Tyylikäs ecoSuite desingvalinta antaa ylellisen leiman ENYAQ iV:n sisätiloihin.

ŠKODA ENYAQ iV:n sisätilojen designvalinnat ja uusi varusteiden valintakonsepti

Ensimmäinen Volkswagen-konsernin sähköautojen skaalautuvaan MEB-perustekniikkaan pohjautuva ŠKODA-automalli aloittaa uuden ajan. ŠKODA ENYAQ iV:n saa vain kuudella vaiheella muokattua makunsa mukaiseksi. Värien ja verhoilujen suunnittelusta vastaava ŠKODA AUTON johtaja Kateřina Vránová ja työtoverinsa Stefan Webelhorst kertovat videoidussa haastattelussa vastuullisten materiaalien käytöstä ja sisätilojen yksilöinnistä.

Mladá Boleslav 3. helmikuuta 2021. Uuden ENYAQ iV:n myötä ŠKODA AUTO astuu täyssähköautojen maailmaan, toteuttaa uuden tavan auton varustelun valintaan ja uuden innovatiivisen sisätilakonseptin. Ensimmäinen Volkswagen-konsernin sähköautojen skaalautuvaan MEB-perustekniikkaan pohjautuva ŠKODA-automalli tarjoaa sisätilojen yksilöintiin mukautuvat designvalinnat. Saatavissa olevat designvalinnat ovat syntyneet modernien elämänpiiriemme innoittamina ja ovat perinteisiä sisätilojen varusteluvaihtoehtoja laajempia kokonaisuuksia. Värit ja materiaalit on huolella sovitettu yhteen. Tässä haastattelussa värien ja verhoilujen suunnittelusta vastaava ŠKODA AUTON johtaja Kateřina Vránová ja työtoverinsa Stefan Webelhorst keskustelevat materiaalivalinnoista. Monet materiaaleista ovat luonnonmateriaaleja, vastuullisesti valmistettuja tai kierrätysmateriaaleista tehtyjä. He myös näyttävät videolla miten helposti uuden ŠKODA ENYAQ iV:n saa vain kuudella vaiheella mukautettua juuri haluamansa kaltaiseksi.

Täyssähköinen ŠKODA ENYAQ iV -katumaasturi on Škodan ensimmäinen Volkswagen-konsernin sähköautojen skaalautuvaan MEB-perustekniikkaan pohjautuva automalli. Siinä innovatiivinen tekniikka yhdistyy progressiiviseen ja tunteisiin vetoavaan muotokieleen. ENYAQ iV valmistetaan Škodan päätehtaalla Mladá Boleslavissa. Se on ensimmäinen tehdas, jossa MEB-perustekniikan autoja tehdään Saksan ulkopuolella. Paikallisia päästöjä tuottamattomien voimalinjojen valmistamisen ohella ŠKODA AUTO on sitoutunut kestävään kehitykseen. ENYAQ iV:n sisätiloissa tämä näkyy esimerkiksi kemikaalien sijasta oliivinlehtiuutteella parkitun nahkan sekä luonnonvillan ja kierrätettyjen PET-muovipullojen polyesteristä valmistetun verhoilumateriaalin käyttönä.

Tässä miellyttävän istumistuntuman verhoilukankaassa on 60 prosenttia kierrätettyä polyesteriä ja 40 prosenttia luonnonvillaa. Villa on yksi parhaiten kosteutta sitova luonnonkuitu. Se viilentää ja hengittää, mutta se myös suodattaa ympäröivästä ilmasta hiukkasia ja hajuja. Tässä verhoilukankaassa käytetty luonnonvilla on puolueettomasti testattu ja sertifioitu Woolmark Companyn tiukkojen kriteerien mukaisesti. Wool Blend Performance -merkki myönnetään tuotteille, joissa on 30‒49,9 prosenttia luonnonvillaa.

Uusi tapa mukauttaa auto haluamakseen on selkeä ja käyttäjäystävällinen. Tarjolla on erilaisia sisätilojen designvalintoja, jotka kuvastavat erilaisia elämänpiirejä yksinkertaisesta ja modernista aina hienostuneeseen ja ylelliseen saakka. Asiakas voi valita designvalinnan auton akkukoon, voimalinjan ja malliversion mukaan. Yksilöintivaihtoehdot ja lisävarusteet on ryhmitelty erilaisiin ja eritasoisiin teemapaketteihin, ja lisäksi osa varusteista on saatavilla vain yksittäisinä.

Konjakinruskea väri antaa penkeille loisteliaan tunnun. Saatavilla ecoSuite-desingvalinnan yhteydessä.

Miksi uuteen ŠKODA ENYAQ iV -malliin tarjotaan sisätilojen designvalintoja?

Kateřina Vránová: Monelle ihmiselle auto on nykyään hyvin henkilökohtainen paikka kuten koti, jossa vietetään paljon aikaa ja jossa halutaan viihtyä. Ja kuten kotienkin suhteen, ihmisten maku vaihtelee runsaasti. Joku haluaa modernin ja selkeän ilmapiirin; joku taasen ylellisen ja mukavan tai erityisen sporttisen. Designvalintoihin olemme hakeneet inspiraatiot ihmisten erilaisista elämänpiireistä, siirtäneet ne ENYAQ iV:hen ja toteuttaneet autossa kuin kotona -tunteen. Tiimimme on huolellisesti paneutunut varmistamaan, että kaikki värit ja materiaalit sointuvat täydellisesti toisiinsa. Jokainen yksityiskohta on suunniteltu kuvastamaan haluttua elämäntyyliä siten, ettei asiakas joudu suunnittelemaan lukuisten vaihtoehtojen ihanteellista yhdistelmää.


Millaisia designvalintoja ENYAQ iV -malliin ovat saatavissa?

Stefan Webelhorst: Designvalinnassa ‘Loft’heijastuvat nuorten perheiden modernien asuntojen tyyli. Designvalinnat ‘Lounge’ ja ‘Suite’ ovat ylellisempiä vaihtoehtoja ’Suite’-designvalintaan sisältyy esimerkiksi miellyttävä nahkaverhoilu ja hienostuneet Piano Black -koristelistat. Sporttiset designvalinnat ‘RS Lounge’ ja ‘RS Suite’ on tarkoitettu ENYAQ iV RS -malliin. Myöhemmin tuodaan tarjolle designvalinnat SPORTLINE ja L&K. Omaa sydäntäni lähellä ovat designvalinnat ‘Lodge’ ja ‘ecoSuite’.

Lodge-desingvalinnan yhteydessä saatavien penkkien verhoilukankaassa on 60 prosenttia kierrätettyä polyesteriä ja 40 prosenttia luonnonvillaa. Villa on yksi parhaiten kosteutta sitovista luonnonkuiduista. Se on miellyttävä ja hengittävä materiaali.

Miksi ’Lodge’ ja ’ecoSuite’ ovat suosikkejasi? Miten nämä kaksi designvalintaa eroavat muista?

Stefan Webelhorst: Materiaalien valinnassa on kiinnitetty erityistä huomiota kestävään kehitykseen. Designvalinnan ‘Lodge’ yhteydessä käytämme istuinverhoilukangasta, jonka materiaalissa ensimmäisen kerran on 40 prosenttia luonnonvillaa ja jolla on Woolmark Companyn villasertifikaatti. Istuinverhoilumateriaalin loput 60 prosenttia on valmistettu kierrätettyjen muovisten PET-juomapullojen polyesteristä. Tällaisen verhoilukankaan pinta on erittäin miellyttävä ja mukava istua. Se on erinomainen valinta asiakkaalle, joka tiedostaa sekä ympäristöasiat että estetiikan. Designvalinnalle ‘ecoSuite‘ on ominaista konjakinvärinen nahka, jonka valmistuksessa ei ole käytetty kemikaaleja. Niiden sijasta parkitsemisessa käytetään oliivinlehtiuutetta.

Designvalintojen lisäksi ŠKODA esittelee uuden ENYAQ iV:n myötä uuden varusteiden valintakonseptin. Mikä on merkittävästi erilaista?

Kateřina Vránová: Haluamme, että asiakkaiden on entistä helpompaa ja selkeämpää rakentaa uusi auto haluamansa kaltaiseksi. Uuden tavan myötä ENYAQ iV:n saa mukautettua kätevästi vain kuudella vaiheella. Kun malliversio on ensimmäiseksi valittu, valitaan toiseksi auton väri ja kolmanneksi vanteet. Neljännessä vaiheessa valitaan sisätilojen designvalinta saatavilla olevista vaihtoehdoista. Viidenneksi valitaan lisävarusteet. Niistä suurin osa on jaettu selkeästi eri teemapaketteihin, kuten tietoviihde, avustinjärjestelmät, ilmastointi ja istuimet. Useimmat näistä paketeista ovat tarjolla perustason pakettina tai kattavampana Plus-pakettina. Lisäksi tarjolla on yksittäisiä lisävarusteita kuten esimerkiksi vetokoukku, panoraamakattoikkuna tai suuremmat kevytmetallivanteet. Kuudennessa vaiheessa valitaan ENYAQ iV:hen lataukseen liittyvät lisävarusteet kuten esimerkiksi iV-yleislatauslaite tai 100:n tai 125 kW:n pikalatausteho malliversion mukaan.

Lisätietoja:
Kari Aalo
Viestintäpäällikkö
+358 10 436 2112
kari.aalo(at)skoda.fi

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki