Škoda Motorsport Suomen Mikko Heikkilä kauden avausvoittoon Mikkelissä

27.8.2022 Škoda Motorsport Suomen Mikko Heikkilä ja Samu Vaaleri ajoivat kauden toiseksi viimeisen SM-rallin voittoon Mikkelissä. Teemu Asunmaa oli rallissa neljäs, kun SM-sarjan johdossa ajava Emil Lindholm joutui keskeyttämään. SM1-luokan SM-pisteissä Lindholm jatkaa SM-sarjan kärjessä ja Heikkilä kakkosena.

Škodan Mikko Heikkilälle kolmas kerta toden sanoi. Hän on tällä kaudella ollut jo kahdesti voiton syrjässä kiinni, mutta ykköstila on livennyt rallin viimeisillä erikoiskokeilla joka kerta käsistä. Mikkelissä Heikkilä ajoi rallin johdossa lähdöstä maaliin. Uran kolmas SM-osakilpailuvoitto syntyi lopulta 43,5 sekunnin erolla ennen Škodan Juha Saloa. Teemu Asunmaa ajoi rallissa neljänneksi, kun SM-pistejohdossa ajava Emil Lindholm joutui keskeyttämään.

Ralli SM-sarjan seitsemäs ja viimeinen osakilpailu ajetaan syys-lokakuun vaihteessa 30.9.–1.10. Kouvolassa.

Mikko Heikkilä – Samu Vaaleri Škoda Fabia Rally2 Evo – yleiskilpailun voittaja:

”Vihdoin voitto ja hyvää paikkaan. Kolmas kerta toden sanoi. Pitkään tahkottiin tämän (voiton) eteen. Urani kolmas SM-rallivoitto ja Samulle (Vaaleri) ensimmäinen. Kauden edellisissä kisoissa jäi asioita hampaan koloon ja kerrankin onnistuimme. Kouvolassa on kaikki auki ja mestaruus omissa käsissä. Hieno juttu”.

Teemu Asunmaa – Ville Mannisenmäki Škoda Fabia Rally2 Evo – yleiskilpailun 4:

”Kanttiterä tylsyi heti ensimmäisellä EK:lla, kun meillä meni yksi risteys pitkäksi ja menetimme reilut 20 sekuntia. Samojen juttujen kanssa painittiin kuin Suomen MM-rallissa: ajo ei vain kulje. On tullut tehtyä liian pitkiä työpäiviä. Keskittyminen ei ole täysi sata ja se tällaisissa nopeissa ralleissa kostautuu. Levätään kunnolla ja Kouvolassa uudelle yrityksellä”.

Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen Škoda Fabia Rally2 Evo – keskeytys:

”Ajoimme 2-vaihteella erikoiskokeen 6. Vaihdekeppi ei liikkunut ja vaihteisto oli jumissa. EK:n jälkeen yritimme saada 3-vaihteen päälle ja jatkaa rallia, mutta vaihteensiirto oli jumissa. Kaikkemme teimme, mutta ralli oli jätettävä tällä kertaa kesken”.

Lopputulokset: SM-ralli Mikkeli:

  1. Mikko Heikkilä – Samu Vaaleri Škoda Fabia Rally2 Evo 51:12,7
  2. Juha Salo– Mikko Markkula Kuivinen Škoda Fabia Rally2 Evo + 43,5
  3. Egon Kaur (EE) – Silver Simm (EE) Volkswagen Polo GTI R5 + 45,4
  4. Teemu Asunmaa – Ville Mannisenmäki Škoda Fabia Rally2 Evo + 1:21,7

SM1-luokan SM-pistetilanne 6/7 osakilpailua:

  1. Emil Lindholm Škoda 104
  2. Mikko Heikkilä Škoda 96
  3. Egon Kaur (EE) Volkswagen 85
  4. Teemu Asunmaa Škoda 81
  5. Aleksi Röyhkiö Volkswagen 58
  6. Juha Salo Škoda 56

Ralli SM-sarjan tulospalvelu on osoitteessa: www.rallism.fi.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki