-yhteisön kanssa. Olen erityisen iloinen, että ENYAQ iV, ensimmäinen täyssähköinen katumaasturimme, ajaa Tour de Francen johtoautona".

Jo 108. Tour de France käynnistyy 26. kesäkuuta Brestistä. Yli 3 300 kilometriä pitkä kisa käsittää 21 etappia, joista kuusi on vuoristoetappeja. Pyöräjoukko saapuu maaliin Pariisin kuuluisalla Champs-Élysées'llä 18. heinäkuuta.

ŠKODA AUTO on nyt Ranskan ympäriajon virallinen pääsponsori jo 18. kerran. ŠKODA toimittaa kisaan noin 250 autoa. Tämän autokaluston ŠKODA ENYAQ iV-, ŠKODA OCTAVIA- ja OCTAVIA iV- sekä ŠKODA SUPERB iV -malleilla liikkuvat kisajärjestäjät ja kilpailun johto. Autot toimivat myös huoltoautoina reitin varrella. ŠKODA AUTO järjestää myös yleisökilpailun voittajien VIP-kuljetukset, jotta voittajat pääsevät kokemaan Tour de Francen aivan läheltä.

Pääjoukkoa johtaa myös tänä vuonna ŠKODA ENYAQ iV: Tour de Francen kilpailujohtaja Christian Prudhomme käyttää tätä täyssähköistä katumaasturia liikkuvana johtokeskuksena. Jokaisen etapin lähdössä hän heiluttaa keltaista lippua kattoluukusta ja sitten johtaa kisan etenemistä autonsa edistyksellisen kommunikaatiotekniikan avulla. Tarvittaessa hän esimerkiksi pystyy antamaan turvallisuusmääräyksiä. Tietyillä etapeilla Christian Prudhomme käyttää punaisena johtoautonaan ladattavaa hybridimallia ŠKODA SUPERB iV.

Kisan aikana ŠKODA AUTON logo näkyy pistekilpailua johtavan kilpailijan vihreässä paidassa (maillot vert). Tätä paitaa ŠKODA on sponsoroinut vuodesta 2015. Maailman suurimman pyöräilykilpailun voittaja saa nostaa voittopokaalin Pariisissa Avenue des Champs-Élysées'llä, ja jo yhdennentoista kerran pokaalin muotoilun takana on ŠKODA Design ja ŠKODA-automallien sisätilojen muotoilujohtaja Peter Olah.

ŠKODA AUTON markkinointikampanja "The beautiful circus: You have to love it. We do."

Samaan aikaan Tour de Francen kanssa ŠKODA käynnistää markkinointikampanjan "The beautiful circus: You have to love it. We do." Tässä viestinnässä korostetaan, että näin haasteellinen kisa vaatii intohimoa. ŠKODA toteuttaa viestintäkampanjan televisiomainoksilla, sosiaalisen median kanavillaan ja erityisesti tähän tarkoitukseen avattavilla kotisivuilla www.welovecycling.com/. Tältä sivustolta saa kiinnostavaa tietoa maailman kuuluisimman pyöräilykisan vaiheista. Sivustolla he voivat myös osallistua kilpailuun, jonka palkinnot ovat upeita.

Virallisen Tour de France -sovelluksen yhteistyökumppanina ŠKODA varmistaa, että pyöräilykilpailusta kiinnostuneet pysyvät kisan vaiheista ja tapahtumista tarkasti ajan tasalla. Kunkinhetkisten sijoitusten ja liveseurannan lisäksi se sisältää reaaliaikaisen GPS-seurannan, kilpailijoiden profiilit ja paljon muuta. Sovellus on ilmainen ja ladattavissa Android- ja iOS-laitteisiin.

Škodan historia alkoi polkupyöristä

Škodan intohimoinen suhde polkupyöriin juontaa yrityksen alkuvaiheisiin: vuonna 1895 Václav Laurin ja Václav Klement perustivat böömiläiseen Mladá Boleslavin kaupunkiin polkupyöräverstaan, josta sittemmin on kasvanut ŠKODA AUTO.

Halu toimia polkupyöräilyn moottorina on vienyt Škodan sponsoroimaan eri tason polkupyöräkilpailuja. Tour de Francen ja Espanjan ympäriajon (Vuelta) lisäksi ŠKODA AUTO tukee myös useita muita kansainvälisiä pyöräilykilpailuja sekä lukuisia kansallisia ja kansainvälisiä suosittuja urheilutapahtumia. Polkupyörät sekä niihin liittyvät varusteet ja tarvikkeet ovat myös oleellinen osa Škodan laajennettua tuotevalikoimaa.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki