Škoda Teemu Asunmaan johdolla SM-avauksen nelosvoittoon

Ralli SM-sarjan avausosakilpailu Rovaniemellä päättyi jännittävien vaiheiden jälkeen Škodan Teemu Asunmaan voittoon. Rallissa toiseksi ajanut Škodan Juha Salo joutui taipumaan 1,5 sekunnilla toiseksi. Škodalle nelosvoiton SM-avauksesta varmistivat kolmanneksi ajanut Lauri Joona ja rallissa neljänneksi sijoittunut Juuso Metsälä.
Kuva: Merita Mäkinen

Škoda Motorsport Suomen kuljettajakaksikko Teemu Asunmaa ja Ville Mannisenmäki juhlivat SM Arctic Lapland-rallin voittoa. Ykköstila Rovaniemellä oli Asunmaalle jo uran neljäs. Ralli ratkesi jännittävien vaiheiden jälkeen kilpailun viimeisellä erikoiskokeella, jolle Asunmaa lähti vain 0,6 sekunnin johtoasemassa.

Lisäjännitystä toi erikoiskokeella alkanut lumisade, jonka seassa rallin molemmat kärkikuljettajat pystyivät ajamaan virheittä. EK:n maalissa pohja-aika kirjattiin 0,9 sekunnilla Asunmaalle, joten voittomarginaaliksi syntyi 1,5 sekuntia. Škodalla toiseksi ajanut Juha Salo on urallaan voittanut Arctic Lapland-rallin ennätyksellisesti kuudesti.

Kilpailun kolmanneksi ajoi ŠKODA Motorsport Suomen Lauri Joona, jolle rallin SM-avaus oli uran ensimmäinen kilpailu Rally2-autolla. Nelosvoiton Škodalle varmisti Juuso Metsälä. Muista Škoda-kuljettajista kymmenen parhaan joukkoon ylsi myös kuudenneksi ajanut Anssi Rytkönen.

Ralli SM-sarja jatkuu kolmen viikon kuluttua 3.–4. helmikuuta IsoValkeinen SM-rallilla Kuopiossa.

#2 Teemu Asunmaa – Ville Mannisenmäki Škoda Fabia Rally2 Evo – yleiskilpailun voittaja:
”Aika paljon parempi aloitus kuin viime vuonna (ulosajo ja keskeytys viimeisellä EK:lla). Samalainen rutistus piti saada aikaiseksi ja pysyä tiellä. Aika raaka oli kolme viimeistä pätkää. Iltapäivällä ajoin vähän ylikovaa ja päätin siistiä ajoani viimeiselle EK:lle. Viimeisellä pätkällä tuli sellainen olo, että siistin ajoani jo liikaa. Muutamien mutkien jätöissä tilaa penkkaan jäi mielestäni liikaa. EK:n maalissa en ollut yhtään varma siitä, että voitto tuli. Mutta hienoa, että sain neljännet poronsarvet kotiini”.

”Tämän takia tätä tehdään, että voitetaan, mutta kaksi päivää metsässä ja ero 1,5 sekuntia. On tämä raakaa hommaa. Virheitä ei vain saa tehdä, toinen kuittaa heti. Kaikki kunnia myös Juhalle (Salo). Mies on kovassa lyönnissä”.

”Auto, renkaat ja kaikki taktiikkaamme myöten toimivat suunnitellusti. Lopun lumisade haittasi jonkin verran, mutta onneksi tie oli tuttu. Tästä on kiva lähteä Kuopioon. Täältä saadut täydet SM-pisteet kantavat kautta pitkälle”, Asunmaa toteaa.

#3 Lauri Joona – Tuukka Shemeikka Škoda Fabia Rally2 Evo – yleiskilpailun 3:
”Ihan hyvä ralli meiltä. Meni oikeistaan käsikirjoituksen mukaisesti. Debyyttikisa Rally2-autolla, joten pitää olla tyytyväinen. Aina kun lähdetään rallia ajamaan niin voitosta ajetaan. Voittoon ei tällä kertaa ollut saumoja. Itse olen ralliini tyytyväinen. Oivalsin viikonlopun aikana paljon erilaisia asioita autosta sekä renkaista. Ja se tieto on tärkeätä tulevaisuutta varten. Tiedetään, millä alueilla pitää kehittyä”.

”Täällä oli haasteelliset ajo-olosuhteet. Lumipöperöä ja lopussa vielä lumisadetta. Tarkasti sai ajaa, että ei mitään turhia hasardeja tullut tehtyä. Auto toimi hienosti kuten myös renkaat. Oli tärkeätä saada Rovaniemeltä hyvät SM-pisteet. Ne kantavat kautta pitkälle. Auto jäi myös ehjäksi, joten tästä on hyvä Kuopiossa jatkaa”, Joona muistutti.

Epäviralliset lopputulokset SM Arctic Lapland Rally:

  1. Teemu Asunmaa – Ville Mannisenmäki Škoda Fabia Rally2 Evo 1:57:49,0
  2. Juha Salo – Kristian Temonen Škoda Fabia Rally2 Evo + 1,5
  3. Lauri Joona – Tuukka Shemeikka Škoda Fabia Rally2 Evo + 1:48,7
  4. Juuso Metsälä – Jaakko Jäntti Škoda Fabia R5 + 3:10,4

Tulospalvelu:

Ralli SM-sarja: www.rallism.fi.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki