Škoda Motorsport Suomi voittoputkessa Mikkeliin

24.8.2022. Škoda Motorsport Suomen kuljettajakolmikko Emil Lindholm, Mikko Heikkilä ja Teemu Asunmaa on voittanut kauden jokaisen SM-rallin, joten kolmikko starttaa kauden toiseksi viimeiseen SM-osakilpailuun hyvistä asemista. TGS Worldwiden Škoda Fabia Rally2 Evoja reitille johdattaa SM1-luokan pistejohdossa ajava Lindholm, Heikkilä ajaa sarjassa kolmantena ja Asunmaa neljäntenä.
Kuva: Meritapix / Merita Mäkinen

Etelä-Savon alueella ajettava kauden toiseksi viimeinen osakilpailu SM-ralli Mikkeli on tänä vuonna uudistunut. Uuden nimen myötä myös rallireitti kulkee entistä laajemmalla alueella ja lisäksi päätoimintojen paikat ovat muuttuneet. Tämän vuoden rallissa huoltoparkki sijaitsee Mikkelin raviradan läheisyydestä Kalevankankaalla ja tapahtumakeskus Saimaa Stadium toimii kilpailukeskuksena. Rallin lähtö ja maali on sijoitettu Mikkelin satamaan.

SM-ralli Mikkelin jälkeen kauden kuudesta ensimmäisestä SM-rallista yhden osakilpailun pisteet pudotetaan pois. Lopullisiin sarjapisteisiin huomioidaan viiden parhaan osakilpailun pisteet sekä sarjan kuudennen ja viimeisen osakilpailun pisteet (5/6 + finaali). Škoda Motorsport Suomen kuljettajien kohdalla tämä merkitsee sitä, että esimerkiksi SM1-luokan pistejohdossa ajavan Emil Lindholmin tulee ajaa luokassaan sijalle 11 tai tätä paremmin, jotta hänen yhteispisteensä kasvaisivat. Mikko Heikkilällä ja Teemu Asunmaalla molemmilla on yksi keskeytys alla, joten he saavat laskea yhteispisteisiinsä kaikki Mikkelissä saavuttamansa SM-pisteet.

Ralli SM-kauden toiseksi viimeinen SM-osakilpailu käynnistyy lauantaina 27. elokuuta klo 10:00 Mikkelin satamasta. Rallissa ajetaan kaikkiaan seitsemän erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 106,27 km. Kilpailijat käyvät lauantain aikana kahdesti Mikkelin raviradalla huollossa (klo 12:30 ja klo 15:21). Rallin kaksi viimeistä erikoiskoetta ajetaan Saimaan kuvankauniissa Pistohiekan maisemassa. Ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan takaisin rallin maaliin Mikkelin satamaan lauantai-iltana klo 19:36 alkaen.

Kilpailuun osallistuu yhteensä 84 autokuntaa.

#1 Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen Škoda Fabia Rally2 Evo:

”Automme perussäädöt ovat olleet jo pari–kolme kautta käytännössä samat, emmekä me niitä lähde tälläkään kertaa muuttamaan: auto tuntuu hyvältä. Rallireitti on osaksi viety uusille teille, ja se on yksinomaan hyvä asia. Rallin ratkaisut ajetaan puhtaasti nuotista eikä ulkomuistista. Tilanne SM-pisteissä on hyvä. Lähdemme Mikkeliin ensisijaisesti kohentamaan talvella Riihimäellä ajettua kauden heikointa tulosta (12). Se on päätavoitteemme”.

#3 Mikko Heikkilä – Samu Vaaleri Škoda Fabia Rally2 Evo:

”Taitaa tilanne olla jo sillä tavalla, että mestaruuteemme tarvitaan jo Emilin epäonnea. Sen enempää tilanteita ajattelematta kaasu pohjaan. Ei siinä muu auta kun ajaa rennosti sen, minkä pääsee ja ottaa kaikki tulossa olevat pisteet vastaan. Jyväskylän MM-ralli on tuoreessa muistissa ja sieltä saimme hyvää ajokokemusta, ja vauhtimme oli hyvällä tasolla. Niillä opeilla matkaan. Pieni etu meillä on se, että lähdemme kolmantena matkaan, joten yritetään hyödyntää lähtöpaikkaamme”.

#4 Teemu Asunmaa – Ville Mannisenmäki Škoda Fabia Rally2 Evo:

”Mikkelissä meidän ei tarvitse pisteitä vähennellä: kaikki lasketaan mukaan. Voi olla, että irtosoraa on reitillä ja se tekee teiden pinnat liukkaaksi. Automme on Jyväskylän jäljiltä kunnossa. Varsinaisia testejä emme viikolla aja. Käymme vain kokeilemassa, että kaikki toimii. Tilanne mestaruuden suhteen ei ole enää omissa käsissämme, joten en ota SM-taulukosta mitään paineita. Lähdetään rennosti ajelemaan kisa kerrallaan kausi loppuun, ja katsotaan, mikä on lopputulos”.

SM1-luokan SM-pistetilanne 5/7 osakilpailua:

  1. Emil Lindholm, Škoda, 104
  2. Egon Kaur (EE), Volkswagen, 80
  3. Mikko Heikkilä, Škoda, 71
  4. Teemu Asunmaa, Škoda, 69
  5. Aleksi Röyhkiö, Volkswagen, 56
  6. Juha Salo, Škoda, 38

Ralli SM-sarjan tulospalvelu on osoitteessa: www.rallism.fi.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki