ŠKODA ENYAQ iV on Vuoden Auto Suomessa 2022

Helsinki 16. joulukuuta 2021. ŠKODA ENYAQ iV on valittu Vuoden Autoksi Suomessa 2022. Samalla ŠKODA teki historiaa viemällä voiton jo kolmantena vuonna peräkkäin. Auto- ja lii-kennetoimittajien AuLi ry:n valinta julkistettiin 16.12.2021. ENYAQ iV voitti kärkipaikan myös yleisön suosikkina.
Kuva: Jari Kohonen

Täyssähkökatumaasturi ŠKODA ENYAQ iV on palkittu arvostetulla Vuoden Auto Suomessa 2022 -tunnustuksella. Tuomaristona toimivien Auto- ja liikennetoimittajat Auli ry:n jäsenten mukaan tämän vuoden uutuuksien valikoima tarjoili värikkään kattauksen.

Himoittua titteliä lähti tavoittelemaan peräti 27 ehdokasta, joista yli puolet oli sähköautoja. Yli viidenkymmenen auto- ja liikennetoimittajan raati valitsi vuoden 2022 toiselle kierrokselle ja finaaliin kuusi automallia (neljä täyssähköautoa ja kaksi ladattavaa hybridiä): ŠKODA ENYAQ iV, Hyundai Ioniq 5, Kia EV6, Mercedes-Benz C-sarja, Peugeot 308 ja Polestar 2.

ENYAQ iV kiri kärkeen 184 pisteellä

ŠKODA ENYAQ iV vakuutti raadin ja nousi toisen kierroksen äänestyksen kautta voittajaksi.

Vuoden Auto Suomessa -valinnassa tärkeimpänä ominaisuutena pidetään rahalle saatavaa vastinetta, jonka jokainen tuomari saa määrittää oman näkemyksensä mukaisesti. Sen lisäksi äänestäjät painottavat erilaisia ominaisuuksia, kuten teknistä edistyksellisyyttä, tiloja, ajo-ominaisuuksia ja turvallisuutta.

Ennen voittajan julkistusta tuomariston jäsenillä oli aikaa arvioida finalistien ominaisuuksia. Niistä otettiin vielä konkreettisesti mittaa Nummelassa 24.11.2021 järjestetyn toisen koeajopäivän aikana.

Finaalikierroksella tuomariston jäsenillä oli käytettävissään 15 ääntä, jotka voi jakaa haluamallaan tavalla. Yksi kuudesta ehdokkaasta oli nostettava omassa pistejaossa voittajaksi, mutta kaikille ei tarvinnut antaa pisteitä.

Vuoden Auto Suomessa 2021 -lopputulokset

  1. ŠKODA ENYAQ iV Skoda Enyaq / 184 pistettä
  2. Mercedes-Benz C-sarja / 174 p.
  3. Kia EV6 / 124 p.
  4. Polestar 2 / 122 p.
  5. Hyundai Ioniq 5 / 119 p.
  6. Peugeot 308 / 102 p.

ŠKODA – moninkertainen finalisti

ŠKODA on edennyt Vuoden Auto Suomessa -kisaan moneen otteeseen. ŠKODA on myös ainut merkki, jonka automalli on voittanut arvostetun tittelin kolmesti peräkkäin jokavuotisessa palkintogaalassa.

Vuonna 2021 voittajaksi valittiin uusi ŠKODA OCTAVIA ja vuonna 2020 ŠKODA KAMIQ. Tätä ennen finaaliin ovat päässeet myös KAROQ (2019) sekä KODIAQ (2018).

ENYAQ iV – myös yleisön suosikki

Täyssähkökatumaasturi ŠKODA ENYAQ iV on myös tämän vuoden yleisön suosikki. Letterbox Median organisoimassa lukijakilpailussa oli mukana 43 pääkaupunkiseudulla sekä kehäalueella ilmestyvää paikallislehteä, joiden kokonaislevikki on yhteensä yli 300 000 kappaletta.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki