ŠKODA KAROQ malliston tukipilarina

Mladá Boleslav 9. marraskuuta 2021. Keväällä 2017 ensiesitelty ŠKODA KAROQ on ollut merkittävä tekijä Škodan menestymisessä. Isomman sisaruksensa Kodiaqin lailla kompaktimpi KAROQ on ihastuttanut sekä asiakkaita että kansainvälistä autolehdistöä, ja viime vuosina sillä on ollut tärkeä sija ŠKODA-automerkin kehityksessä. Vuonna 2017 esiteltyä katumaasturia on valmistettu jo yli puoli miljoonaa kappaletta. Vuonna 2020 ja vuoden 2021 ensimmäisellä puoliskolla KAROQ on ollut Škodan myydyin katumaasturimali ja Octavian jälkeen toiseksi myydyin ŠKODA-malli. Uudistunut ŠKODA KAROQ esitellään digitaalisesti 30. marraskuuta.
ŠKODA AUTO

Myynnistä ja markkinoinnista vastaava ŠKODA AUTON hallituksen jäsen Martin Jahn: "KAROQ on alusta alkaen ihastuttanut asiakkaitamme suurilla sisätiloilla ja ŠKODA-malleille ominaisella käytännöllisyydellä ja toimivuudella. Se oli suosituin katumaasturimallimme viime vuonna ja tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla, mikä kertoo sen tärkeydestä automallistossamme. Olen varma, että tämä menestys tulee jatkumaan nyt Karoqin uudistumisen myötä ja että KAROQ tuo meille aina vain lisää uusia asiakkaita".

ŠKODA jatkoi mallistonsa laajentamista katumaasturiluokkaan esittelemällä KAROQ-mallin vuonna 2017. Siitä on tullut tärkeä osa aitoa menestystarinaa: vuonna 2020 jo lähes 40 prosenttia Škodan myymistä autoista oli katumaastureita. Vuonna 2020 ja vuoden 2021 ensimmäisellä puoliskolla KAROQ oli Škodan myydyin katumaasturimalli ja Octavian jälkeen toiseksi myydyin ŠKODA-malli. Tähän mennessä KAROQ-malleja on valmistettu yli puoli miljoonaa kappaletta. ŠKODA valmistaa yli 60 maassa myytävät Karoqit tehtaillaan Tšekin tasavallassa ja Slovakiassa, sekä paikallisille markkinoille Venäjällä ja Kiinassa.

Kiehtova muotoilu ja tyypilliset ŠKODA-vahvuudet

KAROQ jatkoi samaa jännittävää muotokieltä kuin KODIAQ: muotoilussa hallitsivat kristallimaiset elementit, dynaamiset muodot ja teräväpiirteiset linjat. Se jatkoi myös Škodan tapaa antaa katumaastureilleen nimet, jotka alkavat K-kirjaimella ja päättyvät Q-kirjaimeen. KAROQ-nimi juontaa juurensa Alaskan etelärannikon saarella elävän Alutiiq-alkuperäisasukkaiden kielestä. Kätevien ulkomittojensa ansiosta KAROQ on mainiosti kaupunkiympäristöön sopiva auto, jonka suurempi maavara sekä tarjolla oleva neliveto erillisellä Offroad-ajotilalla, mahdollistavat selviytymisen myös haastavammissa olosuhteissa. Poikkeuksellisen väljät sisätilat ja suuri tavaratila tekevät Karoqista myös mainion perheauton, sekä aktiivisen ja paljon harrastavan ihmisen auton. Saatavissa oleva VarioFlex-takaistuinjärjestelmä on yksi monipuolisen Karoqin lukuisista Simply Clever -ratkaisuista. Karoqin vahvuuksia ovat myös hyvä aktiivinen ja passiivinen turvallisuus, lukuisat avustinjärjestelmät, mukavuus ja monipuoliset liitettävyysmahdollisuudet.

Lukuisia palkintoja kansainväliseltä automedialta

Asiakkaiden suosion lisäksi ŠKODA KAROQ on saanut runsaasti tunnustusta kansainväliseltä autolehdistöltä, mistä todistavat lukuisat palkinnot Karoqin ensiesittelystä, jo vuodesta 2017 alkaen. Škodan suurimman vientimaan eli Saksan tunnetut autolehdet palkitsivat Karoqin heti sen ensimmäisenä vuotena. Auto Bild palkitsi Karoqin kompaktien katumaastureiden sarjassa Kultaisella ohjauspyörällä, ja auto motor und sport myönsi uusien kompaktiluokan katumaastureiden sarjassa Karoqille muotoilusta AUTONIS-palkinnon. KAROQ päihitti kilpailijansa myös Auto Zeitung -lehden Auto Trophy -valinnoissa, joissa KAROQ oli paras alle 25 000 euron hintaisten tuontiautojen kompaktikokoisten katumaastureiden sarjassa vuosina 2017, 2018 ja 2019. Vuonna 2018 auto motor und sportin lukijat valitsivat Parhaat autot -lukijaäänestyksessä Karoqin parhaaksi tuontiautojen kompaktikokoisten katumaastureiden sarjassa; tätä menestystä täydensivät valinnat vuoden autoksi Tšekin tasavallassa ja Kreikassa, sekä vuoden katumaasturiksi Bulgariassa, ja Britanniassa vielä The Fleet News Awards -palkinto. Saksalainen yritysautolehti Firmenauto on valinnut ŠKODA Karoqin kompaktikokoisten katumaastureiden ja crossover-mallien sarjassa vuoden yritysautoksi kolmena vuonna peräkkäin (2019‒2021). Vuonna 2021 brittiläinen autolehti What Car? valitsi Karoqin parhaaksi perheauto-katumaasturiksi. Lisäksi KAROQ on palkittu kahdesti Venäjällä: Autoreview-lehti myönsi sille Vuoden auto -palkinnon, ja Za Rulyom Grand Prix -palkinnoista KAROQ voitti parhaan kompaktikokoisten nelivetoisten crossover-mallien sarjan.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki