ŠKODA Auto on toiminut jääkiekon MM-kisojen pääyhteistyökumppanina jo 28 vuotta. ŠKODA toimii myös Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanina yhdessä Autokonserni Laakkosen kanssa. Tammikuussa Jääkiekkoliiton käyttöön luovutettiin upouusia autoja ŠKODA-jälleenmyyjällä Helsingin Herttoniemessä.

Aina voitto mielessä

Suomi lähtee touko-kesäkuussa Latviassa pelattaviin jääkiekon MM-kisoihin hallitsevana maailmanmestarina. Tavoite on jälleen kirkas: voitto.

Koronavuosi on vaikuttanut maailman jääkiekkoelämään monin tavoin. Viime vuonna MM-kisat peruttiin koronaviruspandemian takia kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n päätöksellä, joten Suomi on päässyt nauttimaan hallitsevan maailmanmestarin tittelistä jo toista vuotta. Moni muistaa, miten Suomi vuonna 2019 voitti loppuottelussa Kanadan 3–1.

Korona on tehnyt vuoden 2021 MM-kisoihin valmistautumisesta ja joukkueen kokoamisesta haastavaa – Leijonien päävalmentaja Jukka Jalosta lainaten ”kuin normaalia vaikeamman palapelin kokoamista” tai ”kuin liikkuvaan maaliin pelaamista”, kuten Suomen Jääkiekkoliiton myynti- ja markkinointijohtaja Lassi Rönkkönen toteaa.

”Suunnitelmat ja tilanteet muuttuvat koko ajan, joten tässä eletään aika kädestä suuhun. Kiinnostavaa on esimerkiksi saada tietää, pääseekö kisoihin yleisöä ja jos pääsee, kuinka paljon”, Rönkkönen sanoo.

”Varmaa on, että kisat pelataan Latvian Riiassa 21.5.–6.6. ja sekin, että Suomi lähtee pelaamaan mestaruudesta. Odotukset ovat lähtökohtaisesti korkealla, joten tavoitteena on kuulla Leijonien karjahtelua alusta alkaen. Aina on voitto mielessä.”

Suomen Leijonat kohtaavat alkulohkossa Italian, Kanadan, Kazakstanin, Latvian, Norjan, Saksan ja USA:n.

Pääsponsoroinnin maailmanennätys

ŠKODA AUTO tukee kansainvälistä jääkiekkoliittoa (IIHF) jääkiekon MM-kisojen järjestämisessä jo 29. peräkkäisenä vuotena. Siten Škodalla on urheilulajien maailmanmestaruuskisojen historian pisimpään jatkuneen pääsponsoroinnin maailmanennätys.

Kisojen virallisena liikkumiskaluston yhteistyökumppanina ŠKODA toimittaa kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF käyttöön autokaluston, joka tänä vuonna on ensimmäistä kertaa täysin sähköinen. Kuljetukset kisojen kahden pelipaikan välillä hoituvat 45:llä ŠKODA ENAYQ iV -katumaasturilla. Näissä autoissa on pääsponsori ŠKODA AUTON logot ja vuoden 2021 MM-kisojen tunnukset.

ŠKODA AUTO on myös 2021 IIHF App -kisasovelluksen pääyhteistyökumppani. Tästä sovelluksesta jääkiekkofanit löytävät mukavia taustajuttuja ja kiinnostavia tilastoja. Otteluiden live ticker -seuranta ja maalihälytys tarjoavat faneille mahdollisuuden olla mukana pelitapahtumissa lähes reaaliaikaisesti – vaikka eivät paikan päälle pääsisikään. Sovelluksella on myös mahdollista arvata ottelujen tuloksia ja jakaa ennusteitaan kavereille. Sovellus on usealla eri kielellä saatavissa Android- ja iOS-laitteisiin.

Fanboard-fanitauluyleisö

Tänä vuonna uusi konsepti on Fanboard-fanitaulu. Koska pelejä koronaviruspandemian vuoksi ei voi seurata livenä halleissa, ŠKODA on toteuttanut katselijoille mahdollisuuden laittaa katsomoon kuvansa pahvifiguurina. Tämän uuden toiminnon myötä 15 000 jääkiekkofanin on mahdollista kannustaa joukkueitaan hallissa.

Lue lisää tästä linkistä.

Latvian pääkaupunki Riikassa 21.5. ‒ 6.6.2021 pelattaviin jääkiekon MM-kisoihin ŠKODA toimittaa kisajärjestäjien käyttöön 45 täyssähköistä ENYAQ iV -katumaasturia.

Otteluohjelma

 • 22.5. Suomi – USA
 • 23.5. Kazakstan – Suomi
 • 25.5. Suomi – Norja
 • 27.5. Suomi – Italia
 • 29.5. Saksa – Suomi
 • 30.5. Suomi – Latvia
 • 1.6. Kanada – Suomi
 • 3.6. puolivälierät
 • 5.6. välierät
 • 6.6. pronssiottelu
 • 6.6. loppuottelu