Heinäkuussa koko Suomi polkee – mukana ŠKODA ja Emil Lindholm

4. kesäkuuta 2021. Pyöräilytapahtuma Virtual Tour Finland starttaa heinäkuun alusta. ŠKODA on mukana Suomen Pyöräily ry:n kampanjassa tukemalla nuorisopyöräilyä ja ralliautoilija Emil Lindholm tapahtumakummina innostamassa kaikkia polkemaan.

Heinäkuussa poljettava Virtual Tour Finland inspiroi pyöräilemään ja löytämään uusia kokemisen arvoisia pyöräilyreittejä. Kesäinen kampanja on suunnattu kaikenikäisille ja -tasoisille pyöräilijöille.

Suomen Pyöräilyn pitkäaikaisena pääyhteiskumppanina ŠKODA haastaa koko Suomen mukaan kampanjaan polkemaan hyvän asian puolesta – yksin, ystäväporukalla, koko perheen voimin tai vaikkapa työtimin kanssa.

”Lahjoitamme jokaisesta osallistujasta euron hankkeen hyväksi aina 10 000 euroon asti”, viestintäpäällikkö Kari Aalo kertoo.

Tapahtuman tuotto käytetään suomalaisen nuorisopyöräilyn edistämiseen. Kohteina ovat mm. nuorten leirit, seurojen matalan kynnyksen tapahtumat ja seurojen pyörähankintojen avustaminen.

Emil Lindholm vaihtaa ralliauton pyörään

Kampanjaa vauhdittavat tapahtumakummeina tunnetut pyöräilyn ystävät, kuten Mikko ”Peltsi” Peltola, Kaisa Mäkäräinen ja jääkiekkokentiltä tuttu Teemu Ramstedt. Kummit kertovat haastatteluissa harrastuksestaan ja jakavat esimerkiksi reitti- ja pyöräilyvinkkejä sekä harjoitusohjelmia.

Škodan näkökulmasta lisää mielenkiintoa kampanjaan tuo ralliautoilija Emil Lindholm, joka ajaa Toni Gardemeisterin TGS Worldwide -tiimissä ŠKODA Fabia R5 Evolla. Ralliauton ratissa viihtyvälle Emilille pyörä oli etenkin nuoruudessa tärkeä kulkuväline, kun perhe asui maalla eikä julkisia liikenneyhteyksiä ollut.

”Nykyään pyöräilen enimmäkseen paikallaan spinningpyörän selässä, mutta joskus myös Helsingin keskustassa ja Inkoon maastossa luontoa ihaillen”, Emil hymyilee.

Virtual Tour tuo harrastukseen uutta potkua. Emilin mukaan pyöräily istuu rallikuskin kiireiseen treeni- ja kilpailukalenteriin hyvin. ”Pyöräily tuo lenkkeilyn ja lihastreenin ohella vaihtelua harjoitteluun. Oma tavoitteeni onkin kehittää aerobista kestävyyttäni ja pyöräillä enemmän ulkona.”

”Koska joudun lajini vuoksi autoilemaan paljon, polkupyörä oiva keino saada liikettä alavartaloon ja liikkua lyhyitä matkoja samalla kuntoillen. Toivon, että voin kampanjan myötä innostaa myös muita, kaikenikäisiä ja -kuntoisia pyöräilijöitä, polkemaan ja nauttimaan luonnosta”, Emil lisää.

Tervetuloa polkemaan – näin pääset mukaan

Virtuaalisesti toteutettavaan pyöräilytapahtumaan osallistutaan omatoimisesti ajamalla 25, 50 tai 100 kilometrin mittainen itse valittu pyörälenkki ja rekisteröimällä suoritus tapahtumasivun palveluun, joka löytyy osoitteesta: https://www.virtualtourfinland.fi/

Tapahtuman aikana pyöräilijät ajavat pyörälenkkinsä itselleen sopivana päivänä ja saavat osallistumisdiplomin rekisteröityään suorituksensa. Pyörälenkin voi tehdä haluamallaan alustalla ja haluamassaan paikassa.

Myös lapset voivat osallistua tapahtumaan pyöräilemällä haluamansa lenkin oman innon ja jaksamisen mukaan. Kun suoritus on rekisteröity, luvassa on junioridiplomi.

Aikuisten osallistumismaksu on 39 €, lasten osallistuminen on maksuton. Osallistumismaksulla saa myös yhden kuukauden ilmaisen katseluoikeuden Discovery+ palveluun.

Tapahtuman järjestää Suomen Pyöräily ry:n omistama Suomen Pyöräurheilu Oy.

Lisätietoja:

Kari Aalo
Viestintäpäällikkö
+358 10 436 2112
kari.aalo(at)skoda.fi


Jorma Paakkari, Suomen Pyöräily, puh. 0400 710 100, jorma.paakkari@pyoraily.fi

www.virtualtourfinland.fi

Kuva: Marko Vaahtera