ŠKODA AUTO valmistanut kaksi miljoonaa katumaasturia

Mladá Boleslav 1. maaliskuuta 2021. Kahdesmiljoonas katumaasturi valmistui ŠKODA AUTON päätehtaalta Mladá Boleslavissa maanantaina 1. maaliskuuta 2021. Juhla-auto oli samalla 250 000:s ŠKODA KAMIQ. Asiakkaille luovutettujen autojen tilasto vuodelta 2020 kertoo selvästi, miten hyvin nykyisen ŠKODA-malliston katumaasturit ovat menestyneet – noin 40 prosenttia Škodan valmistamista autoista oli KODIAQ-, KAROQ- ja KAMIQ-katumaastureita.
ŠKODA AUTO

Tuotannosta ja logistiikasta vastaava ŠKODA AUTON hallituksen jäsen Michael Oeljeklaus: ”Kaksi miljoonaa katumaasturia ‘made by ŠKODA’ on vahva osoitus henkilökuntamme sitoutumisesta ja vahvuuksista. Juhla-auto on samalla myös jo 250 000:s ŠKODA KAMIQ, ja siksikin tämä tuotantomääräsaavutus on meille aivan erityinen”.

Ensimmäisenä tuli ŠKODA YETI vuonna 2009. Sillä ŠKODA loi pohjan tulevalle menestykselle katumaasturiluokassa. Suosittua Yetiä valmistettiin 685 500 kappaletta sen mallistosta poistumiseen vuonna 2017 mennessä. Samana vuonna ŠKODA käynnisti katumaasturikampanjansa ja esitteli heti alkuun kaksi mallia: KODIAQ ja KAROQ. Perinteiset ŠKODA-vahvuudet – tunteisiin vetoava muotoilu, suuret sisätilat ja erinomainen käytännöllisyys – yhdistyivät näissä automalleissa katumaastureiksi, jotka jatkoivat ŠKODA Yetin aloittamaa menestystä. Tähän mennessä ŠKODA on valmistanut noin 593 600 Kodiaqia ja 454 800 Karoqia.

Vuonna 2019 ŠKODA toi markkinoille katumaasturimallistonsa pienimmän mallin KAMIQ. Dynaamisesti kasvavaan crossover-citymaasturiluokkaan sijoittuva KAMIQ yhdistää korkeamman maavaran ja korkeamman istuma-asennon kätevänkokoisen auton käsiteltävyyteen ja Škodalle tyypilliseen tunteisiin vetoavaan muotoiluun. Nämä ominaisuudet ovat saavuttaneet asiakkaiden suosion eri puolilla maailmaa, ja siksi kahdesmiljoonas ŠKODA-katumaasturi on sopivasti myös 250 000:s KAMIQ. Kamiqista ovat tarjolla varusteluversiot Active, Ambition ja Style. Lisäksi saatavissa on sporttisilla design­elementeillä maustettu ŠKODA KAMIQ MONTE CARLO*.

Täysin erilainen ja erityinen katumaasturimalli – täyssähköinen ŠKODA ENYAQ iV – ensiesiteltiin syyskuussa 2020: se on Volkswagen-konsernin täyssähköautojen skaalautuvaan MEB-perustekniikkaan pohjautuva ensimmäinen ŠKODA. Tämän katumaasturin esittelyllä ŠKODA otti merkittävän askeleen autojen sähköistymisen strategiassaan. ENYAQ iV on ainut MEB-pohjainen auto, jota Euroopassa valmistetaan Saksan ulkopuolella. ENYAQ IV -malliin on valittavissa takaveto tai neliveto, kolme akkukokoa ja viisi eritehoista moottoria (109 –225 kW / 148 –306 hv). Toimintamatka on pisimmillään yli 520 kilometriä**, joten tämä auto soveltuu mainiosti tavalliseen arkikäyttöön. Tähän mennessä ŠKODA on Mladá Boleslavin tehtaallaan valmistanut ENYAQ iV -malleja jo noin 1 100 kappaletta.

Kotimaassaan Tšekin tasavallassa ŠKODA AUTO valmistaa katumaastureita kahdella tehtaalla. KAMIQ, ENYAQ iV ja KAROQ syntyvät Škodan päätehtaalla Mladá Boleslavissa, Karoqeja ja Kodiaqit Kvasinyn tehtaalla. Näiden tehtaiden lisäksi ŠKODA valmistaa katumaasturimallejaan myös Kiinassa, Venäjällä, Intiassa sekä Ukrainassa ja Slovakiassa. Škodan suurinta markkina-aluetta eli Kiinaa varten on kehitetty lisäksi markkina-aluekohtaiset mallimuunnokset KAMIQ GT ja KODIAQ GT. Kun ne lasketaan mukaan, Kiina on Škodalle ainoa maa, jossa on tarjolla peräti viisi katumaasturimallia. Tässä kuussa Intiassa ensiesitellään ŠKODA KUSHAQ. Se on Škodan ensimmäinen MQB-perustekniikan versioon MQB-A0-IN pohjautuva automalli. Tämän perustekniikkaversion ŠKODA AUTO on erityisesti sovittanut Intian markkinoita varten. ŠKODA KUSHAQ on ensimmäinen useammasta INDIA 2.0 -projektin kompaktikokoluokan automallista, joilla aloitetaan yrityksen uusi aika Intiassa. Uuden ŠKODA KUSHAQ -mallin ensiesittelyn päivä on 18. maaliskuuta 2021.

* Monte Carlo on Monaco Brandsin rekisteröity tuotemerkki

** Ennakkotieto

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki