Škodan Emil Lindholm ratkaisi jännitysnäytelmän rallin viimeisellä EK:lla

15.1.2021. TGS Worldwiden Škodan Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen ajoivat ralli SM-kauden avauskilpailun Arctic Lapland-rallin voittoon Rovaniemellä. Uransa toisen ykköstilansa Napapiirillä ajanut Lindholm voitti Viron Egon Kaurin 1:23,7 minuutilla. TGS Worldwiden Mikko Heikkälä ja Samu Vaaleri sijoittuvat rallissa kolmenneksi.
Kuva: Meritapix / Merita Mäkinen

TGS Worldwiden Škoda-kuljettajat Emil Lindholm ja Teemu Asunmaa järjestivät SM Arctic Lapland-rallin voittotaistelusta hienon näytöksen, joka ratkesi vasta rallin viimeisellä EK:lla Lindholmin hyväksi.

Rallin toisen kilpailupäivän kärkipaikalta aloittanut Lindholm kellotti aamun ensimmäiselle ja kilpailun pisimmälle EK:lle (44,56 km) 17,1 sekunnin pohja-ajan. Ounasvaaran yleisöerikoiskokeella Lindholm kasvatti johtoaan 0,3 sekunnilla, joten päivähuollossa SM1-luokan hallitsevan Suomen mestarin johto Teemu Asunmaahan oli kasvanut 28,2 sekuntiin.

Rallin kolme viimeistä ja ratkaisevaan erikoiskoetta ajettiin Kemijärven suunnalla, jossa Asunmaa aloitti hurjan kirin. Ennen kilpailun viimeistä erikoiskoetta Asunmaa oli siirtynyt 0,1 sekunnilla rallin johtoon.

Kilpailun dramaattinen ratkaisu nähtiin rallin päättäneellä Ristilammen EK:lla (31,51 km), jossa Asunmaa juuttui lumipenkkaan ja Lindholm ajoi voittajana rallin maaliin.

Ralli SM-sarja jatkuu 5. helmikuuta SM Auto Sorsa Riihimäki-rallilla.

#3 Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen Škoda Fabia R5 Evo

Yleiskilpailun sijoitus: 1

”Tiukille meni! Ajoimme rallin kolmanneksi viimeisellä EK:lla Heinunkierrossa porokolarin ja menetimme reilut 20 sekuntia. Sattui ja tapahtui, mutta viimeinen pätkä tultiin se, mitä osattiin. Ja onnistuimme. EK:n maalissa oli sellainen fiilis, että aikamme (19,5 sekunnin pohja-aika) pitäisi riittää, sillä pätkä tuli ihan limitillä maaliin asti. Viimeisen EK:n ajo-olosuhteet sopivat minulle ja autollemme hyvin. Hyvä alku kaudelle. SM1-luokan mestaruuteen tähdätään ja tämä oli paras mahdollinen alku”.

#4 Mikko Heikkilä – Samu Vaaleri Škoda Fabia R5 Evo

Yleiskilpailun sijoitus: 3

”Palkintopallille tähdättiin ja se saavutettiin vaikka ei ehkä sitä ihan ansaittu. Tulos oli hyvä ja tärkeitä pisteitä saimme, mutta en ollut oikeastaan yhdelläkään pätkällä omaan tekemiseeni tyytyväinen. Yleisöpätkät menivät hyvin, mutta en tiedä, miten ajamiseni oli metsäerikoiskokeilla niin heikkoa. Tuntui, että meni hyvin, mutta ajat olivat huonoja. Siinä mielessä en voi olla suoritukseeni tyytyväinen. Tunturiralli ei ole onnistunut minulta koskaan. Jospa Riihimäellä kulkisi paremmin”.

#5 Teemu Asunmaa – Ville Mannisenmäki Škoda Fabia R5 Evo

Yleiskilpailun sijoitus: 15

”Yritettiin loppuun asti voittaa ja penkkaan päädyttiin. Pienestä se (ulosajo) oli kiinni. Etukulma nappasi lumipenkan reunasta ja pyörähdimme 360 astetta vaakatasossa ympäri. En nähnyt tuulilasista mitään, etupyörä jäi tien vasempaan reunaan hankeen kiinni, joten jouduimme lapiohommiin. Kovaa taistelua. 0,1 sekuntia oli sellainen ero, että yrittää piti ja taistella voitosta loppuun asti. Nyt kävi näin. Pisteet jäivät saamatta. Tiedetään, mitä pitää seuraavaan kisaan parantaa”.

Lopputulokset: Arctic Lapland-ralli, Rovaniemi: