Škodan Emil Lindholm kauden toiseen voittoon Kuopiossa

TGS Worldwiden Škodalla kilpailevat Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen ajoivat ralli SM-sarjan talvikauden viimeisen SM-osakilpailun ykköseksi Kuopiossa. Voittonsa ansiosta Lindholm siirtyi SM1-luokan pistejohtoon. Tiimin kuljettajista Teemu Asunmaa oli Kuopiossa neljäs. SM-pistejohdossa ajanut Mikko Heikkilä joutui keskeyttämään.
Kuva: Meritapix / Merita Mäkinen

Ralli SM-sarjan kolmas ja talvikauden viimeinen osakilpailu, SM-Ralli ABC Pitkälahti Kuopio, päättyi TGS Worldwiden tiimin Emil Lindholmin ja Reeta Hämäläisen voittoon. Kaksipäiväisessä rallissa koko ajan kärkikolmikossa ajanut Lindholm kellotti Škodallaan rallin kahdelle viimeiselle EK:lle pohja-ajat, joiden ansiosta kaksikko nousi kauden toiseen SM-osakilpailuvoittoon. Voittonsa ansiosta Lindholm ajaa SM1-luokan yhteispisteiden kärkipaikalla.

Škodan Teemu Asunmaa aloitti rallin varovaisesti. Perjantaina ajettujen kahden ensimmäisen EK:n jälkeen edellisen SM-rallin Riihimäellä voittanut Asunmaa ajoi kilpailussa sijalla kuusi. Lauantain seitsemällä EK:lla Asunmaa kiristi tahtiaan ja nousi neljänneksi. Luokan SM-pisteissä Asunmaa ajaa neljäntenä.

SM1-luokan pistejohdossa Kuopioon startannut Mikko Heikkilä joutui rallin neljännellä EK:lla kilpailun johtoasemasta keskeyttämään tekniseen vikaan. Autosta hävisi veto ja kaasupoljin ei enää vastannut käskyihin. Heikkilän kilpailu päättyi kapealle EK:lle keskelle tietä, jonka takia EK keskeytettiin hetkeksi. SM1-luokan SM-pisteissä Heikkilä ajaa viidentenä.

Ralli SM-sarja jää kevättauolle. Seuraavan kerran SM-pisteistä ajetaan 13.–14. toukokuuta SM Mad Croc Länsirannikon Rallissa Turussa.

#2 Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen Škoda Fabia Rally2 Evo – yleiskilpailun voittaja

”Kiva päättää talvikausi voittoon ja SM-pistejohtoon, vaikka nykyinen maailmantilanne ei tällä kertaa juhlatunnelmaa valitettavasti nosta. Meiltä ralli sujui tavoitteiden mukaisesti ja nousujohteisesti. Reitillä oli paikka palkoin huomattavasti enemmän pitoa, jota en osannut kaikkialla hyödyntää. Ennen rallia päätin, että täällä meidän ei ole pakko voittaa, joten en ottanut turhia riskejä vaan pyrin ajamaan ilman virheitä ja tasaisen kovaa. Onnistuimme siinä. Kahdella viimeisellä EK:lla pystyin nostamaan vauhtiamme ja se riitti voittoon”

#4 Teemu Asunmaa – Ville Mannisenmäki Škoda Fabia Rally2 Evo – yleiskilpailun neljäs

”En ole ajooni tyytyväinen. Huonoa suorittamista minulta, se on selvä asia. Jostain syystä ajoni oli väkinäistä ja tökkivää. Isoilla teillä se ei ollut sulavaa ja rentoa, ja se näkyi joka paikassa. Kaikki eväät menestymiseen olivat olemassa, mutta kuskilta tällä kertaa ei vain lähtenyt. Viimeisellä pätkän ansiosta saatiin pari pistettä lisää, mutta kevään aikana pitää tutkia, mikä meillä meni täällä pieleen”

#1 Mikko Heikkilä – Samu Vaaleri Škoda Fabia Rally2 Evo – keskeytys EK 4:

”Eilinen rallin ykköserikoiskoe tuntui menevän hyvin, toinen EK ei taas tuntunut onnistuvan ollenkaan, en uskaltanut ajaa nopeisiin paikkoihin tarpeeksi kovaa ja liimailin autoa jarrulla turhan paljon. Lauantain EK:lla (34 km) olin koko joukon nopein. Olosuhteet olivat juuri sellaiset, joita olin toivonut. Auto sopi todella hyvin käteen, mitään häiritseviä tekijöitä ei ollut ja meno maistui. Keskeytys harmittaa, mutta ei sille mahda mitään. Tällaista vain joskus tapahtuu”.

Epäviralliset lopputulokset; ABC Pitkälahti Kuopio SM-ralli:

  1. Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen Škoda Fabia Rally2 54:18,8
  2. Egon Kaur (EE) – Silver Simm (EE) Volkswagen Polo GTI R5 + 4,1
  3. Juha Salo – Mikko Markkula Škoda Fabia Rally2 + 33,8
  4. Teemu Asunmaa – Ville Mannisenmäki Škoda Fabia Rally2 + 47,8
  5. Aleksi Röyhkiö – Antti Haapala Volkswagen Polo GTI R5 + 48,1

…..

Mikko Heikkilä – Samu Vaaleri Škoda Fabia Rally2 Evo – keskeytys EK 4

SM1-luokan SM-pistetilanne 3/7 osakilpailua:

  1. Emil Lindholm Škoda 62
  2. Egon Kaur (EE) Volkswagen 53
  3. Juha Salo Škoda 43
  4. Teemu Asunmaa Škoda 41
  5. Mikko Heikkilä Škoda 38

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki