Škodalle kuudes perättäinen rallin Suomen mestaruus – Mikko Heikkilä ajoi mestariksi Kouvolassa

1.10.2022. Škoda Motorsport Suomen Mikko Heikkilä ja Samu Vaaleri juhlivat uransa ensimmäistä SM1-luokan Suomen mestaruutta Kouvolassa. Kaksikko ajoi kauden viimeisessä rallin SM-osakilpailussa ykköseksi ainoastaan 0,4 sekunnin erolla ennen tallikaveri Emil Lindholmia ja Reeta Hämäläistä. SM-loppupisteissä Heikkilä nousi niukimmalla mahdollisella yhden pisteen erolla mestariksi. Škodan Teemu Asunmaa ja Ville Mannisenmäki ajoivat Kouvolassa neljänneksi, joka oli myös kaksikon sijoitus SM-loppupisteissä.
Kuva: Meritapix / Merita Mäkinen

Škoda Motorsport Suomi pääsi juhlimaan jo kuudennen kerran perättäin rallin SM1-luokan Suomen mestaruutta. Kahtena edellisenä vuonna SM1-luokasta Škodalla SM-pronssia ja -hopeaa ajanut Mikko Heikkilä voitti kauden viimeisen SM-osakilpailun, jonka ansiosta hän varmisti uransa ensimmäisen ralliautoilun SM-kultamitalin.

Taistelu Suomen mestaruudesta oli ennen näkemättömän tiukkaa. Rallin viimeiselle EK:lle kaksikko Heikilä–Lindholm starttasi Heikkilän 1,3 sekunnin johtoasemassa. Ero supistui maalissa 0,4 sekuntiin, ja se riitti voittoon ja yhden pisteen erolla Suomen mestaruuteen.

Rallissa neljänneksi ajanut Škodan Teemu Asunmaa sijoittui SM-loppupisteissä samalla sijalle. Škodan Juha Salo oli SM-loppupisteissä kuudes.

Mikko Heikkilä – Samu Vaaleri Škoda Fabia Rally2 Evo – yleiskilpailun voittaja ja Suomen mestari:
”Huh, huh! Nyt saimme viimeisenkin pätkän onnistumaan ja tämä voitto ja mestaruus hyvitti muutaman heikosti sujuneen viimeisen EK:n tältä kaudelta. Nyt yritystä riitti loppuun asti ja ralli sujui meiltä virheittä. Viimeisessä huollossa valitsimme kovan seoksen renkaat ja ne toimivat viimeisellä pitkällä pätkällä hyvin. Se valinta oli kenties tämän rallin ja mestaruuden ratkaisu. Olemme jo tänä vuonna todenneet, että ajamme SM-sarjassa kovempaa kuin ikinä, mutta näin kovaa kuin tänään en ole aiemmin koskaan ajanut”.

Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen Škoda Fabia Rally2 Evo – yleiskilpailun toinen ja SM-hopeaa:
”Ei tämä (mestaruus) varmasti tämän tiukemmalle olisi voinut mennä. Onnittelut Mikolle ja Samulle mestaruudesta. Itse olen ajooni tyytyväinen ja kaikki tuli jätettyä reitille. Virheetön kisa meiltä. Ensimmäisenä autona reitillä ei ollut se ihanteellisin paikka ajaa, mutta ei mennä sen taakse. Tänä vuonna sen yhden tarvittavan lisäpisteen olisi voinut ajaa Riihimäeltä tai Mikkelistä’. Mutta nyt kävi näin ja asia on sillä selvä”.

Teemu Asunmaa – Ville Mannisenmäki Škoda Fabia Rally2 Evo – yleiskilpailun neljäs ja SM-nelonen:
”Varma ja ehjä ajo, ihan suunnitelmien mukaisesti meni. Me emme lähteneet väkisin ajamaan tuloksesta tänään. Ajettiin niin sanotusti päivän kunnon mukaisesti. Olisi tuosta voinut puristaa paljonkin pois, mutta tämä oli tietoinen valinta. Ajetaan läpi ja tuodaan auto ehjänä maaliin. Tämä SM-kausi oli meiltä kaksijakoinen: talvella saimme ajettua kaksi SM-osakilpailuvoittoa, mutta kesäkausi ei onnistunut. Nollakisoja tuli tänä vuonna liikaa”.

Lopputulokset: SM O.K. Auto-ralli Kouvola: