ŠKODA Cycling Cupin voittoon Anders Bäckman ja Hanna Joronen

Sunnuntaina 12.9.2021 Porissa ajettu Lattomeriajo oli ŠKODA Cycling Cupin seitsemäs ja viimeinen osakilpailu. Cupin voittoon polkivat IBD Cyclingin Anders Bäckman ja Hanna Joronen.
TEKSTI Suomen Pyöräily ry

ŠKODA Cycling Cupin viimeiseen osakilpailuun lähdettiin jännittävässä tilanteessa. Lattomeriajon voittojen lisäksi taisteltiin ŠKODA Cycling Cupin kokonaiskilpailun voitosta.

Sateinen sää toi ajoihin oman mausteensa. Naisten kilpailussa nähtiin muutamia kaatumisia, mutta lopulta loppukirissä voiton vei IBD Cyclingin Anniina Hakkarainen ennen Hyvinkään Pyöräilijöiden Maija Syrjää ja Porin Tarmon Ursula Lindeniä. Kokonaiscupin voitosta taistelleet Hanna Joronen ja Meri Helmi tulivat maaliin seuraavina.

Miesten 113 kilometrin alkumatkaa väritti irtiotto. Koska samalla taisteltiin cupin voitosta, tämä avasi monille ajajille mahdollisuuden. Lopulta IK-32:n Trond Larsen vei voiton ennen Larsmo IF:n Markus Björklundia ja IBD Cyclingin Anders Bäckmania.

Anders Bäckman ja Hanna Joronen ŠKODA Cycling Cupin voittoihin

Miesten cupissa Anders Bäckman vei tiukassa taistelussa voiton. Jurvan Voiman Riku Övermark oli toinen ja IK-32:n Markus Auvinen kolmas.

”Koko kausi oli tasaista suorittamista ja tänään vahvan joukkuepanoksen myötä onnistuin nousemaan cupin voittoon. Iso kiitos koko joukkueelle”, Bäckman totesi.

Naisissa IBD Cyclingin Hanna Joronen voitti kokonaiscupin ennen Motion Finlandin Meri Helmeä. IBD Cyclingin Anniina Hakkarainen oli kolmas.

”Kilpailu meni tänään tiimin osalta hyvin, ajoimme rohkeasti. Lopussa oli vähän hässäkkää, mutta onneksi kisa ei ratkennut siihen. Kausi oli omalta osaltani tasainen, ja etenkin loppukaudesta kulki ihan hyvin”, Joronen sanoi.

Tulokset:
http://www.tulospalvelu.profiili.fi/index.php

ŠKODA Cycling Cup -pisteet:
http://www.tulospalvelu.profiili.fi/cup-pisteet/

ŠKODA Cycling Cupissa ajettiin kauden aikana seitsemän osakilpailua:

  • 23.5. Rosendahl GP, Tampere
  • 13.6. Porvoon ajot, Porvoo
  • 7.8. SM-kortteli, Oulu
  • 21.8–22.8. Syysetapit, Kankaanpää
  • 28.8. 2. Helsinki Velotour, Espoo
  • 4.9. Simo Klimscheffskijn Muistoajo, Turku
  • 12.9 Lattomeriajo, Pori

MUKANA MYÖS ŠKODA

ŠKODA on Suomen Pyöräilyn pitkäaikainen yhteistyökumppani ja mukana maantiepyöräilyn kärkituotteena tunnetun ŠKODA Cycling Cupin ohella myös BMX Racingissä, trialissa, ratapyöräilyssä, Cyclocrossissa sekä parapyöräilyssä.