ŠKODA Motorsport Suomen kuljettajat voittoputkessa Seinäjoelle

Ralli SM-sarjan SM1-luokan kärjessä lähtönumerolla 1 kesäkauden toiseen SM-osakilpailuun Seinäjoella starttaa TGS Worldwiden Škoda Fabia Rally2 Evolla kilpailevat Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen. Kauden neljästä SM-rallista voitot ovat jakautuneet TGS Worldwiden Škoda-kuljettajien Emil Lindholmin ja Teemu Asunmaan välillä tasan 2–2. Lindholm matkaa Seinäjoelle suoraa Škoda Motorsportin uuden Fabia RS Rally2-auton esittelytilaisuudesta Tšekistä.
Kuva: Meritapix / Merita Mäkinen

Perinteinen SM Pohjanmaa Ralli ajetaan tulevana perjantaina ja lauantaina Seinäjoella ja sen lähikuntien alueilla. Kesäkauden toisen SM-osakilpailun reitti koki mittavan uudistuksen sitten viime vuoden. Sen kokonaispituus on nyt 468.79 km, joista kahdeksan erikoiskokeen osuus on 128.78 km. Erikoiskokeista seitsemän ajetaan maastossa ja yksi Seinäjoen keskustassa. Lyhyt (1.50 km) ja ytimekäs yleisöerikoiskoe sisältää sekä asfalttia että soraa ja tarjoaa järjestäjän mukaan haasteita kuljettajille. Erikoiskoe palvelee erityisesti katsojia loistavan sijaintinsa ja saavutettavuutensa ansiosta.

SM Pohjanmaa Rallin kaikki toiminnot lähtöä ja maalia lukuun ottamatta on keskitetty Rengastien Autotarvikkeelle Seinäjoelle. Ralli käynnistyy perjantaina Seinäjoen Keskustorilta klo 19:01. Avausillan aikana ajetaan kaksi erikoiskoetta, joista ensimmäinen on kilpailun pisin EK (23.60 km). Perjantaina ajetaan kaikkiaan 42.78 EK-km, jonka jälkeen ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan iltahuoltoon ja yötauolle Seinäjoelle noin klo 21:45. Ralli jatkuu lauantaina klo 10:01 kuudella erikoiskokeella, joiden yhteispituus on 86.00 km. Kilpailijat käyvät päivän aikana noin klo 13:00 Seinäjoella huollossa ja kokoomatauolla. Rallin maaliin Seinäjoen Keskustorille ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan noin klo 19:00 alkaen.

SM Pohjanmaa Ralliin ilmoittautui kaikkiaan 118 kuljettajaparia. Ralli SM-sarja osakilpailun lisäksi tämän vuotinen Pohjanmaa Ralli on myös FIA European Rally Trophy - sekä Nordic Rally Championship -sarjojen osakilpailu.

Škoda Motorsport esitteli tiistai-iltana uuden Škoda Fabia RS Rally2-auton jonka kehitystyössä Emil Lindholm on ollut vahvasti mukana. Uusi auto luokitellaan 1. elokuuta 2022. Sen ensiesiintyminen SM-tasolla tapahtuu kaudella 2023.

#1 Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen Škoda Fabia Rally2 Evo:

”Kuukauden tauko kilpailemisesta, mutta onneksi ei aivan ajamattomana tarvinnut olla. Viime lauantaina kävimme testaamassa ja toteamassa, että automme on hyvissä säädöissä, joissa se on toiminut aiemminkin hyvin. Auto ja ajaminen tuntui hyvältä, joten luottavaisena Seinäjoelle matkataan. Hyvästä sijoituksesta lähdemme kilpaa ajamaan, mutta ei hinnalla millä hyvänsä. Maaliin pitää päästä. Riippuen miten kanssakilpailijoilla ralli sujuu, tulevaa rallia ei ole pakko voittaa, mutta mahdollisimman korkealle Seinäjoella tähdätään”.

”Uusi Škoda Fabia RS Rally2 on hieno ralliauto: autossa on uusi perusrakenne, jousitus ja moottori. Ajoimme uutuusautolla testiä vuodesta 2020. Kaikki on valmista ja RS Rally2 luokitellaan 1. elokuuta ja se nähdään SM-tasolla ensi vuonna”.

#2 Teemu Asunmaa – Ville Mannisenmäki Škoda Fabia Rally2 Evo:

”Tauon aikana käytiin Ouninpohja-rallissa harjoittelemassa hienoa tietä voitokkaasti. Kivaa on taas lähteä rallia ajamaan, vaikka tässä on ollut joka viikonloppu aina jotain ajoa. Pohjanmaa-rallilla on nuoret uudet ratamestarit, ja he ovat etsineet onnistuneesti vähemmän ralleissa ajettuja teitä. Pääsemme Seinäjoella ajamaan jokaisen erikoiskokeen kertaalleen, joten nuotittaa saa paljon ja jokaiselle pätkälle joudut tekemään tarkkaa työtä. Tarkoitus olisi jatkaa voittoputkessa, mutta ei tässä porukassa saa mitään ilmaiseksi. Mutta ainakin pyrin ajamaan viikonlopulta kauden kolmannen voiton”.

#4 Mikko Heikkilä – Samu Vaaleri Škoda Fabia Rally2 Evo:

”Hyvä testipäivä takana, joten ei mitään, pientä hienosäätöä ja hyvällä fiiliksellä Seinäjoelle. Kyllä automme on säätöjen suhteen niin hyvin alueella, että ei siinä mitään isompaa tarvitse miettiä. Kunnon ralli tulossa ja paljon EK-km edessä. Ei auta antaa yhtään periksi vaan painetaan kaasu heti pohjaan. Yhteen kertaan ajettavat pätkät ovat mieleeni. Meillä on Seinäjoella hyvä lähtöpaikka (4), ja jos mestaruudesta tänä vuonna aiomme yhä ajaa niin viimeistään Seinäjoella olisi syytä aloittaa voittamaan näitä ralleja”.

Toni Gardemeister, tallipäällikkö TGS Worldwide:

”Lähdemme siitä, että Turussa saavutettu kolmoisvoitto uusitaan Seinäjoella. Ajoimme viime viikonloppuna testiä, ja kuljettajamme olivat autojensa suorituskykyyn tyytyväisiä. Hyvä testipäivä takana. Pieniä muutoksia toteutettiin, esimerkiksi erilaisia vakaajia ja jousia kokeiltiin. Viesti testeistä oli, että saimme automme säädettyä taas pykälän nopeampaan suuntaan ja automme oli helppo ajaa. Fiilis kuljettajillamme on hyvä ja luottavainen”.

SM1-luokan SM-pistetilanne 4/7 osakilpailua:

  1. Emil Lindholm Škoda 79
  2. Teemu Asunmaa Škoda 69
  3. Egon Kaur (EE) Volkswagen 65
  4. Mikko Heikkilä Škoda 53
  5. Aleksi Röyhkiö Volkswagen 44
  6. Juha Salo Škoda 38

Ralli SM-sarjan tulospalvelu on osoitteessa: www.rallism.fi.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki