ŠKODA AUTO ylittää hallituksen asettamat pakolliset toimenpiteet taistelussa koronavirusta (Covid-19) vastaan – testit ja rokotusvalmistelut käynnissä

Mladá Boleslav 11. maaliskuuta 2021. ŠKODA AUTO ja KOVO-ammattiliitto tekevät tiivistä yhteistyötä työntekijöiden koronavirustartuntojen torjumiseksi. ŠKODA on perustanut omat rokotuspisteensä, jotta henkilökunta saadaan nopeasti rokotettua koronavirusta vastaan. Ko-ronaviruspandemian aikana ŠKODA AUTO on investoinut ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin yli 38 miljoonaa euroa. Lisäksi ŠKODA AUTO ja KOVO-ammattiliitto käynnistivät jo pandemian ensimmäisen aallon myötä kattavat Turvallinen tuotanto- ja Turvallinen toimisto -ohjelmat, joiden puitteissa henkilökunnalle nyt jaetaan korkealaatuisia PPE-hengityssuojaimia ja FFP2-kasvomaskeja sekä tehdään säännöllisiä koronavirustestejä.
ŠKODA AUTO

ŠKODA AUTO on lokakuusta 2020 alkaen tarjonnut omalla kustannuksellaan kaikille työntekijöilleen mahdollisuuden päästä koronatestiin. Tähän mennessä on jo tehty kymmeniä tuhansia geenimonistustestejä (PCR-testejä) ja antigeenitestejä. ŠKODA AUTO laajentaa kaikkien työntekijöiden­sä testauskapasiteettia ja noudattaa valtiovallan antamia määräyksiä ja ohjeistuksia. Testaukseen ŠKODA AUTO käyttää lähinnä työpaikalla tehtäviä antigeeni-itsetestejä, joita tuhannet työntekijät ovat tehneet joka viikko.

Torstaihin 11. maaliskuuta mennessä ŠKODA AUTO oli testannut yhteensä 28 000 työntekijäänsä kolmella tehtaallaan ja Prahassa. Antigeeni-itsetestissä positiivisen tuloksen saaneet ohjataan PCR-testiin tuloksen vahvistamiseksi.

"Me olemme valmiina: Tehtaillemme perustetut rokotuspisteet ovat valmiit rokottamaan Škodan henkilökunnan koronavirusta (Covid-19) vastaan. Heti kun rokotteet ovat käytettävissä, me aloitamme – nopeasti, tehokkaasti ja työntekijöillemme ilmaiseksi. Tässä yhteydessä haluan kiittää KOVO-ammattiliiton Jaroslav Povšíkia rakentavasta ja tiiviistä yhteistyöstä. Laajojen ennaltaehkäisevien toimenpiteidem­me ansiosta vain joka kymmenes työntekijöidemme koronavirustartunnasta on jäljitetty työpaikalle. Tämä osoittaa, että ŠKODA AUTO on tällä hetkellä turvallisempi paikka kuin seutu yleensä", kertoo ŠKODA AUTON pääjohtaja Thomas Schäfer.

ŠKODA on perustanut useita testauspisteitä tehtailleen Mladá Boleslavissa, Kvasinyssä ja Vrchlabíssa yhteistyössä KOVO-ammattiliiton kanssa. Näin pyritään suojaamaan työntekijöiden ja heidän perheidensä terveyttä mahdollisimman hyvin.

"ŠKODA AUTON ja KOVO-ammattiliiton yhteistyö on ollut tiivistä koko vuoden ajan. Joka päivä me yhdessä käsittelemme henkilökunnalta saadut palautteet ja tiedot. Toimintamme onnistumisen yksi taustasyy on, että olemme huolella paneutuneet saamiimme kommentteihin, niin negatiivisiin kuin positiivisiin, ja viime aikoina positiivisen palautteen määrä on entisestään kasvanut. Olemme varmoja, että työntekijät mukautuvat tapaamme hoitaa pandemiaa vastaan taistelua. Tämä näkemys perustuu tähän mennessä saatuihin kokemuksiin ja siihen, miten hyvin työntekijät ovat omaksuneet suositukset ja toimenpiteet – sekä kotona että työpaikoilla. Näin me kaikki teemme osamme tämän vaikean tilanteen lievittämiseksi", toteaa KOVO-ammattiliiton Jaroslav Povšík.

Koronaviruspandemian ensimmäisen aallon alussa ŠKODA AUTO toimitti työntekijöidensä käyttöön kirurgisia nenä-suumaskeja, desinfiointipyyhkeitä ja desinfiointiaineita. FFP2-tason kasvomaskeja ryhdyttiin jakamaan maaliskuun 2021 alusta. ŠKODA AUTO kannustaa toimistotyöntekijöitään tekemään etätyötä aina kun se vain on mahdollista, ja siihen tarvittava infrastruktuuri on toteutettu.

ŠKODA AUTO on myös valmistautunut rokottamaan henkilökuntansa mahdollisimman nopeasti. Maaliskuun 3. päivästä alkaen kaikkien kolmen tehtaan työntekijät ovat voineet online-ennakkoilmoittautua rokotuksiin. Ensimmäisen viikon aikana ilmoittautui yli 8 000 työntekijää.

ŠKODA AUTO on perustanut useita rokotuspisteitä, joista vastaavat tiimit tukevat myös Mladá Boleslavin alueen sairaaloita. Tiimit avustavat jo riskiryhmiin kuuluvien rokottamisessa. Lisäksi ŠKODA AUTO avustaa rokotteiden jakelukuljetuksissa ja riskiryhmiin kuuluvien kuljettamisessa rokotuspisteisiin. Rokoteampullien kuljetuksissa myös käytetään Škodan yhteiskäyttöautoyritysten Uniqway ja HoppyGo kalustoa.

Edelleen voimassa olevat Turvallinen tuotanto- ja Turvallinen toimisto -ohjelmat sisältävät yli 80 erilaista ennaltaehkäisevää toimenpidettä ja suositusta. Niihin lukeutuvat esimerkiksi maskipakko ja tupakointikielto yrityksen kaikissa toimitiloissa ja tonteilla. Turvavälien säilyttäminen on myös edelleen pakollista. ŠKODA AUTO noudattaa tiukkaa turvallisuusohjeistusta myös taukotiloissa, kanttiineissa ja ruokaloissa; niiden työntekijät desinfioivat kaikki alueet ja kätensä säännöllisesti. Noudattavat turvavälit on merkitty selvästi, ja tuolit ja pöydät on erotettu pleksilasein. Kanttiinien ja ruokaloiden aukioloaikoja on laajennettu ja take-away-vaihtoehtojen ja välipala-automaattisen määrää lisätty.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki