Škodan Emil Lindholm kiihdytti Rovaniemen SM-rallin kärkipaikalle

14.1.2022. Ralli SM-sarjan SM1-luokan kärkikolmikko Emil Lindholm, Mikko Heikkilä ja Teemu Asunmaa aloitti ralli SM-sarjan avausosakilpailun Rovaniemellä vahvasti. Rallin avauspäivän viiden erikoiskokeen jälkeen Emil Lindholm ajaa kilpailun kärjessä ennen Teemu Asunmaata ja Mikko Heikkilää.
Kuva: Meritapix / Merita Mäkinen

TGS Worldwiden Škoda-kolmikko ajaa Rovaniemellä kilpailtavan ralli SM-sarjan avausosakilpailun Arctic Lapland-rallin kärjessä. Emil Lindholm kellotti avauspäivän jokaiselle kolmelle metsäerikoiskokeelle pohja-ajan

Ralli jatkuu huomenna lauantaina Rovaniemeltä klo 7:00 alkaen. Päivän aikana ajetaan viisi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 135,22 km. Ralli päättyy Rovaniemen Lordiaukiolle klo 19:50.

Ralli SM-sarjan tulospalvelu on osoitteessa: www.rallism.fi.

#3 Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen Škoda Fabia R5 Evo

Yleiskilpailun sijoitus: 1

”Hyvä ja ehjä päivä meille. Rallin avauserikoiskokeella Aitassa yllätyin vähän siitä, että vauhtimme oli niinkin hyvällä tasolla (11,1 sekunnin pohja-aika). Tiedettiin, että Teemu (Asunmaa) on aina ollut nopea Kaihuavaaran EK:lla, ja satsasimme sinne vähän extraa ja saimme ajettua toisen pohja-ajan. Siikakämän EK:lla oli uusia ja mielenkiintoisia osuuksia, ja se meni myös meiltä hyvin. Haasteelliseksi ajamisen teki se, että irtolunta oli jossain paikoissa ja joissain taas tie oli puhdas. Kun menee penkasta toiseen niin sekoittaa ajorytmiä. Pitää vain luottaa, että auton keula pysyy urassa ja perä tulee kunhan ehtii. Löysimme autoomme hyvät säädöt ja kaikki on toiminut moitteettomasti. Illan päätteeksi Mäntyvaaran yleisö-EK:lla pyörähdimme ja menetimme ylimääräiset 10 sekuntia”.

#5 Teemu Asunmaa – Ville Mannisenmäki Škoda Fabia R5 Evo

Yleiskilpailun sijoitus: 2

”Ei mikään hyvä päivä meille. Luulin, että rallin avaus-EK Aitta meni hyvin, mutta jäimme paljon. Auraus siellä oli erilainen ja en saanut autoani haluamalla tavalla kääntymään mutkiin. Irtolunta oli myös paljon ja se haittasi menoamme. Varsinkin Kaihuavaaran EK oli todella luminen. Siellä mentiin ihan herran hallussa pitkin penkkoja niin kuin meni myös muilla. Jotain sekunteja olisin saanut tänään ajastani pudotettua, mutta Emil (Lindholm) ajaa kärjessä todella hyvin. Näillä eväillä en pysty hänen vauhtiinsa. Huomiseksi pitää keksiä jotain uutta. Uusi päivä edessä”.

#4 Mikko Heikkilä – Samu Vaaleri Škoda Fabia R5 Evo

Yleiskilpailun sijoitus: 3

”Niin kuin EK-ajoista voi jo nähdä niin ei mitään kehumista: ei vain ajo kulje. Mäntyvaaran EK tuli hyvin, rallin avaus-EK Aitta oli meiltä ihan kamala. Kaihuavaaran EK oli OK. Kämän EK:lla olimme ensimmäisen kerran tänään niin sanotusti alueella. Emil (Lindholm) menee kärjessä menojaan, mutta muiden veijareiden kanssa olimme samassa nipussa. Aika paljon tekemistä huomiselle oman ajoni kanssa. Pitkä ralli ja ajettavaa on edessä. Täytyy löytää huomiselle kyytiä jostain lisää”.

Tuloksia: Arctic Lapland-ralli, Rovaniemi: 5/10 erikoiskoetta:

  1. Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen Škoda Fabia R5 EVO 45:22,3
  2. Teemu Asunmaa – Ville Mannisenmäki Škoda Fabia R5 EVO + 10,8
  3. Mikko Heikkilä – Samu Vaaleri Škoda Fabia R5 EVO + 44,6

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki