ŠKODA AUTON auto- ja komponenttituotannon saavutukset

15. marraskuuta 2022. ŠKODA AUTO on marraskuun alussa juhlinut kolmea tuotantosaavutusta: jo 750 000:s KODIAQ-katumaasturi on valmistunut Kvasinyn tehtaalta, EA211-moottorisarjasta valmistui neljäsmiljoonas moottori, ja uusimman sukupolven vaihteistoja on tehty jo 15 miljoonaa kappaletta. Näitä moottoreita ja vaihteistoja käytetään ŠKODA-automallien lisäksi myös muissa Volkswagen-konsernin automalleissa.
Kuva: ŠKODA AUTO

Tuotannosta ja logistiikasta vastaava ŠKODA AUTON hallituksen jäsen Michael Oeljeklaus: "Nämä kolme saavutusta osoittavat tehtaidemme tuotantokyvyn vakuuttavasti. Suuret valmistusmäärät kertovat, että automallimme ovat eri puolilla maailmaa saavuttaneet hyvän ja etenkin mainioon käytännöllisyyteen ja luotettavuuteen perustuvan suosion. Komponenttien valmistuksemme merkitys koko Volkswagen-konsernille on kasvanut huomattavaksi. Minulla on täysi syy onnitella koko henkilöstöämme näistä hienoista luvuista. Tällainen menestys motivoi meitä entisestään, erityisesti nyt haasteellisina aikoina ja tulevien haasteiden päättäväisessä voittamisessa."

ŠKODA KODIAQ -katumaastureita 750 000 kappaletta
KODIAQ-mallin tuotannon käynnistys aloitti Škodan mallistolaajennuksen katumaasturiluokkiin. Viime vuonna ŠKODA uudisti suositun Kodiaqin, joka on saatavissa myös seitsemänpaikkaisena. Syksyllä 2016 ensiesiteltyä Kodiaqia on tähän mennessä valmistettu jo 750 000 kappaletta. Tätä saavutusta juhlistanut yksilö valmistui Kvasinyn tehtaalta. Kvasinyn tehtaalla valmistetaan myös KAROQ- ja SUPERB- sekä SUPERB iV -malleja.

Neljä miljoonaa EA211-moottoria
Vuodesta 2012 alkaen ŠKODA AUTO on valmistanut EA211-sarjan moottoreita päätehtaallaan Mladá Boleslavissa. Tuotantomäärä on nyt ylittänyt neljä miljoonaa kappaletta. Lähes 700 työntekijän voimin tehtaalla valmistuu noin 2 500 alumiinisylinterilohkoista moottoria päivässä. Tuotannossa olevat moottoriversiot ovat kolmisylinteriset 1.0 MPI, 1.0 MPI EVO, 1.0 TSI ja 1.0 TSI EVO sekä nelisylinteriset 1.6 MPI ja 1.4 TSI. Škodan omien automallien lisäksi näitä Tšekin tasavallassa valmistettuja moottoreita asennetaan Volkswagen-konsernin automerkkeihin Audi, Volkswagen ja SEAT.

Uusimman sukupolven vaihteistoja 15 miljoonaa kappaletta
ŠKODA AUTO on valmistanut nykyisen sukupolven vaihteistoja jo 15 miljoonaa kappaletta: Mladá Boleslavin tehtaalta on vuoden 2011 jälkeen valmistunut yli kaksi miljoonaa MQ/SQ100-sarjan käsivalintaista vaihteistoa. Näitä vaihteistoja ŠKODA käyttää Fabiassa, ja niitä asennetaan myös Volkswagen-konsernin muiden automerkkien malleihin. Lisäksi ŠKODA on vuodesta 2001 alkaen valmistanut Mladá Boleslavin tehtaallaan MQ200-sarjan viisi- ja kuusivaihteisia käsivalintaisia vaihteistoja jo lähes 8,5 miljoonaa kappaletta. Näitä vaihteistoja käytetään useissa ŠKODA-automalleissa eri puolilla maailmaa, mukaan lukien Intiassa valmistettavat KUSHAQ ja SLAVIA, sekä myös muissa Volkswagen-konsernin automalleissa. Škodan komponenttitehdas Vrchlabíssa on vuoden 2012 jälkeen tehnyt DQ200-sarjan DSG-kaksoiskytkinvaihteistoja jo yli 4 miljoonaa kappaletta. Myös näitä vaihteistoja asennetaan Škodan omien automallien lisäksi Volkswagen-konsernin muiden automerkkien malleihin.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki