ŠKODA FABIA RS Rally2: ralliautomenestys saa jatkoa

Mladá Boleslav 14. kesäkuuta 2022. Lähtöviivalle asettuu uusi ŠKODA FABIA RS Rally2: ŠKODA Motorsport esittelee FABIA Rally2 evo -ralliauton seuraajan. Uusi Mladá Boleslavissa valmistettava ralliauto pohjautuu neljännen sukupolven ŠKODA Fabiaan ja korvaa viime vuosien menestyneimmän Rally2-auton. ŠKODA Motorsport on kehittänyt FABIA RS Rally2:een uuden moottorin ja parantanut ajettavuutta, voimalinjaa ja elektroniikkaa, sekä kuljettajan ja kartanlukijan turvallisuutta. Uusi FABIA RS Rally2 on jo osoittanut kykynsä vaativissa testeissä, jotka ajettiin asvaltilla, soralla ja jäällä sekä erilaisissa sääolosuhteissa. Auto on valmis taistelemaan voitoista yksityistallien käytössä.
ŠKODA AUTO

ŠKODA Motorsportin johtaja Michal Hrabánek: "Laakereilla lepääminen merkitsee taaksepäin menemistä. Se pätee etenkin moottoriurheilussa. Siksi me panostimme uuden ralliautomme FABIA RS Rally2 suunnitteluun ja kehittämiseen kaiken edeltäjämallista keräämämme kokemuksen ja optimoimme jokaisen yksityiskohdan. Tavoitteemme oli parantaa yhtä maailman menestyneintä ralliautoa. Olen ylpeä ŠKODA Motorsportin koko tiimistä, joka tavoitteeseen sitoutuneesti sen saavutti. Tahdon lausua kiitokset myös sarjatuotantomallien suunnittelu- ja kehitysosastolle; neljännen sukupolven FABIA on ollut erinomainen pohja rakentaa FABIA RS Rally2".

Täysin uusi ŠKODA FABIA RS Rally2 on Rally2-luokan ralliauto, joka hyötyy sarjatuotanto-Fabian luokkansa parhaasta aerodynamiikasta ja poikkeuksellisen jäykästä korista. Edeltävään ralliautomalliin verrattuna ŠKODA Motorsport on optimoinut etenkin voimalinjan sekä elektroniikan, turvallisuuden ja ajettavuuden. Autoon suunniteltiin uusi 1,6-litrainen ahdettu moottori, joka perustuu Škodan RS-malleissa käytettävään EA888-moottorisarjan 2.0 TSI -moottoriin. Škodan uusi Motorsport-väritys korostaa tätä yhteyttä sporttisiin RS-malleihin: Mamba Green -väri tuo mieleen OCTAVIA RS- ja ENYAQ COUPÉ RS iV -mallit.

Vaativat testit erilaisissa sääolosuhteissa

ŠKODA Motorsport varmisti uuden ŠKODA FABIA RS Rally2:n rallikyvyt kattavissa, lähes vuoden kestäneissä testeissä asvaltilla, soralla ja lumessa. Testejä ajettiin kesästä 2021 alkaen Tšekin tasavallassa, Ranskassa, Italiassa, Kroatiassa, Saksassa, Belgiassa ja Espanjassa sekä äärimmäisissä talviolosuhteissa Pohjois-Suomessa.

Koko tiedote on luettavissa erillisestä PDF-tiedostosta.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki