ŠKODA iV -malleja valmistettu jo 100 000 kappaletta

Mladá Boleslav 30. elokuuta 2021. Jo sadastuhannes sähköä voimalinjassaan hyödyntävä auto – täyssähköinen ENYAQ iV – valmistui tänään ŠKODA AUTON päätehtaalta. ŠKODA käyttää autojensa mallimerkinnöissä kirjaimia ‘iV’ kertomaan, että kyseessä on osittain tai täysin sähköinen automalli. Tällä hetkellä ŠKODA AUTO valmistaa kolmea iV-mallia: ladattavat hybridit ŠKODA SUPERB iV ja ŠKODA OCTAVIA iV, sekä täyssähköinen ŠKODA ENYAQ iV. ŠKODA esittelee vuoteen 2030 mennessä ainakin kolme täyssähköautomallia lisää.
ŠKODA AUTO

Tuotannosta ja logistiikasta vastaava ŠKODA AUTON hallituksen jäsen Michael Oeljeklaus: "Satatuhatta iV-mallia alle kahdessa vuodessa – mallistomme sähköistyminen on alkanut hienosti. Kiitän tehtaidemme koko henkilöstöä iV-mallien tuotannon näin nopeasta vauhtiin saamisesta ja erinomaisesta laadusta. Tästä me nyt jatkamme täyttä vauhtia – ENYAQ iV ja kaksi ladattavaa hybridimalliamme ovat vasta alkua".

Vuoteen 2030 mennessä ŠKODA laajentaa automallistoaan ainakin kolmella täyssähköautolla, jotka kooltaan ja hinnaltaan sijoittuvat ENYAQ iV -mallin alapuolelle. Markkinan kehittymisestä riippuen ŠKODA on asettanut Euroopan myynnissään täyssähköautojensa myyntitavoitteeksi 50–70 prosenttia.

ŠKODA AUTO tuli mukaan sähköllä ajamisen maailmaan syyskuussa 2019, kun ladattavan SUPERB iV -hybridin ja CITIGOe iV -täyssähköauton tuotanto käynnistyi. Syyskuussa 2020 ŠKODA otti sähköistymisensä strategian tähän mennessä suurimman askeleen esittelemällä ENYAQ iV -täyssähkökatumaasturin – se on ensimmäinen Volkswagen-konsernin täyssähköautojen MEB-perustekniikkaan pohjautuva ŠKODA.

ENYAQ iV on saatavissa takavetoisena tai nelivetoisena. Tehovaihtoehtoja on neljä ja akkukokoja kaksi. Toimintamatka riippuu valitusta malliversiosta ja on WLTP-testisyklin mukaisesti pisimmillään jopa yli 500 kilometriä. Aitoon ŠKODA-tapaan ENYAQ iV on sisätiloiltaan suuri ja jokapäiväiseen käyttöön erinomaisesti soveltuva. Tässä uudessa täyssähköisessä lippulaivamallissaan ŠKODA on toteuttanut uudenlaisen sisätilakonseptin, jossa innovatiiviset designvalinnat korvaavat perinteiset sisustusvaihtoehdot helpottaen auton yksilöintiä.

Jo nyt ŠKODA valmistaa ajoakkuja ladattaviin SUPERB iV- ja OCTAVIA iV -hybridimalleihin sekä muihin Volkswagen-konsernin ladattaviin hybrideihin. Ensi vuoden alussa Mladá Boleslavin tehtaalla alkaa ENYAQ iV -mallien MEB-akkujärjestelmien valmistus. Lisäksi ŠKODA tekee yhteistyötä kumppaneidensa kanssa sähköautoihin liittyvän vakaan alihankintaketjun toteuttamiseksi.

Uudella NEXT LEVEL 2030 -strategialla ŠKODA AUTO on asettanut itselleen kestävän kehityksen mukaisen kasvun, uusien markkinoiden hyödyntämisen ja sähköistymisen kunnianhimoiset tavoitteet. Škodan tavoite on olla yksi Euroopan viidestä eniten myydystä automerkistä vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteen saavuttamiseksi mallistoa tullaan laajentamaan etenkin alkaen-tason segmentissä ja sähköä voimalinjassaan hyödyntävillä malleilla. Markkinoiden kehittymisestä riippuen Škodan tavoite on nostaa täyssähköautojen osuus Euroopan myynnissään 50‒70 prosenttiin. Siten malliston keskimääräistä CO2-päästöä saataisiin laskettua yli 50 prosentilla vuoteen 2030 mennessä.

Samaan aikaan ŠKODA tekee yhteistyötä Volkswagen-konsernin, yritystason ja poliittisten kumppaneidensa kanssa kotimaansa Tšekin tasavallan kehittämisessä yhdeksi sähköön perustuvan liikkumisen keskukseksi. Kestävän ja vastuullisen kehityksen sekä monimuotoisuuden erityistavoitteet ovat myös osa uutta strategiaa.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki