Akkujen uusiokäyttö pienentää niiden hiilijalanjälkeä

Mladá Boleslav 27. toukokuuta 2021. ŠKODA AUTO esittelee älykkään energiavaraajajärjestelmän, joka tehokkaasti pienentää sähköautojen akkujen CO2-jalanjälkeä. Yhteistyössä tšekkiläisen IBG Česko -teknologiayrityksen kanssa kehitettyä järjestelmää ollaan nyt ottamassa käyttöön ensimmäisissä ŠKODA-jälleenmyyjäliikkeissä Euroopassa. Uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä varataan täyssähköisten ŠKODA ENYAQ iV -katumaastureiden ja ladattavien hybridimallien SUPERB iV ja OCTAVIA iV käytettyihin akkuihin. Järjestelmästä voidaan esimerkiksi ladata sähköautojen akkuja nopeasti. Jälleenmyyjäliikkeet voivat myös käyttää näin varattua sähköä automyynnin ja korjaamon tilojen valaistukseen ja ilmastointiin.
ŠKODA AUTO

Uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä varataan ŠKODA iV -malliston autojen käytettyihin akkuihin perustuvaan älykkääseen energiavaraajajärjestelmään. Sen sähköllä ŠKODA-jälleenmyyjäliikkeissä voidaan nopeasti ladata sähköautojen akkuja sekä valaista ja ilmastoida automyynnin ja korjaamon tiloja.

Yhteistyössä tšekkiläisen IBG Česko -teknologiayrityksen kanssa valmistettavalle energiavaraajajärjestelmälle on jo saatu 160 ennakkotilausta Tšekistä, Saksasta, Alankomaista ja Slovakiasta. Toimitukset alkavat huhtikuussa. Lähivuosina näitä energiavaraajajärjestelmiä voidaan valmistaa yli 4 000 kappaletta.

Lue lisää ŠKODA Storyboard -sivustolta tästä linkistä.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki