ŠKODA Motorsport Suomen Emil Lindholm uusi voittonsa Seinäjoella

18.6.2022 Ralli SM-sarjan SM1-luokan kärjessä Seinäjoelle matkannut Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen uusivat viime vuoden voittonsa Seinäjoella. Kesäkauden toisen rallin SM-sarjan osakilpailun Pohjanmaa Rallin voitto ratkaistiin kilpailun viimeisellä erikoiskokeella, jossa Škoda Fabia Rally2 Evolla kilpaileva Lindholm nousi rallia johtaneen tiimikaverinsa Mikko Heikkilän ja Samu Vaalerin ohi voittoon. Tiimin kolmannen kuljettajakaksikon Teemu Asunmaan ja Ville Mannisenmäen kohtalona oli ulosajo ja keskeytys rallin ensimmäisellä EK:lla perjantaina.
Kuva: Meritapix / Merita Mäkinen

Perinteinen SM Pohjanmaa Ralli ratkaistiin kilpailun kahdeksannella ja viimeisellä EK:lla (20,0 km). Kilpailun johdossa 4,8 sekunnin erolla EK:lle startannut Mikko Heikkilä oli sateen kastelemalla tiellä pyörähtää, hän menetti aikaa ja kärkipaikka vaihtui dramaattisesti toiseen sijaa. Emil Lindholm tuli Škodallaan takaa kovaa, ajaen 11,7 sekunnin pohja-ajan, joka riitti kauden kolmanteen SM-osakilpailuvoittoon.

Škoda Motorsport Suomen Teemu Asunmaa ja Ville Mannisemäki joutuivat keskeyttämään rallin avauserikoiskokeella perjantaina ulosajoon.

Ralli SM-sarjan SM1-luokan yhteispisteissä Lindholm jatkaa pistekärjessä 104 pisteellä. Ero Viron Egon Kauriin kasvoi 24 pisteeseen.

Rallin SM-sarja jatkuu 26.–27. elokuuta Mikkelissä.

#1 Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen Škoda Fabia Rally2 Evo – yleiskilpailun voittaja

”Kivat ja haastavat tiet. Olosuhteet olivat etenkin lauantaina sateen takia vaikeat. Meillä ei ole ollut tähän ralliin oikein odotuksia, mutta voitto maistuu aina. Sen verran näköjään jännitti, että kilpailu käynnistyi perjantain ensimmäisellä EK:lla varaslähdöllä, joka oli toinen laatuaan urallani. Kun joudut heti 10 sekunnin takaa-ajoasemaan niin ei siitä ole helppoa nousta. Vauhti kärjessä oli koko ajan kovaa. Mikko (Heikkilä) ajoi toiseksi viimeisen pätkän todella hyvin. Emme ottaneet viimeisellä pätkällä riskejä, vaikka aika hurjalta meno välillä tuntui. Harmi Mikon puolesta. Voitto oli meille iloinen yllätys ja olen totta kai tyytyväinen siitä. Voiton myötä saimme ajettua SM-pisteissä lisää eroa muihin ja se on kauden tässä vaiheessa aina hyvä asia”.

#4 Mikko Heikkilä – Samu Vaaleri Škoda Fabia Rally2 Evo – yleiskilpailun toinen

”Ei nyt onnistu tämä voittaminen ollenkaan. Emil (Lindholm) ajoi viimeisen EK:n hienosti, joten hattu pois päästä. En olisi kuvitellut, että hän yltää noinkin kovaan suoritukseen. Keli oli sateessa mahdoton, ja uskoin, että ei sieltä kukaan muukaan selviä läpi koko ajan huippukovaa ajamalla. Mutta näköjään selvisi. Pisteissä Emil karkasi melko kauas, mutta mitaleista silti taisgtellaan yhä. Avauspäivänä perjantaina pöly haittasi, ja tänään lauantaina sade pehmitti tiet liukkaiksi ja liejuisiksi. Vaikea ja hankala kisa. Parilla pätkällä onnistuttiin hyvin, ja muutamalla taas emme. Tasaisuutta tarvittaisiin jatkossa”.

#2 Teemu Asunmaa – Ville Mannisenmäki Škoda Fabia Rally2 Evo – keskeytys EK1

”Noin kilometriä ennen EK1:n maalia ollut oikeavasen mutkayhdistelmä meni oikean osalta vähän leveäksi ja tuli kiire kääntää vasempaan. Yritin pelastaa tilanteen ajamalla auton suoraan pellolle, mutta auto tökkäsi ojan reunaan ja siitä katolleen. Ollaan kummatkin kunnossa ja saatiin Škoda ajamalla trailerin kyytiin. Ruvetaan touhuamaan saman tien, että päästään seuraavaan kisaan viivalle. Harmi homma monella tapaa. Pahoittelut yhteistyökumppaneilleni sekä tiimille”.

Lopputulokset: SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki:

 1. Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen Škoda Fabia Rally2 Evo 1:05:42,3
 2. Mikko Heikkilä – Samu Vaaleri Škoda Fabia Rally2 Evo + 6,9
 3. Egon Kaur (EE) – Silver Simm (EE) Volkswagen Polo GTI R5 + 29,1
 4. Aleksi Röyhkiö – Antti Haapala Volkswagen Polo GTI R5 + 2:24,4
 5. Anssi Valkonen – Jani Pohto Škoda Fabia R5 + 2:39,0
 6. Jukka Ketomäki – Kari Kuivinen Škoda Fabia R5 + 2:52,0

SM1-luokan SM-pistetilanne 5/7 osakilpailua:

 1. Emil Lindholm Škoda 104
 2. Egon Kaur (EE) Volkswagen 80
 3. Mikko Heikkilä Škoda 71
 4. Teemu Asunmaa Škoda 69
 5. Aleksi Röyhkiö Volkswagen 56

Ralli SM-sarjan tulospalvelu on osoitteessa: www.rallism.fi.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki