ŠKODA ENYAQ iV:lle tuotemuotoilun Red Dot -palkinto

14. huhtikuuta 2021. ENYAQ iV oli vakuuttava heti ensimmäisessä Red Dot -osallistumisessaan: se voitti erinomaisen tuotemuotoilun Red Dot -palkinnon. Kansainvälinen tuomaristo palkitsi täyssähköisen katumaasturin ilmeikkäästä ja vahvasta muotokielestä. ENYAQ iV jatkaa Škodan palkintojen sarjaa; ŠKODA AUTO on tähän mennessä voittanut jo 16 Red Dot -palkintoa.
ŠKODA AUTO

ENYAQ iV:n vahvailmeinen muotoilu korostuu tasapainoisissa mittasuhteissa, veistoksellisissa muotoilulinjoissa ja huomiota herättävässä etumaskissa. Ensimmäiseen täyssähkökatumaasturiinsa ŠKODA tulee tarjoamaan myös Crystal Face -valolistaa, jonka 131 lediä valaisevat etumaskia luoden kiehtovan keulailmeen. Crystal Face -valolistan toimintaan liittyvät lisäksi Coming/Leaving Home -animaatiosaattovalot. Täyssähköisen katumaasturin kiinnostavan valoilmeenviimeistelevät huippumallisten takavalojen yhteydessä olevat dynaamiset suuntavilkut.

ENYAQ iV on esimerkillinen myös erittäin väljillä sisätiloillaan. Sisätilat ovat suuren KODIAQ-katumaasturin luokkaa, vaikka ENYAQ iV on lyhyempi kuin perheautokokoluokan OCTAVIA. Moderneista elämänpiireistämme vaikutuksia saaneet sisätilan designvalinnat korvaavat perinteiset sisustusvaihtoehdot. Esimerkiksi Loft-designvalinta on syntynyt nykyaikaisen perheasunnon innoittamana, Lodge-designvalintaa hallitsevat erityisen vastuulliset materiaalit ja Lounge-designvalintaa hienostuneisuus ja ylellisyys. Tämän katumaasturin nykyaikaisista varusteista esimerkkejä ovat tietoviihdejärjestelmän 13-tuumainen näyttö, Head Up -tuulilasinäyttö ja Digital Cockpit -mittaristo. ENYAQ iV soveltuu mainiosti arjen autoiluun ja jopa pidemmillekin matkoille, sillä sen toimintamatka (WLTP) paikallisia päästöjä tuottamatta on jopa 520 kilometriä.

Viidenkymmenen asiantuntijan raati arvosteli tuotteita noin 60 maasta

Red Dot on yksi maailman tunnetuimmista muotoilukilpailuista, ja Red Dot -palkinto tiedetään korkealaatuisen tuotedesignin tunnustukseksi. Kansainvälinen tuomaristo koostuu puolueettomista toimittajista, muotoilijoista ja muotoilun opettajista. Nyt jo 66. kerran järjestetyssä kilpailussa asiantuntijat tutkivat, testasivat ja arvioivat noin 7 800 erilaista tuotetta noin 60 maasta. Tuomaristo kiinnitti erityistä huomiota tuotteiden innovatiivisuuteen, muodon laatuun, toiminnallisuuteen, kestävyyteen ja ekologiseen vastuullisuuteen.

ENYAQ iV:n voittama palkinto on jo kuudestoista tuotemuotoilulaadun palkinto Škodalle. ŠKODA on voittanut myös Brands & Communication Design Red Dot -palkinnon tuotemerkkien sarjassa vuonna 2019 menestyksellisellä tuotemerkkiviestinnällään.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki