Teemu Asunmaa ripusti jo kolmatta kertaa poronsarvet päähänsä voiton merkiksi. Kuva: Meritapix / Merita Mäkinen

Arctic Lapland Rally oli Asunmaan juhlaa

Teemu Asunmaa oli jo kolmatta kertaa SM1 –luokan nopein kuljettaja Arctic Lapland Rallyssa. Kaikki kolme TGS Worldwiden kuljettajaa näkivät ruutulipun Ralli SM -kauden avausrallissa.

Perjantaina alkanut tiukka taistelu jatkui läpi lauantain neljän erikoiskokeen. Pitkät ja supervauhdikkaat erikoiskokeet vaativat kuljettajilta kanttia ja viileää päätä. Kauniissa pakkassäässä Asunmaa osoittautui ratkaisevasti muita nopeammaksi.

Oman jännityksensä ralliin toivat tilanteet, joissa Asunmaa ja kartanlukija Marko Salminen saavuttivat ongelmiin joutuneen kilpakumppaninsa.

- Johdettiin yötauolla, mutta aamulla ei saatu Siikakämässä ihan parasta ajoa. Sitten muutimme taktiikka, ja aloimme ajaa hieman aggressiivisemmin. Viimeiset kaksi erikoiskoetta tulivat muutoin hyvin, mutta ajoimme molemmilla muutaman kilometrin (Ole Christian) Veibyn perässä.

Kanssakilpailijan saavuttaminen erikoiskokeella ei lähtökohtaisesti ole ikinä haluttu skenaario, mutta jotain, johon pitää varautua kapeassa lumirännissäkin.

- Viimeisellä erikoiskokeella ohitimme hänet sellaisella nopealla osuudella. Viisi sekuntia taisi mennä molemmilla erikoiskokeilla näihin juttuihin, mutta onneksi mitään ei ratkennut siihen, Asunmaa kiitteli.

Emil Lindholm taisteli sen minkä pystyi, mutta tällä kertaa se riitti luokan kolmanteen sijaan. Kausi lähti liikkeelle tukulla SM-pisteitä.

- Vauhti ei aivan riittänyt. Irtolumi häiritsi jonkin verran ajamista, mutta olihan tämä MRF:lle hieno tulos. Taso sarjassa on huikean kova. Salon Juhakin on korottanut vauhtiaan hienosti. Meillä ei ollut mitään murheita rallissa – kyllä tämä oli puhdas veto meiltä, iloitsi Lindholm.

Myös Mikko Heikkilä pääsi perjantaisen, rajun ulosajonsa jälkeen takaisin erikoiskokeille. Heikkilän nimi löytyy lopputuloksissa luokan 14.sijalta.

- Iso kiitos TGS-huollolle, että laittoivat auton kuntoon. Tänään vain ajoimme kilometrit talteen ja pääsimme maaliin, Heikkilä tiivisti.

Mikko Heikkilä auto kolarin jälkeen. Kuva: Meritapix / Merita Mäkinen

Mikko Heikkilän auto korjattuna aamulla ja valmiina erikoiskokeelle. Kuva: Meritapix / Merita Mäkinen

Lopputulokset – SM1 –luokka

  1. Teemu Asunmaa – Marko Salminen, ŠKODA Fabia R5 1.45.56,6
  2. Juha Salo – Mikko Markkula, ŠKODA Fabia R5 +22,0
  3. Emil Lindholm – Mikael Korhonen, ŠKODA Fabia R5 +34,0
  4. Juuso Metsälä – Matti Kangas, ŠKODA Fabia R5 +3.49,0
  5. Riku Tahko – Markus Soininen, Hyundai i20 R5 +5.19,1

Emil Lindholm ennätti tällä kertaa SM1 -luokan kolmannelle sijalle. Kuva: Meritapix / Merita Mäkinen